FOTORADAR a zdjęcia od tyłu
- Sheriff
- Miejscowość: Koog aan de Zaan
- Motocykl: Versys 1000 GT
- VROC: 30486
FOTORADAR a zdjęcia od tyłu
A więc panie i panowie jeśli ktoś z Was żyje jeszcze tak jak ja w błogim przekonaniu iż w PL fotoradary nie robią zdjęć od tyłu to wyprowadzam go z błędu. Nie dalej jak wczoraj trzymałem namacalny dowód iż byłem w błędzie, zresztą jak mój wujek. Otóż zwolnił on na fotoradarze w jego kierunku skierowanym a na drugim rzekomo dla pojazdów z naprzeciwka miał już 74km/h na 50-tce i tą oto fotkę obejrzałem sobie wczoraj. Oczami wyobraźni widząc wszystkie te fotoradary lekceważone przeze mnie w sezonie motocyklowym.
Z tego co się orientuje to stacjonarne nie pstrykają do tyłu za to straż miejska i jej przenośne fotoradary już tak. Też dostałem taką miłą przesyłke ze zdjęciem z krzaków o 1.30 nad ranem na pustej drodze.
68km/h na 50km/h, 200 zł. 4 pkt
68km/h na 50km/h, 200 zł. 4 pkt
Inteligentni ludzie są często zmuszani do picia, by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami.
— Ernest Hemingway
— Ernest Hemingway
- fitter
- Miejscowość: Szczecin
- Motocykl: VN900LT '10
- VROC: 33352
Moim zdaniem wystarczy "sprzęgnąć" dwa fotoradary stojące po dwóch stronach drogi "po skosie" (czyli przesunięte wg siebie) i teoretycznie patrzące na dwa rożne pasy ruchu i jak będą pstrykać jednocześnie obejmując oba pasy to mamy problem. I tak chyba było w przypadku opisanym przez Sheriffa.
Życie nie powinno być podróżą do grobu, której celem jest dowiezienie atrakcyjnych i dobrze zachowanych zwłok. Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć narąbany w trzy dupy, krzycząc: "ALE TO BYŁA JAZDA!"
- Ryffka
- Miejscowość: Wrocław
- Motocykl: był VN2000 Soul Red, GTR 1400
- VROC: 24863
Pozostaje jeszcze kwestia identyfikacji kierowcy Od tyłu i w kasku raczej trudno stwierdzić, że to Ty kierowałeś motocyklem. Mandat w końcu wystawiany na kierowcę, a nie na pojazd. Z tego co wiem w takim przypadku otrzymuje się mandat za nie wskazanie kierowcy pojazdu, ale bez punktów karnych. No chyba, że coś się w tej kwestii zmieniło
- Robson
- Miejscowość: Tychy
- Motocykl: VN 1600 Nomad "Phantom"
- VROC: 34475
Jestem na bieżąco
Ślęcin, gm. Nagłowice, za 150tys zł gmina kupiła w kredycie "trójnóg" (pisze w budżecie na ten rok). Dostałem strzał w plecy 73 było na ograniczeniu do 50 km/h... Potwierdzam mandat bez 4 pkt, ale jest z górnej części widełek... Chyba, że się popłaszczy i wynegocjuje taniej , a o dziwo tam są akurat życzliwi w SG.
Ślęcin, gm. Nagłowice, za 150tys zł gmina kupiła w kredycie "trójnóg" (pisze w budżecie na ten rok). Dostałem strzał w plecy 73 było na ograniczeniu do 50 km/h... Potwierdzam mandat bez 4 pkt, ale jest z górnej części widełek... Chyba, że się popłaszczy i wynegocjuje taniej , a o dziwo tam są akurat życzliwi w SG.
Jestem tu, bo wierzę, że emocje są siłą życia...
Nie jestem odpowiedzialny za emocje odbiorcy... To jego sprawa.
Nie jestem odpowiedzialny za emocje odbiorcy... To jego sprawa.
- jurekawasaki
- Miejscowość: wielkopolska
- Motocykl: kawasaki vn 800
- VROC: 0
- Abrams
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
Biały Bór trójnóg i wieża przód i tył w jednym przejeździe dostał mój kolega z pracy.
Oba w przerwie parominutowej o 11 i 14km/h Po prostu dziadowstwo gminy.
Stąd się zwie najbardziej zarobkową gminą w Polsce
A my co możemy rolety zamontować. na tablicach opuszczane na pilota.
Albo bagaże upinać tak aby zasłoniło część blachy
Oba w przerwie parominutowej o 11 i 14km/h Po prostu dziadowstwo gminy.
Stąd się zwie najbardziej zarobkową gminą w Polsce
A my co możemy rolety zamontować. na tablicach opuszczane na pilota.
Albo bagaże upinać tak aby zasłoniło część blachy
- mirad
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 2000 Classic
- VROC: 32433
Moja lepsza połowa ma wakacyjną fotkę z Rzeczenicy / pora nocna, nawet szczury śpią /, też te okolice. Znam Wasz ból bo tę trasę znam b. dobrze. Z tych powodów NIGDY tam nie tankuję, ani zatrzymuję się z jakichkolwiek powodów.
Chamstwo należy zwalczać.
Chamstwo należy zwalczać.
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- MaciekSz
- Miejscowość: Pruszków
- Motocykl: BMW K1200LT
- VROC: 32197
Oooo... Co roku tamtędy w okolice Koszalina na wakacje jeździmy. I co roku niespodzianka. W tym roku zarobiła .Mirka pisze:Bobolice w zachodniopomorskim też mają niezłą ilość foto radarów. I również mamy pamiątkę z zeszłorocznych wakacji
MaciekSz
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
No niestety prawda bywa bardzo ale to baaardzo wkurzająca, chociaż o tyle dobrze, że jak wskażesz kogoś innego to przynajmniej punktów nie dostaniesz to chociaż tyle z tej Polski można wyciągnąć jednak pamiątka zostaje. Tu mamy jako motocykliści o tyle komfortową sytuację, że od przodu jak nam zrobią zdjęcie to i tak temat idzie w "krzaki". Nie wiem jak wygląda w tej chwili sprawa prawna z mandatami wystawionymi przez straż miejską, czy przez te maszyny co zostały kupione przez gminy itd. bo z tego co pamiętam to ostatnio chyba znowu dość spora była zadyma z tymi mandatami.