Kawasaki VN800 dla faceta 186cm i 100kg wagi.
-
- Miejscowość: Rymanów Zdrój
- Motocykl: Peugeot Elystar 125cm3
- VROC: 0
Kawasaki VN800 dla faceta 186cm i 100kg wagi.
Cześć, jestem tutaj nowy mam na imię Łukasz i chciałbym prosić Was o radę. Byłem już praktycznie zdecydowany na zakup Intrudera VS600 ale znalazłem dobre oferty VN800 do max 14 000zł i bardzo mi się spodobał. Niestety mieszkam w Bieszczadach i do najbliższego sprzedawcy mam ponad 150km. Powiedzcie mi proszę i ten motocykl jest wystarczająco duży dla osoby o moich wymiarach. Nie chcę wyglądać dziwnie na sprzęcie. Znalazłem wiele opinii że VN800 Classic jest sporym motocyklem, bardzo proszę o opinię, może są tu jacyś użytkownicy o podobnych wymiarach do moich? Super by było jak ktoś o takich wymiarach byłby skłonny podzielić się ze mną zdjęciem na motocyklu. Pozdrawiam Łukasz.
Ja mam 188cm wzrostu i w porywach do 110kg wagi.
Jedyny problem, do którego się przyzwyczaiłem, to podnóżki - mogłyby być o 10cm bardziej do przodu. Poza tym jest rewelacyjnie.
Przysiadłem się kiedyś do Hondy VTX 1300 i było mi, o dziwo, mniej wygodnie.
Przy 'naszych rozmiarach' zdecydowanie lepiej pasuje Classic.
Powodenia w poszukiwaniach wymarzonej maszyny
Jedyny problem, do którego się przyzwyczaiłem, to podnóżki - mogłyby być o 10cm bardziej do przodu. Poza tym jest rewelacyjnie.
Przysiadłem się kiedyś do Hondy VTX 1300 i było mi, o dziwo, mniej wygodnie.
Przy 'naszych rozmiarach' zdecydowanie lepiej pasuje Classic.
Powodenia w poszukiwaniach wymarzonej maszyny
Bill
Kawasaki VN 800 Classic '99 VROC #26622
- Duszek
- Miejscowość: Niemcy
- Motocykl: GL 1500 I
- VROC: 32261
Czytaj dobrze a będzie Ci usprawiedliwiony post nr 1 w tym temacie a nie w Powitalni. Gdziś słyszałem,że w dziale "Sprzedam" jest godny sprzętluqa90 pisze:Na razie niestety nie mam pieniążków na VN15 no i obawiam się, że nie dałbym sobie w pełni rady na początek, ponieważ nie mam doświadczenia na tego typu maszynach.
Jeśli jest taka potrzeba, skedytuję Ci brakujące środki.
Pozdrawiam i pamiętaj "słuszny wybór - only VN i pochodne"
... i nie mylmy posiadacza motocykla z motocyklistą ... Andrzej Ch +
GG : 51000581
GG : 51000581
Jedynie te na moim profilu VROC - link w podpisie.luqa90 pisze:PS: Bill, posiadasz może fotki swoje na VN800?
Fotek podczas jazdy jakoś się nie dorobiłem...muszę żonę zagonić
Bill
- Abrams
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
Pewnie że można masz napięcie wstępne sprężyny na bodaj 8 pozycji przestawialneqla pisze:A ja mam pytanie, w sumie bardziej o wagę niż o wzrost. mam 200 cm i liczę, że będzie lepiej niż na Hondzie shadow 750, ale chciałbym się dowiedzieć, jak 800 wytrzymują duże obciążenie? Bo generalnie ja + żona to tak 210kg Można tył jakoś usztywnić ?:)
ja mam coś koło 85 kg plus małżowinka i raptem na trzeciej pozycji jeżdżę to zapasu mam żę hoho
- Abrams
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
To maksymalne dopuszczalne obciążenie jakie możesz na garb Vulcana włożyć.qla pisze:No, wiem, że można regulować tył...a skoro tak, to czego tyczy się łądowność maksymalna podawana przez producenta?
Czyli paliwo, bagaże, pasażerowie...
A w zależności ile ładujesz i jak lubisz jeździć tak ustawiasz tył...
Jedni lubią jak im pływa i czasami dobija inni wolą jak jest twardo i sztywno lepiej się prowadzi.
Trzeba pojeździć i wybrać najlepsze dla siebie nastawy mimo że regulacja jest ciężka ale to kosztem wyglądu tzw "sztywnej ramy"
W innych moto masz amorki na wierzchu i regulacja jest dużo łatwiejsza ale nie wygląda to tak ładnie jak w 800