?? koniec straży miejskiej/wiejskiej/gminnej ??
- Garciu
- Miejscowość: Poznań
- Motocykl: VN 1700 Classic LT
- VROC: 34722
Sama idea powstania straży miejskiej nie była zła.
Nie była do czasu,kiedy priorytetem stało się zakładanie blokad na koła niefortunnie zaparkowanych pojazdów,oraz przyczajanie się z tzw."kiblami"lub jak kto woli "śmietnikami"i polowanie i nabijanie kasy gminnej.
Działanie zaiste haniebne
Wypatrzenie mundurowych strażników, w miejscach o nienajlepszej reputacji,a takich w wielu miastach i nie tylko, nie brakuje,bezcenne
Takiej straży miejskiej nam nie potrzeba
Nie była do czasu,kiedy priorytetem stało się zakładanie blokad na koła niefortunnie zaparkowanych pojazdów,oraz przyczajanie się z tzw."kiblami"lub jak kto woli "śmietnikami"i polowanie i nabijanie kasy gminnej.
Działanie zaiste haniebne
Wypatrzenie mundurowych strażników, w miejscach o nienajlepszej reputacji,a takich w wielu miastach i nie tylko, nie brakuje,bezcenne
Takiej straży miejskiej nam nie potrzeba
Dokładnie wczoraj miałem do czynienia z naszą strażą miejską , i tu muszę przyznać , że staneli na wysokości zadania (ale tak troszkę po znajomości) bo dwa lata temu - niespełna , będzie w lipcu - wziołem , a właściwie im zabrałem rudego kundelka , którego trzymali w klatce w pomieszczeniu obok mojego warsztatu cały miesiąc i co drugi dzień dawali mu wodę i karmę , ale około godz. 20. Ja często wychodzę z moimi psami na pobliską łąkę i ten kundelek słysząc moje psy stasznie wył i piszczał . Nie mogłem tego wysłuchać i wkońcu poczekałem na nich , żeby zobaczyć co to za piesek i czemu tam siedzi. Okazało się , że to malutki psiak lekko "jamnikowaty" , a siedzi , bo w schronisku pod Ciechanowem mają urlop i nie ma komu go odebrać . Strażnicy złapali go w jakimś bloku - mieszkańcy skarżyli , że śpi na klatce i ich obszczekuje - więc wziołem tego pieska - mam trzy to uchowa się i czwarty malutki . Siedzi w domu tzn. na podwórku razem z huskim i właśnie wczoraj coś mu "strzeliło" do łebka , bo śmignoł przez siatkę - sąsiad widział to ponoć jak kot lazł do góry i tak niefortunnie trafił , że skoczył na ulicę przed ich autem tzn. straży - a ci poznali go i zaraz do mnie dzwonią . Do końca pracy miałem jeszcze dwie godziny więc wyobrażcie sobie , że całe dwie godziny stali pod domem i pieska pilnowali , bo ten od bramy nigdzie nie poszedł . Chcieli tylko świadectwo szczepienia , a podatku nie , bo jak stwierdzili "pies jest od nas więc ma dyspensę na podatek".
A tak ogólnie na ich temat , to właśnie do takich zadań świetnie się nadają .
A tak ogólnie na ich temat , to właśnie do takich zadań świetnie się nadają .
- Robson
- Miejscowość: Tychy
- Motocykl: VN 1600 Nomad "Phantom"
- VROC: 34475
Coś nie tak http://www.hotmoney.pl/artykul/lubisz-s ... awke-24149 - miało ich nie być...
Jestem tu, bo wierzę, że emocje są siłą życia...
Nie jestem odpowiedzialny za emocje odbiorcy... To jego sprawa.
Nie jestem odpowiedzialny za emocje odbiorcy... To jego sprawa.