?? koniec straży miejskiej/wiejskiej/gminnej ??

Luźne temaciki. Bez cenzury ;)
Awatar użytkownika
MarKov
Miejscowość: WARSZAWA
Motocykl: VN 1700 CLASSIC TOURER
VROC: 27362

?? koniec straży miejskiej/wiejskiej/gminnej ??

Post autor: MarKov » pn lut 13, 2012

MarKov
VN 1700 Classic Tourer
VN 900 Classic (był)

VROC # 27362

Trufel

Post autor: Trufel » pn lut 13, 2012

no i w końcu się wzięli za nich , bo już te swoje puszki stawiali gdzie im się żywnie podoba
brawo :clap:

Konrad
Miejscowość: Lublin
Motocykl: VN1700 NOMAD
VROC: 34019

Post autor: Konrad » pn lut 13, 2012

i bardzo dobrze w końcu ktoś poszedł po rozum do głowy
Pozdrawiam Konrad

VROC #34019

Awatar użytkownika
Garciu
Miejscowość: Poznań
Motocykl: VN 1700 Classic LT
VROC: 34722

Post autor: Garciu » pn lut 13, 2012

Sama idea powstania straży miejskiej nie była zła.
Nie była do czasu,kiedy priorytetem stało się zakładanie blokad na koła niefortunnie zaparkowanych pojazdów,oraz przyczajanie się z tzw."kiblami"lub jak kto woli "śmietnikami"i polowanie i nabijanie kasy gminnej.
Działanie zaiste haniebne :twisted:
Wypatrzenie mundurowych strażników, w miejscach o nienajlepszej reputacji,a takich w wielu miastach i nie tylko, nie brakuje,bezcenne :wall:
Takiej straży miejskiej nam nie potrzeba :!!!:

Awatar użytkownika
Dycha
Miejscowość: Białystok
Motocykl: Byl VN1600 VARADERO 1000
VROC: 34795

Post autor: Dycha » pn lut 13, 2012

No i bardzo dobrze czas najwyższy.

Awatar użytkownika
Abrams
Miejscowość: Warszawa
Motocykl: VN2000 Limited '05
VROC: 29561

Post autor: Abrams » pn lut 13, 2012

Dołożyć do Policji a nie bawić się kolejne formacje z kolejnymi komendantami i całą kosztującą biurokracją.
Problem się sam rozwiąże.
VN2000 Limited '05 Special Polar Polish Winter Edition II 113KM

VROC #29561

Awatar użytkownika
kazuhira
Miejscowość: Kotliska
Motocykl: KLE650
VROC: 33862

Post autor: kazuhira » pn lut 13, 2012

Niestety ... kiedy tylko w takiej formacji priorytety ustalają włodarze miast to szlak trafia idee.

Tak więc wszelkie działania utrudniające robienie ze SM/W/G maszynki do robienia pieniędzy popierać należy :yeee:
Nie jestem dziwny ... jestem z edycji kolekcjonerskiej :D

Awatar użytkownika
SAURO
Miejscowość: ZAMOŚĆ, CIECHANÓW, RZYM
Motocykl: VN 1500 Nomad
VROC: 30956

Post autor: SAURO » pn lut 13, 2012

Powolutku i problem się sam rozwiązuje. Idea straży była naprawdę dobra ale pozostała w planach i na papierze , bo to oni wyprawiali to była lekka przesada :rant:
BAWMY SIĘ W MOTOCYKLE A NIE POLITYKĘ

Awatar użytkownika
Hubas
Miejscowość: Dopiewo
Motocykl: VN 2000 CLASSIC
VROC: 33938

Post autor: Hubas » pn lut 13, 2012

Gdyby priorytetem straży miejskiej było utrzymanie bezpieczeństwa , porządku itd. czyli statutowe obowiązki to i może by się uchowali ale dla nich najważniejsze to blokadki i fotografia cyfrowa :D
Kupując Motocykl - Kupujesz Pasję na Całe Życie.

januszek

Post autor: januszek » wt lut 14, 2012

Dokładnie wczoraj miałem do czynienia z naszą strażą miejską , i tu muszę przyznać , że staneli na wysokości zadania (ale tak troszkę po znajomości) bo dwa lata temu - niespełna , będzie w lipcu - wziołem , a właściwie im zabrałem rudego kundelka , którego trzymali w klatce w pomieszczeniu obok mojego warsztatu cały miesiąc i co drugi dzień dawali mu wodę i karmę , ale około godz. 20. Ja często wychodzę z moimi psami na pobliską łąkę i ten kundelek słysząc moje psy stasznie wył i piszczał . Nie mogłem tego wysłuchać i wkońcu poczekałem na nich , żeby zobaczyć co to za piesek i czemu tam siedzi. Okazało się , że to malutki psiak lekko "jamnikowaty" , a siedzi , bo w schronisku pod Ciechanowem mają urlop i nie ma komu go odebrać . Strażnicy złapali go w jakimś bloku - mieszkańcy skarżyli , że śpi na klatce i ich obszczekuje - więc wziołem tego pieska - mam trzy to uchowa się i czwarty malutki . Siedzi w domu tzn. na podwórku razem z huskim i właśnie wczoraj coś mu "strzeliło" do łebka , bo śmignoł przez siatkę - sąsiad widział to ponoć jak kot lazł do góry i tak niefortunnie trafił , że skoczył na ulicę przed ich autem tzn. straży - a ci poznali go i zaraz do mnie dzwonią . Do końca pracy miałem jeszcze dwie godziny więc wyobrażcie sobie , że całe dwie godziny stali pod domem i pieska pilnowali , bo ten od bramy nigdzie nie poszedł . Chcieli tylko świadectwo szczepienia , a podatku nie , bo jak stwierdzili "pies jest od nas więc ma dyspensę na podatek".
A tak ogólnie na ich temat , to właśnie do takich zadań świetnie się nadają .

Awatar użytkownika
Robson
Miejscowość: Tychy
Motocykl: VN 1600 Nomad "Phantom"
VROC: 34475

Post autor: Robson » pn lut 27, 2012

Coś nie tak http://www.hotmoney.pl/artykul/lubisz-s ... awke-24149 - miało ich nie być...
Jestem tu, bo wierzę, że emocje są siłą życia...
Nie jestem odpowiedzialny za emocje odbiorcy... To jego sprawa.

ODPOWIEDZ