Akumulator do VN2000
- TOM
- Miejscowość: BOGUMIŁOWICE/TARNÓW
- Motocykl: KAWASAKI VULCAN 2000
- VROC: 0
Akumulator do VN2000
Witam.
Bardzo proszę o pomoc w doborze akumulatora do VN2000. Do tej pory miałem zamontowany FTZ16-BS FB SUPER MF 12V 18AH , z takim akumulatorem sprowadziłem moto ze Stanów. Od samego początku był z nim problem - często musiałem go ładować . Na jesieni podłączyłem go do ładowarki Oxford 900 na 2 miesiące, lecz po odłączeniu od razu zaczął się rozładowywać. Nie będę reanimował starego a nie wiem jaki mam kupić gdyż nie mogę znaleźć akumulatora o takim oznaczeniu jak stary. Może można zainstalować inny?
Jeśli ktoś może coś mądrego doradzić to bardzo proszę...
Bardzo proszę o pomoc w doborze akumulatora do VN2000. Do tej pory miałem zamontowany FTZ16-BS FB SUPER MF 12V 18AH , z takim akumulatorem sprowadziłem moto ze Stanów. Od samego początku był z nim problem - często musiałem go ładować . Na jesieni podłączyłem go do ładowarki Oxford 900 na 2 miesiące, lecz po odłączeniu od razu zaczął się rozładowywać. Nie będę reanimował starego a nie wiem jaki mam kupić gdyż nie mogę znaleźć akumulatora o takim oznaczeniu jak stary. Może można zainstalować inny?
Jeśli ktoś może coś mądrego doradzić to bardzo proszę...
- TOM
- Miejscowość: BOGUMIŁOWICE/TARNÓW
- Motocykl: KAWASAKI VULCAN 2000
- VROC: 0
Dziękuje za odpowiedzi ale jednak aku. chyba jest w porządku sprawdziłem go w serwisie i okazuje się że jest nadzwyczaj mocny prąd rozruchowy ma 340a, a pod obciążeniem trzyma prąd dość dobrze. Co może być powodem do ciągłego rozładowywania jeśli jest podpięty do moto.?,skoro nie ma żadnych odbiorników takich jak alarm cz imobilaiser?
- Thomas
- Miejscowość: Chorzów, Bytom
- Motocykl: VN 2000 Limited
- VROC: 33040
Najpierw pooglądaj w dodatkach przy moto które mają zasilanie bo mogą być źle podłączone ja kupiłem 2000 i też miałem ten problem co ty źle podłączone podświetlenie silnika i jakiś kabel ze stałym napięciem leciał pod bakiem bo ktoś go tam w jakimś celu pociągnął , wypierdzieliłem wszystko to coś i teraz jest git czyli gitarra
Pierwsze sprawdź pod siedzeniem kable a później w lampie z przodu , czy nie ma jakiś gołych lutów czy kabli poobcinanych itp
Pierwsze sprawdź pod siedzeniem kable a później w lampie z przodu , czy nie ma jakiś gołych lutów czy kabli poobcinanych itp
-
- Miejscowość: Mosina
- Motocykl: Vulcan VN2000C ,,Bandzior,,
- VROC: 35561
5 lat miał org w moim Nomadzie ale to już chyba kres wytrzymałości.
Teraz mam 5 letni w 2 ce i też po tygodniu słabnie Trza będzie u Zeusa Yuaskę obstalować powoli na wiosenny przegląd.
Pewnie to wielu nie przeszkadza że trzeba po tygodniu podładowywać ale mi raczej tak więc po 5 tatach ja wymieniam!
Teraz mam 5 letni w 2 ce i też po tygodniu słabnie Trza będzie u Zeusa Yuaskę obstalować powoli na wiosenny przegląd.
Pewnie to wielu nie przeszkadza że trzeba po tygodniu podładowywać ale mi raczej tak więc po 5 tatach ja wymieniam!
--
- Zombie
- Miejscowość: M-a
- Motocykl: VN 1700 Vaquero , Indian Scout
- VROC: 34250
W moim Nomadzie 6 lat. Właśnie wymieniłem na nowy.
Mniejsza o perfekcje, badz po prostu dobry.
www.steelrosesmcsouthside.pl
www.steelrosesmcsouthside.pl