Gmole. Czy warto?
- Koleśzesłużewca
- Miejscowość: Służewiec
- Motocykl: Kawasaki W800
- VROC: 0
Gmole. Czy warto?
Cześć. Męczy mnie kwestia gmoli. Czy faktycznie ochronią motocykl (bak, silnik?) przy szlifie albo wywrotce parkingowej? Oglądając zdjęcia zamieszczane przez użytkowników na różnych forach mam wrażenie że gmole to nasza krajowa obsesja, szczególnie w przypadku małych motocykli w stylu vulcan 900 czy HD sportster, gdzie sprzęt traci - wg mnie - wiele na wyglądzie. Proszę o opinię, bo chcę kupić sprzęta i utrzymać go w klimacie fabrycznym lub wręcz lekko zubożyć wizualnie w kierunku bobbera. Koleś ze Służewca pozdrawia.
P.S.
Jeżeli admin. uzna że post w złym miejscu to sorry. Stawałem na głowie żeby było OK.
P.S.
Jeżeli admin. uzna że post w złym miejscu to sorry. Stawałem na głowie żeby było OK.
- Badger
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
stópki chyba??
jak masz konkretnego szlifa przy prędkości to i tak motocykl będzie pokiereszowany, a gmole mogą troszkę zmniejszyć te uszkodzenia, choć nie zawsze.
przy "parkingówkach" i delikatnych wywrotkach to nie mówiłbym o obsesji czy modzie ale czystej ekonomii.
a co wyglądu - to już kwestia gustu.
no i na gmolach można sobie spacerówki zamontować
jak masz konkretnego szlifa przy prędkości to i tak motocykl będzie pokiereszowany, a gmole mogą troszkę zmniejszyć te uszkodzenia, choć nie zawsze.
przy "parkingówkach" i delikatnych wywrotkach to nie mówiłbym o obsesji czy modzie ale czystej ekonomii.
a co wyglądu - to już kwestia gustu.
no i na gmolach można sobie spacerówki zamontować
pie.....lę, nie myję
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
-
- Miejscowość: Bydgoszcz
- Motocykl: hd ultra electra limited 103 c &night rod
Badger jak zwyle nauczyciel...komp w robocie mi nie poprawia błędów. A ty musisz być conajmiej doktorem ze magistra poprawiasz...
taki żart....
taki żart....
junak
kawasaki gpz 550
honda vf 750 Magna
vn 1500 nomad
vn 2000
Hd Electra 88
hd dyna szkieletor
hd ultra electra limited 103 cale & night rod special & road king
kawasaki gpz 550
honda vf 750 Magna
vn 1500 nomad
vn 2000
Hd Electra 88
hd dyna szkieletor
- Koleśzesłużewca
-
- Miejscowość: Bydgoszcz
- Motocykl: hd ultra electra limited 103 c &night rod
z tego co wiem z takimi gmolami jest problem na przeglądzie .
przestancie sie k..a czepiac błędów to nie forum ortograficzne. na matuze mi się nie czepiali a i prace magr napisałem . a tu prosze sami k...a profezorzy
przestancie sie k..a czepiac błędów to nie forum ortograficzne. na matuze mi się nie czepiali a i prace magr napisałem . a tu prosze sami k...a profezorzy
junak
kawasaki gpz 550
honda vf 750 Magna
vn 1500 nomad
vn 2000
Hd Electra 88
hd dyna szkieletor
kawasaki gpz 550
honda vf 750 Magna
vn 1500 nomad
vn 2000
Hd Electra 88
hd dyna szkieletor
- Koleśzesłużewca
- Koleśzesłużewca
- Badger
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
o pazurach słyszałem różne opinie - ale najbardziej obiegowa to taka, że łatwiej zaczepić i niby łatwiej się gną i dziurawią nogi - ale ile w tym prawdy?? nie wiem, nie widziałem takiej podziurawionej nogi.
ale wygląd mają zajebisty, to fakt.
Andreas, rozczaruję Cię, mam wykształcenie zawodowe czyli żadne, ale jestem wyjątkowo wyczulony na ortografię
ale wygląd mają zajebisty, to fakt.
Andreas, rozczaruję Cię, mam wykształcenie zawodowe czyli żadne, ale jestem wyjątkowo wyczulony na ortografię
pie.....lę, nie myję
- Ja-jo
- Motocykl: VN750,GSF1200s
- VROC: 33339
Powiem ci tak... idź na siłownie, poproś chłopaków by włożyli ci z 250 kg na stangę i spuścili to na nogę. Najlepiej by było oczywiście żebyście się rozpędzili na drodze do kilkudziesięciu km/h i dopiero wtedy ty skoczysz na dupsko na asafalt a ktoś rzuci na ciebie sztangę, będziesz miał mały test warunków drogowych bez zabezpieczeń.Koleśzesłużewca pisze:szczególnie w przypadku małych motocykli w stylu vulcan 900 czy HD sportster
Wygląd, rzecz gustu, ja nie widzę gdzie miałyby mi przeszkadzać. Funkcjonalność, przy szlifie dzięki nim nie przygniotłem się motocyklem, przy tzw parkingówkach, dają dużo.
Takie moje zdanie
- Koleśzesłużewca
-
- Miejscowość: Słupca
- Motocykl: Kawasaki VN800 Classic 97r
Przed chwilą dodałem zdjęcie na forum mojego vn-a 800 z gmolami typu pazurki więc możesz sobie zobaczyć jak to wygląda. Osobiście nie podobają mi się gmole pazurki z cienkich rurek ani zaokrąglonych na końcach. Moje są z rur Fi 5cm, są tak dopasowane że podczas jazdy mogę nogi położyć na najniższym pazurku i pozycja jak podczas jazdy ze spacerówkami. Pozdr
-
- Miejscowość: CHOSZCZNO
- Motocykl: Kawasaki vulcan VN 800 CLASSIC