Informatyzacja
- Lecho
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: VN1600 Classic
- VROC: 32224
Informatyzacja
Ktoś baaardzo dawno temu powiedział, że komputery wyeliminują dokumentację papierkową.
Niestety szybko okazało się, że nie ma lepszej maszynki do produkcji kolejnych papierków.
W dniu dzisiejszym postanowiłem zrobić noworoczną archiwizację kontaktów z mojej Nokii.
Niestety po odpaleniu programu który to robi dostałem komunikat, że jest nowa wersja
Czytam: nowe oprogramowanie ma lepszy wygląd, szybciej działa i jest bardziej stabilne.
Mi stary wygląd bardzo się podobał i się go już nauczyłem, prędkość była wystarczająca, a ze stabilnością nie było żadnych problemów
ale nie k..wa muszę ściągnąć 87MB jakiegoś gówna, bo jak daję anuluj to cały program się zamyka i dupa.
Ściągnąć to pikuś 15min i jest, ale to badziewie instaluje się 50min
To jakiś obłęd.
Dobra - idę po pączki, piję kawę, jest i kolejny komunikat "jest nowe oprogramowanie do mojej Nokii", i już się ściąga kolejne 120MB kolejnego (cenzura), które ........... uniemożliwia mi ustawienie mojej starej tapety.
Podobno im większy specjalista, tym węższa dziedzina.
Informatycy są już chyba tak zawężeni, że stracili kontakt z rzeczywistością.
Kiedyś podłączało się drukarkę do komputera i ognia, no może jakieś sterowniki na dyskietce 1,44MB. Dziś przynoszę ze sklepu drukarkę, wkładam płytę i.........??
Mam komunikat, że wymagane jest 420MB wolnego miejsca do zainstalowanie oprogramowania tejże.
Zaczynam rozumieć ludzi, którzy wyprowadzili się z Warszawy do chaty na Biebrzańskich Bagnach.
Niestety szybko okazało się, że nie ma lepszej maszynki do produkcji kolejnych papierków.
W dniu dzisiejszym postanowiłem zrobić noworoczną archiwizację kontaktów z mojej Nokii.
Niestety po odpaleniu programu który to robi dostałem komunikat, że jest nowa wersja
Czytam: nowe oprogramowanie ma lepszy wygląd, szybciej działa i jest bardziej stabilne.
Mi stary wygląd bardzo się podobał i się go już nauczyłem, prędkość była wystarczająca, a ze stabilnością nie było żadnych problemów
ale nie k..wa muszę ściągnąć 87MB jakiegoś gówna, bo jak daję anuluj to cały program się zamyka i dupa.
Ściągnąć to pikuś 15min i jest, ale to badziewie instaluje się 50min
To jakiś obłęd.
Dobra - idę po pączki, piję kawę, jest i kolejny komunikat "jest nowe oprogramowanie do mojej Nokii", i już się ściąga kolejne 120MB kolejnego (cenzura), które ........... uniemożliwia mi ustawienie mojej starej tapety.
Podobno im większy specjalista, tym węższa dziedzina.
Informatycy są już chyba tak zawężeni, że stracili kontakt z rzeczywistością.
Kiedyś podłączało się drukarkę do komputera i ognia, no może jakieś sterowniki na dyskietce 1,44MB. Dziś przynoszę ze sklepu drukarkę, wkładam płytę i.........??
Mam komunikat, że wymagane jest 420MB wolnego miejsca do zainstalowanie oprogramowania tejże.
Zaczynam rozumieć ludzi, którzy wyprowadzili się z Warszawy do chaty na Biebrzańskich Bagnach.
- Zombie
- Miejscowość: M-a
- Motocykl: VN 1700 Vaquero , Indian Scout
- VROC: 34250
Lecho pisze:Zaczynam rozumieć ludzi, którzy wyprowadzili się z Warszawy do chaty na Biebrzańskich Bagnach.
Mniejsza o perfekcje, badz po prostu dobry.
www.steelrosesmcsouthside.pl
www.steelrosesmcsouthside.pl
- mirad
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 2000 Classic
- VROC: 32433
Dlatego w przytomnych firmach szefami działów IT są byli szefowie sprzedaży, obsługi klientów czy marketingu. Niby głupi pomysł, ale nieeeeeee...... Zaczęli Amerykanie, bo stwierdzili, że IT-mani są entuzjastami informatyki jako takiej, natomiast praktyczne zastosowania oraz marudzenia klientów tylko utrudniają im "twórczość".
To prawda, że do byle g... dołączają soft wielkości armaty, świetnie jak działa, bo na mojej ostatniej drukarce HP soft nigdy nie działał w pełni, ale nareszcie się skiepściła na dobre i dobrze jej tak.
To prawda, że do byle g... dołączają soft wielkości armaty, świetnie jak działa, bo na mojej ostatniej drukarce HP soft nigdy nie działał w pełni, ale nareszcie się skiepściła na dobre i dobrze jej tak.
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
-
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: Honda Varadero 1000XL
- VROC: 0
Miałem takie bagnaAbrams pisze:I pomarzyć o tych bagnach...
U mnie komputeryzacja...szkoda gadać
W tamtym roku zrobiłem drenaż, osuszyłem teren, zainstalowałem internet i telewizję
Dzieci wymogły ucywilizowanie. Nie mogłem odmówić
Mój ojciec nie mówił jak żyć, po prostu pozwolił mi przyglądać się swojemu życiu.
Clarence Budington Kelland
Clarence Budington Kelland
- Badger
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
ja to się tylko raz wkurwiłem - na AutoMapę, od dłuższego czasu szaleją z jakimiś gadżetami do mapy, większość wymaga stałego połaczenia z netem, przez to mój 5-letni palmtop ledwo zipie.... ciągle jakies ostrzeżenia, szare ekrany, satelity szuka 5 minut, szlag mnie trafia, a ja chciałbym mieć starą wersję programu, taką sprzed 2 lat, która działała bardzo dobrze i stabilnie tylko mapy nowe.... ale tak się kurva nie da.
a drukarkę możesz podłaczyć bez wgrywania czegokolwiek - jak masz przynajmniej xp-eka to bedzie śmigała
a drukarkę możesz podłaczyć bez wgrywania czegokolwiek - jak masz przynajmniej xp-eka to bedzie śmigała
pie.....lę, nie myję
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
- Badger
mam xp;ka od jakiś 5-6 lat - długo się przed nim opierałem i byłem wierny 98SE (to był ostatni system operacyjny nad którym można było jeszcze całkowicie zapanować) i powiem Ci Andrzeju, że już od baaaaardzo długiego czasu nie widziałem żadnego komunikatu o błędzie czy bluescreena - to jest kwestia tylko i wyłącznie by użytkownik rządził komputerem a nie odwrotnie
a z mac'iem to miałem tyle do czynienia co wiem, że Ty go używasz
musiałbym spróbować
a z mac'iem to miałem tyle do czynienia co wiem, że Ty go używasz
musiałbym spróbować
pie.....lę, nie myję
- Badger
a propos informatyzacji - nie zakładamy tematów w Śmietniku - ten dział jest tak ustawiony, że po 7 dniach samoczynnie się czyści i usuwa wszystkie tematy
pie.....lę, nie myję
- Badger
Albercik, sorki, ale nie rozumiem - masz sposób, żeby mieć starszy program AutoMapy i aktualne świeżutkie mapy?? i to za 50 PLN?? oczywiście mówię o całkowicie legalnych sposobach
Ja za subskrypcję AutoMapy płacę rocznie 79 PLN i jak do tej pory wypuszczali zawsze nowe mapy łącznie z oprogramowaniem, które coraz bardziej jest przystosowane pod smartfony
Ja za subskrypcję AutoMapy płacę rocznie 79 PLN i jak do tej pory wypuszczali zawsze nowe mapy łącznie z oprogramowaniem, które coraz bardziej jest przystosowane pod smartfony
pie.....lę, nie myję
- MarKov
- Miejscowość: WARSZAWA
- Motocykl: VN 1700 CLASSIC TOURER
- VROC: 27362
Coś mi się Badger wydaje że Albert miał na myśli wersję papierową map taką "oldskulową"Albert pisze: raz do roku wydaje się 50 zł i jeżdzisz na najnowszych mapach i nic się nie zawiesza, ani połączenie z internetem nie potrzebne, jeżdzi się po drogach, nie po polach i jest ok.
bo ja nie mogę znaleźć innego wytłumaczenia