Kumpel chce kupić pierwszy motocykl
- Makus001
- Miejscowość: okolice Wolsztyna
- Motocykl: NOMAD1600 z 2006 i VULCAN 1500 VNT 1998r
- VROC: 36160
Kumpel chce kupić pierwszy motocykl
Kumpel z pracy po tym jak kupiłem Vulcana 1500 sprzedał quada i ma MAX 7000zł na zakup motocykla. Ma to być sprzęt z silnikiem V najlepiej i coś okolo 600cm pojemności , wysyła mi linki i ja już sam nie wiem co mysleć o tych moto , na przykład dziś takie i w pracy będzie się pytał co myśle.
http://otomoto.pl/kawasaki-vulcan-ladny ... 71915.html tylko ma coś z cisnieniem
http://otomoto.pl/honda-shadow-vt-vlx-M3109357.html ten tez dosyć jest
http://allegro.pl/show_item.php?item=2237057333 ten fajny ale juz ma wiek a jak kumpel posiedzi i bedzie musiał tyle grzebać co jeździć to zrezygnuje z motocykli całkiem
http://moto.allegro.pl/honda-shadow-600 ... 97846.html niewiem dlaczego początek opisy jakby był sprzedany , kumpel dzwonił i nie jest sprzedany jeszcze.
Więc jak macie trochę czasu to oceńcie te sprzęty a ja będe wiedział więcej co mu w pracy powiedzieć , no mi się wydaje ze za 6-7tys to mógłby coś powyżej 90tego rocznika szukać . Polecam mu oczywiście vulcana ale on mówi ze zmieni tak jak ja po roku czy dwóch na inny większy a narazie coś chce w tej kwocie i żeby ładne było a model i marka mniej ważna byle chopper cruiser czy coś w tym rodzaju i z wielkopolski ewentualnie lubuskiego czy dolny śląsk.
Dziękuje za wszystkie sugestie, opinie i propozycje jakie mam nadzieje znaleźć w tym temacie.
W lutym sprzedawałem mojego pięknego vulcana EN500 i poszedł aż na drugą strone Polski. Myslał znajomy i myslał a jak sprzedałem to powiedział ze miał nadzieje ze nie sprzedam i będzie miał okazje taniej kupić go odemnie A teraz szuka i się pyta , jest ok więc chciałbym mu pomóc. Pozdrawiam
Własnie do mnie kumpel dzwonił i mówił ze ten co mu olej świeci byłby nawet za 4100 ale boi się tej usterki , jak myślicie co może być przyczyną i jaki koszt naprawy być może
http://otomoto.pl/kawasaki-vulcan-ladny ... 71915.html tylko ma coś z cisnieniem
http://otomoto.pl/honda-shadow-vt-vlx-M3109357.html ten tez dosyć jest
http://allegro.pl/show_item.php?item=2237057333 ten fajny ale juz ma wiek a jak kumpel posiedzi i bedzie musiał tyle grzebać co jeździć to zrezygnuje z motocykli całkiem
http://moto.allegro.pl/honda-shadow-600 ... 97846.html niewiem dlaczego początek opisy jakby był sprzedany , kumpel dzwonił i nie jest sprzedany jeszcze.
Więc jak macie trochę czasu to oceńcie te sprzęty a ja będe wiedział więcej co mu w pracy powiedzieć , no mi się wydaje ze za 6-7tys to mógłby coś powyżej 90tego rocznika szukać . Polecam mu oczywiście vulcana ale on mówi ze zmieni tak jak ja po roku czy dwóch na inny większy a narazie coś chce w tej kwocie i żeby ładne było a model i marka mniej ważna byle chopper cruiser czy coś w tym rodzaju i z wielkopolski ewentualnie lubuskiego czy dolny śląsk.
Dziękuje za wszystkie sugestie, opinie i propozycje jakie mam nadzieje znaleźć w tym temacie.
W lutym sprzedawałem mojego pięknego vulcana EN500 i poszedł aż na drugą strone Polski. Myslał znajomy i myslał a jak sprzedałem to powiedział ze miał nadzieje ze nie sprzedam i będzie miał okazje taniej kupić go odemnie A teraz szuka i się pyta , jest ok więc chciałbym mu pomóc. Pozdrawiam
Własnie do mnie kumpel dzwonił i mówił ze ten co mu olej świeci byłby nawet za 4100 ale boi się tej usterki , jak myślicie co może być przyczyną i jaki koszt naprawy być może
Były komarki, jawka, różne WSKi, SHL, JAWA 350, CZ350, ETZ 250, EN500 od 1.03.2012 Kawasaki 1500 VNT od 20.10.2016 NOMAD 1600
- Ja-jo
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN750,GSF1200s
- VROC: 33339
Jak mu się EN podobał to chyba Kazuhira swojego nie sprzedał, właśnie w takiej kwocie http://allegro.pl/kawasaki-en500-en-500 ... ?source=oo zwłaszcza jak chce w następnym sezonie wziąć większy to ten dam mu sporo radości. Myślę że we wszystko w granicach tej dolnej półki cenowej trzeba się liczyć z dodatkowym wkładem, chociażby wynikający ze zużycia materiału.
- fitter
- Miejscowość: Szczecin
- Motocykl: VN900LT '10
- VROC: 33352
Pewnie, że polecić Kaziowy - przynajmniej ze 30-stu chłopa poświadczy, że motor zna i nie dostanie jakiejś padaczki na trasie A egzemplarz ciekawy, bo można nogi wyciągnać jak ktoś długi jest
Życie nie powinno być podróżą do grobu, której celem jest dowiezienie atrakcyjnych i dobrze zachowanych zwłok. Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć narąbany w trzy dupy, krzycząc: "ALE TO BYŁA JAZDA!"
- mrblack
- Miejscowość: Mazuria
- Motocykl: AWO Simson ver. Military
- VROC: 0
Re: Kumpel chce kupić pierwszy motocykl
Siema.Makus001 pisze:Własnie do mnie kumpel dzwonił i mówił ze ten co mu olej świeci byłby nawet za 4100 ale boi się tej usterki , jak myślicie co może być przyczyną i jaki koszt naprawy być może
Może być walnięty czujnik ciśnienia oleju lub pompa, ewentualnie rozpitolone panewki na wale albo wał . No i dobrze by było przy okazji wykręcić świece i sprawdzić ciśnienia na cylindrach - będzie wszystko jasne
A co do zakupu jak na pierwszy motór to na pewno nie półtoralitrową krowę tylko pięćsetkową jałówkę
I od motocyklisty a nie od handlarzyny (chyba iż pasjonat i gówna nie wciska )
Hehe powodzenia
- Makus001
Własnie rozmawiałem z kolegą który chce kupić moto i z Kazuhira i jeżeli dziś jeszcze się nie odezwie kupiec to jutro ale sprawa jest obgadana wstępnie i wygląda tak . Jeżeli będzie pasowało nam trzem to ja jako driver w drodze powrotnej "chyba " przyjade także, obejrzeć Vulcanika i mam nadzieje ze kupić także bo na darmo nie chciał bym jechać 300km w jedną strone. Kazuhira będzie szczesliwym sprzedawcą, kumpel z pracy szczęsliwym kupującym a ja i bedzie trzech zadowolonych hehehe. Taki jest plan a co bedzie to się okaże wkrótce po świętach, Nie ma co zapeszać i mam nadzieje ze moto bedzie służyło kumplowi bez niemiłych niespodzianek bo nie chciał bym być winnym i głównym odpowiedzialnym, pozatym że 5 dni w tygodniu kumpla widzę w pracykazuhira pisze:Jeśli twój kolega nadal pała uczuciem do ENa i jakoś przełknie że to nie Vka to miałby motocykl pewny i przygotowany do sezonu
Tak jak napomknął Ja-jo, w tych widełkach cenowych można się nieprzyjemnie zaskoczyć po zakupie.
Były komarki, jawka, różne WSKi, SHL, JAWA 350, CZ350, ETZ 250, EN500 od 1.03.2012 Kawasaki 1500 VNT od 20.10.2016 NOMAD 1600
- fitter
- Miejscowość: Szczecin
- Motocykl: VN900LT '10
- VROC: 33352
Makus - nikt z Klubu nie żeni kitu. Jeśli nie wierzysz spytaj Brzozy, który brał moją 500-tę.
Poza tym zawsze wiecie gdzie dorwać sprzedającego i niech się tłumaczy
Jednym słowem - powodzenia! Wszystkim trzem zainteresowanym
Życie nie powinno być podróżą do grobu, której celem jest dowiezienie atrakcyjnych i dobrze zachowanych zwłok. Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć narąbany w trzy dupy, krzycząc: "ALE TO BYŁA JAZDA!"
- Brzoza83
- Miejscowość: Lublin
- Motocykl: Kawasaki EN 500
Dokładnie, ja jestem bardzo zadowolony ze swojej maszyny. Jak masz możliwość kupić moto od motocyklisty i pasjonata to nie ma się co zastanawiać. Ja dołożyłem do swojego budżetu kilka tyś i teraz mogę stwierdzić że się opłaciło. Bezstresowa jazda na wypieszczonej maszynie.fitter pisze:Makus - nikt z Klubu nie żeni kitu. Jeśli nie wierzysz spytaj Brzozy, który brał moją 500-tę.
- Makus001
Ja mojego kupowałem od motocyklisty ale nie tutaj z forum i jestem zadowolony a ten dla kumpla być ma , nie dla mnie ale nie chciałbym polecić kumplowi złomu. Wiam ze tu nikt nie wciska kitu więc polecałem moto KazuhiryBrzoza83 pisze:Dokładnie, ja jestem bardzo zadowolony ze swojej maszyny. Jak masz możliwość kupić moto od motocyklisty i pasjonata to nie ma się co zastanawiać. Ja dołożyłem do swojego budżetu kilka tyś i teraz mogę stwierdzić że się opłaciło. Bezstresowa jazda na wypieszczonej maszynie.fitter pisze:Makus - nikt z Klubu nie żeni kitu. Jeśli nie wierzysz spytaj Brzozy, który brał moją 500-tę.
- MaciekSz
- Miejscowość: Pruszków
- Motocykl: BMW K1200LT
- VROC: 32197
Gratulacje dla nabywcy i sprzedawcy
MaciekSz
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
- Makus001
Pewnie napisze kumpel jakieś rozdziały, w gratisie dostał między innymi dwie naszywki vulcanerii więc nie ma wyboru i musi się tu zarejestrować Rozgarnięty psychicznie jest dosyć więc bagna tutaj robił nie bedzie hehe. Ja się ciesze ze dzięki mojemu poleceniu motocykla "zadowoliłem".... hehe źle brzmi ucieszyłem raczej kupującego i sprzedającego. Kumpel się musi oswoić z maszynką troszkę i popolerować aluminiowe części bo stwierdził ze nie wierzy żeby można było zrobić je na lustro, ja mu udowodnię że sie da, przecież w moim poprzednim także się dało z silnika lustro zrobić. Także gratuluje Wam i ciesze sie z razem Wami i gratuluje sprzedającemu i kupującemu
Musze tu u nas w Wolsztynie kilka vulcanów z forum sprzedać żebym miał z kim jeździć hehehe Poznań się spotyka inne rejony także a u nas też jest z kim pojeździć ale nie z vulcanerii , jeszcze.
Musze tu u nas w Wolsztynie kilka vulcanów z forum sprzedać żebym miał z kim jeździć hehehe Poznań się spotyka inne rejony także a u nas też jest z kim pojeździć ale nie z vulcanerii , jeszcze.
- jurekawasaki
- Miejscowość: wielkopolska
- Motocykl: kawasaki vn 800
- Makus001
W sumie to sprzedający jeden , ja raczej tylko polecający, no i kupić byłem także bo kumplowi się nie chciało jechać samotnie 300km no a ja na to jak na latoKonrad pisze:Gratulacje dla obu sprzedającego i kupującego