nie tyle syf co najczęściej woda się zbiera i zamarza, a chemia... pisałem ostatnio w temacie o dodatkach do paliwa jak to odmrażacz do paliwa zamarzł mi w aucie na siedzeniuBadger pisze:mirad, nie chemię tylko filtr paliwa wymień - syf
Ile macie na minusie
- Orzech_
- Miejscowość: Twardogóra k/wro
- Motocykl: VL 800
- VROC: 34013
Kilka motorowerów, WSK 175, MZ ETZ...długo nic i
Yamaha RD 250 LC '82 - była
Pannonia T1 '64- jest, w remoncie
Kawasaki LTD 450 '85 - była
Suzuki VL800
Yamaha RD 250 LC '82 - była
Pannonia T1 '64- jest, w remoncie
Kawasaki LTD 450 '85 - była
Suzuki VL800
- mirad
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 2000 Classic
- VROC: 32433
Wielkie dzięki Panowie! Wiem, że jutro od 6.00 mam co robić. Do poniedziałku ma garkotłuk śmigać bez problemu. Jutro ew. części mogę dostać. Tylko ta temperatura mi "nie tegiez", a w garażu kozy brak. Nadrobię czymś innym i jakoś to będzie.
A w Rzymie tylko -2 st C, tak podawali przez radio. Nie ma sprawiedliwości na tym świecie, droga młodzieży.
P.S. Prawdę mówiąc jeszcze długo, przed tymi mrozami zauważyłem, że dieselek pali coś gorzej, niż przedtem czyli od dotknięcia. Pomyślałem o filtrze, ale tylko pomyślałem. Moja wina, że zapomniałem o tym, mam teraz za swoje.
A w Rzymie tylko -2 st C, tak podawali przez radio. Nie ma sprawiedliwości na tym świecie, droga młodzieży.
P.S. Prawdę mówiąc jeszcze długo, przed tymi mrozami zauważyłem, że dieselek pali coś gorzej, niż przedtem czyli od dotknięcia. Pomyślałem o filtrze, ale tylko pomyślałem. Moja wina, że zapomniałem o tym, mam teraz za swoje.
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- Badger
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
problem z uruchomieniem może być skutkiem słabej kompresji i/lub starych świec żarowych.
jak już go odpalisz i znów pomyślisz do podjedź do jakiego dieslowca, zeby Ci zrobili diagnostykę, to nie sa duże koszta.
jakbym pogrzebał, to może bym jeszcze znalazł adres do takiego fajnego, zaufanego z okolic trójkąta wilanowska/wałbrzyska/puławska
jak już go odpalisz i znów pomyślisz do podjedź do jakiego dieslowca, zeby Ci zrobili diagnostykę, to nie sa duże koszta.
jakbym pogrzebał, to może bym jeszcze znalazł adres do takiego fajnego, zaufanego z okolic trójkąta wilanowska/wałbrzyska/puławska
pie.....lę, nie myję
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
- mirad
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 2000 Classic
- VROC: 32433
To też może być, ale po kolei, musi odpalić. Ciekawe, że tylko rano ma takie problemy, później zwykle przejedzie ok. 30 km i stoi w ciepłym /16 st C/ garażu ok 10 godzin. Potem odpala bez niczego za każdym razem. Rano zapalał, ale trochę się męczył.Badger pisze:słabej kompresji i/lub starych świec żarowych
Mechanik może się przydać, na ten silnik 100 kkm to nie jest dużo, ale może trzeba wymienić to i owo żeby odzyskał chęć do porannego odpalania.
.
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
-
- Miejscowość: Lublin
- Motocykl: VN1700 NOMAD
- VROC: 34019
Kiedyś też miałem problem z odpaleniem mojej skody Felicji 1.9D okazało się że nie grzeją dwie świece żarowe. Po wymianie (wymieniłem od razu wszystkie) samochód odpalał super. Jak by się okazało, że to nie świece radziłbym sprawdzić przekaźnik świec żarowych a i przyczyną problemów z rozruchem może być rozrusznik a konkretnie tuleje. Jeśli tuleje są zużyte i wirnik ma luz rozrusznik nie ma już tyle siły i żre strasznie dużo prądu.
Pozdrawiam Konrad
VROC #34019
VROC #34019
http://www.cda.pl/video/1106717/Wrzatek ... -stopniach a widzieliście to? kurcze może czas na minus 30ści...
I'm Member Queens of Roads !!!! http://www.queensofroads.pl/
- jurekawasaki
- Miejscowość: wielkopolska
- Motocykl: kawasaki vn 800
- VROC: 0