Żarówka reflektorowa
- Orzech_
- Miejscowość: Twardogóra k/wro
- Motocykl: VL 800
- VROC: 34013
Żarówka reflektorowa
Ostatnio w mojej kawce zauważyłem że przy włączaniu świateł długich w żarówce nie przełącza się światło z jednego włókna na drugie tylko świecą dwa. Pierwszy raz się z czymś takim spotykam w H-4, zawsze myślałem że nie jest tego taka żarówka w stanie znieść na dłuższą metę lub za dużo ciepłą będzie wytwarzać. Co o tym myślicie? Zwarcie w przełączniku czy ten typ tak ma? Wcześniej nie zwróciłem na to uwagi a w przełączniku grzebałem montując włącznik do awaryjek i się zastanawiam czy gdzieś czegoś nie zwarłem przez przypadek... Jak to wygląda w innych EN'ach?
Kilka motorowerów, WSK 175, MZ ETZ...długo nic i
Yamaha RD 250 LC '82 - była
Pannonia T1 '64- jest, w remoncie
Kawasaki LTD 450 '85 - była
Suzuki VL800
Yamaha RD 250 LC '82 - była
Pannonia T1 '64- jest, w remoncie
Kawasaki LTD 450 '85 - była
Suzuki VL800
chyba jednak nie, w H-4 świeci albo jedno albo drugie włókno.Roy pisze:Cheba tak ma być :P
Kiedyś pamiętam jeszcze jak maluchem zasuwałem to w momencie mrugnięcia długimi ( jak manetkę pociągnąłeś do siebie) to zapalało sie drugie włókno i przez chwilę świeciły oba na raz , ale jak sie całkowicie na długie przełącza to powinno sie palić tylko jedno