Zwarcie w instalacji
- OLCYK
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Mean Streak 1,6
- VROC: 0
Zwarcie w instalacji
W czasie powrotu ze zlotu zauważyłem (a dokładniej mówiąc, jadący za mną Abrams), że nie mam światła tylnego i stopu.
Sprawdziłem, że żarówka jest ok. a później i namierzyłem przepalony bezpiecznik.
Wymieniłem go i planowałem wczoraj wieczorem polatać, a tu znowu zonk. Znów brak świateł, więc grzecznie się rozebrałem i wepchnąłem sprzęt z powrotem do garażu. Znów wymieniłem bezpiecznik (wkładając 15 A zamiast 10A) z nadzieją że wytrzyma. Niestety dziś znów strzelił i wracałem 30 km z nadzieją, że nikt i "w dupę" nie wjedzie.
Jutro idę szukać źródła zwarcia.
Może macie jakieś pomysły od czego zacząć??
Sprawdziłem, że żarówka jest ok. a później i namierzyłem przepalony bezpiecznik.
Wymieniłem go i planowałem wczoraj wieczorem polatać, a tu znowu zonk. Znów brak świateł, więc grzecznie się rozebrałem i wepchnąłem sprzęt z powrotem do garażu. Znów wymieniłem bezpiecznik (wkładając 15 A zamiast 10A) z nadzieją że wytrzyma. Niestety dziś znów strzelił i wracałem 30 km z nadzieją, że nikt i "w dupę" nie wjedzie.
Jutro idę szukać źródła zwarcia.
Może macie jakieś pomysły od czego zacząć??
To, że nic nie mówię, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
-
- Miejscowość: Łódź
- Motocykl: Vulcan VN750 1993r
- VROC: 0
zwarcie
Witam
Podczas podłączania syrenek zwarłem przewody - szlak by to... Po przekręceniu kluczyka nic się nie dzieje, zero reakcji kontrolek - totalna głusza jak by aku nie było. Bezpieczniki nieprzepalone. Co mogło paść?
Pozdrawiam.
Podczas podłączania syrenek zwarłem przewody - szlak by to... Po przekręceniu kluczyka nic się nie dzieje, zero reakcji kontrolek - totalna głusza jak by aku nie było. Bezpieczniki nieprzepalone. Co mogło paść?
Pozdrawiam.
Panowie mam problem nie mam prądu w moto. Robię światła na tył i poszło zwarcie, brak prądu na kontrolkach, Bezpieczniki przejrzane, główny ten za akumulatorem również, (spalił się i wymieniłem) Ale nadal brak rezultatu, gdzie szukać dalej? (baranieje z minuty na minute )
BRATERSTWO, HONOR, SOLIDARNOŚĆ WEWNĄTRZKLUBOWA I SZACUNEK DLA BARW
-
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN 700, VN 1600 Nomad
- VROC: 34888
Podstawki bezpieczników, przekaźników, stacyjkę.... " przedzwoń " instalację... jeśli masz alarm, to go sprawdź..Goblin pisze:A ponoć niczego Ci nie braknie![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sprawdź jeszce raz bezpieczniki. Nie powinno nic innego paść. Kable powinny być całe.
![:ok:](./images/smilies/AC08.gif)
Teraz już wiem, czym wolność jest...
Zawsze patrz na jasną stronę życia...
Zawsze patrz na jasną stronę życia...
- Radio
- Miejscowość: Połczyńskie Zdroje
- Motocykl: VN 900 Classic LT
- VROC: 35570
Również optuję aby sprawdzić ponownie bezpieczniki oraz ich gniazda, najlepiej weź miernik i począwszy od akumulatora sprawdzaj czy napięcie przechodzi przez dany bezpiecznik, w ten sposób znajdziesz przyczynę.
Pozdrawiam
Mariusz
VROC#35570
Gdzie słyszysz śpiew tam idź,
tam dobre serca mają
źli ludzie wierzaj mi,
Ci nigdy nie śpiewają.
Mariusz
VROC#35570
Gdzie słyszysz śpiew tam idź,
tam dobre serca mają
źli ludzie wierzaj mi,
Ci nigdy nie śpiewają.
Dzięki panowie za błyskawiczna interwencję, problem okiełznany, przyczyna był bezpiecznik główny 30 A ten za akumulatorem, stary który się spalił miał grubsza blaszkę i wchodził na ciasno natomiast nowy miał luz, (w związku że po poście Goblina poszedłem dłubać w moto, więc do niego leci piwo
)
Sprawa 2.
Kierunki - Częstotliwość sygnału po 3-4 mrugnięciach (normalnych) wzrasta tak jak w przypadku gdy spali się żarówka. Pomożecie?
![:piwa:](./images/smilies/piwo.gif)
Sprawa 2.
Kierunki - Częstotliwość sygnału po 3-4 mrugnięciach (normalnych) wzrasta tak jak w przypadku gdy spali się żarówka. Pomożecie?
BRATERSTWO, HONOR, SOLIDARNOŚĆ WEWNĄTRZKLUBOWA I SZACUNEK DLA BARW