Kilka pytań - VN 1500 '95
- Lecho
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: VN1600 Classic
- VROC: 32224
Wszyscy, którzy mają niedokręcone pokrętło kontrująceMakus001 pisze:Mam jeszcze jedno pytanie, mianowicie jak odpalam na ssaniu to to ssanie (gałkę od zaciągania ssania) musze trzymać chwile ponieważ samo się cofa i po okolo 2 sekundach nie ma ssania. Wszyscy tak macie?
Cięgno ssania dochodzi do okrągłej gumki pod którą jest nakrętka mocująca linkę.
wyciągnij ssanie i pokręć gumką (a tym samym nakrętką pod nią) w prawo.
- Makus001
- Miejscowość: okolice Wolsztyna
- Motocykl: NOMAD1600 z 2006 i VULCAN 1500 VNT 1998r
- VROC: 36160
Nie odpalałem ale faktycznie jest dużo lepiej, niewiem jak przy odpaleniu bedzie ale na zgaszonym to trzeba siłą wciskać, Jest ok chyba Żeby nie było , kręciłem ale nie tak silnie i efekt był dopiero jak przeczytałem co Lecho napisał i dokręciłem prawie z całej siły, prawie bo jak z całej to wcisnąć nie można hehehe Dzięki i piwko masz.
Były komarki, jawka, różne WSKi, SHL, JAWA 350, CZ350, ETZ 250, EN500 od 1.03.2012 Kawasaki 1500 VNT od 20.10.2016 NOMAD 1600
- Makus001
- Miejscowość: okolice Wolsztyna
- Motocykl: NOMAD1600 z 2006 i VULCAN 1500 VNT 1998r
- VROC: 36160
Taki problem mam , dziś zaczęły mi lagi cieknąć i to dosyć leci. Mysle czy warto dawać to mechanikowi czy samemu sie zabrać, kluczy troche mam więc z rozkręceniem by nie było tragedii, gorzej z podniesieniem do góry motocykla. Prosze zamieścić jakieś porady czy instrukcje co i jak po kolei robić by nie spierdzielić nic. Wiem , musze mieć uszczelniacze, okolo litra oleju ale dajnie jakby jakiś filmik czy fotki były. Pozdrawiam
Były komarki, jawka, różne WSKi, SHL, JAWA 350, CZ350, ETZ 250, EN500 od 1.03.2012 Kawasaki 1500 VNT od 20.10.2016 NOMAD 1600
- boromirmax
- Miejscowość: Lubelskie
- Motocykl: Drifter 800 / Hayabusa
- VROC: 34584
zeby nie zaczynac nowego tematu zapytam tutaj:
chciałbym w końcu zakończuć temat z nie działającym licznikiem i po konsultacji z mechanikiem doszedłem do wniosku ze wymiana mnie nie ominie, ale sam licznik to ciezko znaleźć i jest dogi... ale tak jakby wymienić bak z nowszego modelu tam konsola była juz na baku. i teraz moje pytanie: czy uchwyty będą pasować i jak jest podłączany liczniki? a może ktoś ma na zbyciu zbiornik z konsolą?
chciałbym w końcu zakończuć temat z nie działającym licznikiem i po konsultacji z mechanikiem doszedłem do wniosku ze wymiana mnie nie ominie, ale sam licznik to ciezko znaleźć i jest dogi... ale tak jakby wymienić bak z nowszego modelu tam konsola była juz na baku. i teraz moje pytanie: czy uchwyty będą pasować i jak jest podłączany liczniki? a może ktoś ma na zbyciu zbiornik z konsolą?
- boromirmax
mam prośbę czy może mnie ktoś nakierować gdzie znajduje się filtr siatkowy oleju? szukałem na moto, przeglądałem serwisówkę i nic nie znalazłem może złe szukałem nie wiem... będę wdzięczy za pomoc
i kolejna prośba powoli zabierał się do instalacji alarmu w moto, ktoś już to przerabiał? może jakieś porady ew. kolory kabli, poniżej zamieszczam kabelki które będą mi potrzebne
z góry dzięki za każdą pomoc
i kolejna prośba powoli zabierał się do instalacji alarmu w moto, ktoś już to przerabiał? może jakieś porady ew. kolory kabli, poniżej zamieszczam kabelki które będą mi potrzebne
z góry dzięki za każdą pomoc
- boromirmax