VN 1500 Classic 97' Wyjęcie silnika.

Awatar użytkownika
DORO
Miejscowość: milicz
Motocykl: kawasaki vn 1500
VROC: 0

Post autor: DORO » wt lis 08, 2011

witojcie. jestem nowym motocyklistom może nie ale właścicielem vulkana 1500 97 r. i mam pytanie jaki koszt jest wymiany rozrządu? i co warto jeszcze prócz tego i wymiany oleju i filtra zrobić na wiosnę? :tube:
Geno

Awatar użytkownika
bzq
Miejscowość: strzelce op.
Motocykl: VN15 SE

Post autor: bzq » wt lis 08, 2011

Witam
Trochę źle zacząłeś przygodę z forum... najpierw "powitalnia" a później dobrze poszukaj, wszystko znajdziesz co potrzebujesz.
NIC

Awatar użytkownika
bzq

Post autor: bzq » pt lis 11, 2011

długo masz ten motór?
albo był przegrzany, albo smarowanie padło...pilnowałeś oleju?
sam się zastanawiałem nad wsadzeniem silnika z 1600
NIC

Fatman76
Miejscowość: Tarczyn
Motocykl: VN 1500 Custom/KZ 650 Chopper/Dniepr MT11

Post autor: Fatman76 » śr lis 23, 2011

Mam go 4 lata i zrobiłem coś koło 20 tys po zakupie od handlarza. U mnie powoli się wszystko wyjaśnia. Silnik był poprostu zajechany na maxa i to cud ze nim jeszcze tyle zrobiłem a kupiłem bo dałem się wpakować na przysłowiową mine. No ale cóż, byłem zielony w temacie i zwyczajnie się napaliłem bo moto wizualnie było bardzo ładne.
Szczęście w nieszczęściu udało mi się kupić drugi (prawie kompletny) silnik w worku od znajomego za 1000 zł i teraz mój mechanik skleja z dwóch jeden. Wpakuje w to coś pomiędzy 4-5 tys ale trudno. Przywiazałem sie do tej kupy złomu i mam zamiar jeszcze troche nim polatać, a wole miec już pewny sprzęt niż kupić cos innego w niewiadomym stanie.
"A kto wódki nie pije jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa bez-ideowcem!!!"

Awatar użytkownika
bzq

Post autor: bzq » sob lis 26, 2011

no to git
wiadomo trza zapłacić...co zrobić
ja też lubię mojego złoma pomimo że to worek niespodzianek
NIC

Awatar użytkownika
MUKA
Miejscowość: Warszawa
Motocykl: Vn 1500 Classic tourer

Post autor: MUKA » ndz lis 27, 2011

Jak będziecie swoje szczęście nazywać złomami to długo na nich nie pojeździcie ;) ;)
Rodzina, Klub, Barwy, Honor.

Kasper
Miejscowość: Białystok
Motocykl: Honda Varadero 1000XL

Post autor: Kasper » ndz lis 27, 2011

MUKA pisze:Jak będziecie swoje szczęście nazywać złomami to długo na nich nie pojeździcie ;) ;)

zgadzam się z tobą Muka. :twisted:
Mój ojciec nie mówił jak żyć, po prostu pozwolił mi przyglądać się swojemu życiu.
Clarence Budington Kelland

Awatar użytkownika
Zombie
Miejscowość: M-a
Motocykl: VN 1700 Vaquero , Indian Scout
VROC: 34250

Post autor: Zombie » ndz lis 27, 2011

dokładnie, Muka ..... pozwolisz, że zapiszę Twoją złotą myśl.....
Mniejsza o perfekcje, badz po prostu dobry.
www.steelrosesmcsouthside.pl

Awatar użytkownika
bzq

Post autor: bzq » pn lis 28, 2011

oj tam oj tam
NIC

Fatman76

Post autor: Fatman76 » pn lut 13, 2012

I wreszcie nadszedł długo oczekiwany przeze mnie moment kiedy mogę zamknąć sprawę z reanimacją mojego Vulcana. Motocykl już w moim garażu!!! Silnik pracuje jak zegarek, kompresja/ciśnienie oleju jak w podręczniku :) Co mnie to nerw i pieniędzy kosztowało.....ale waże że jest happy-end!! Taką 100% pewność będe miał jak zrobię pierwsze 1000km ale wszystko wskazuje na to, że będzie OK!!.
Teraz trochę kosmetyki i aby do wiosny!!! :)
Aaa no i o spadek cen benzyny też wypadało by się pomodlić!!

Pozdrawiam wszystkich, którzy śledzili mój temat i powodzenia z Waszymi maszynami życzę!!!
"A kto wódki nie pije jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa bez-ideowcem!!!"

Awatar użytkownika
bzq

Post autor: bzq » pn lut 13, 2012

no i pięknie
NIC

Fatman76

Post autor: Fatman76 » pn lut 13, 2012

bzq a jak u Ciebie z remontem ??

GRISZKA
Miejscowość: Warszawa
Motocykl: byłVN 1500 Classic Tourer,Goldwing 1500

Post autor: GRISZKA » pn lut 13, 2012

Fatman76 pisze:I wreszcie nadszedł długo oczekiwany przeze mnie moment kiedy mogę zamknąć sprawę z reanimacją mojego Vulcana. Motocykl już w moim garażu!!! Silnik pracuje jak zegarek, kompresja/ciśnienie oleju jak w podręczniku :) Co mnie to nerw i pieniędzy kosztowało.....ale waże że jest happy-end!! Taką 100% pewność będe miał jak zrobię pierwsze 1000km ale wszystko wskazuje na to, że będzie OK!!.
Witam!Gratuluję sukcesu!Mam nadzieję,że i ja zreanimuję swojego vn-a i bedzie niezły temat do rozwinięcia na zlocie :picie: .U mnie narazie prace wyhamowały.Kompletny brak czasu nie pozwala nawet zgromadzić gratów do dokończenia remontu.Muszę chyba spiąć przysłowiowe 4 litery i trochę zacząć to ogarniać,bo moto u kolegi w garażu bez silnika pewnie oczy za mną wypłakało.....a ja za nim :( Pozdro Griszka.
Im więcej jeżdżę tym mniej jestem najeżdżony,tym bardziej chcę więcej i więcej...

Awatar użytkownika
bzq

Post autor: bzq » wt lut 14, 2012

Fatman76 pisze:bzq a jak u Ciebie z remontem ??
nie no u mnie już po, poskładaliśmy latem ale za dużo nie pojeździłem ze względu na inne zajęcia...pieprzony remont mieszkania ciągnący się do dziś... :shoot:
moto jeździ ale spodziewałem się lepszych efektów zwłaszcza jeśli chodzi o zapalanie
NIC

ODPOWIEDZ