Wymiana stacyjki

Awatar użytkownika
arulek
Miejscowość: Piaseczno
Motocykl: Kawasaki VN 750 Twin
VROC: 0

Wymiana stacyjki

Post autor: arulek » śr lut 29, 2012

Witam koleżanki i koledzy po zimie. Mam pytanko odnośnie wymiany stacyjki w moim VN 750 Twin 1986 :)Muszę wymienić stacyjkę gdyż sezon tuż tuż a maszyna nie odpala bo jakieś barany złodzieje nieudacznicy rozbebeszali mi stacyjkę - kluczyk wchodzi do końca i nie można przekręcić. Moze ktoś wymieniał już takowe ustrojstwo i mógłby mi pomóc, na allegro widziałem są stacyjki z kluczykami do kupienia tylko czy wymiana jest skomplikowana? Dodam jeszcze, że nie mam zielonego pojęcia o prądach i elektryce:)
arulek:)

Trufel

Post autor: Trufel » śr lut 29, 2012

Moim zdaniem sama wymiana nie może chyba być z byt trudna he ?? wykręcasz stara i po kolei przekładasz kabelki do nowej stacyjki i montujesz powrotem .

Konrad
Miejscowość: Lublin
Motocykl: VN1700 NOMAD
VROC: 34019

Post autor: Konrad » śr lut 29, 2012

Wymiana nie jest żadnym problemem jest trochę rozbierania ale powinieneś się sam z tym uporać. Nie ma problemu z elektryką bo jest tam tylko jedna kostka której nie można źle podłączyć. Jeśli dobrze pamiętam kostka jest zielona.
Pozdrawiam Konrad

VROC #34019

Awatar użytkownika
Lecho
Miejscowość: Białystok
Motocykl: VN1600 Classic
VROC: 32224

Post autor: Lecho » śr lut 29, 2012

A może zanieś do fachowca od kluczy i Ci naprawi. Ja swego czasu musiałem dorobić kluczyk. Zaniosłem stacyjkę i dwie godziny później miałem kluczyk.
:ok:

Awatar użytkownika
arulek
Miejscowość: Piaseczno
Motocykl: Kawasaki VN 750 Twin
VROC: 0

Post autor: arulek » czw mar 01, 2012

Dzięki koledzy kupuję stacyjkę i będę wymieniał w takim razie :) napisze o efektach jak się uda wymienić :)
arulek:)

ODPOWIEDZ