Tablica Rejestracyjna
- Banan
- Miejscowość: Tłuszcz
- Motocykl: VN 2000 DIABLO BLACK
- VROC: 0
Tablica Rejestracyjna
Siemka
Dzisiaj po powrocie z małej przejarzczki odkryłem brak swojej tablicy rejestracyjnej
no i szok niewiecie może jak jest z wyrobieniem wturnika?
Czy może czekać i liczyć na uczciwego znalazce?
Dzisiaj po powrocie z małej przejarzczki odkryłem brak swojej tablicy rejestracyjnej
no i szok niewiecie może jak jest z wyrobieniem wturnika?
Czy może czekać i liczyć na uczciwego znalazce?
- jurekawasaki
- Miejscowość: wielkopolska
- Motocykl: kawasaki vn 800
- Banan
- Miejscowość: Tłuszcz
- Motocykl: VN 2000 DIABLO BLACK
Wydział już załatwiony 57 zł i jutro odbiór funkiel sztuki
Ramkę też zamówiłem na ALLEGRO tak jak ZEUS radziłeś i mam nadzieje że tym razem jej nie zgubie!
Kod: Zaznacz cały
Ja kupiłem od razu ramkę z nierdzewki i trzyma jak tralala :)
VN 900 Custom Black Mat - był
- Makus001
- Miejscowość: okolice Wolsztyna
- Motocykl: NOMAD1600 z 2006 i VULCAN 1500 VNT 1998r
- VROC: 36160
Tylko nie idź na policje i nie mów że ukradli. Mi kiedyś faktycznie ukradli pod kościołem w święta, nie wiem czy dla jaj czy chciał ktoś wykorzystać w celach "przestępczych" nie wiedziałem, było to pierwsze święto wiec wydział nie czynny, na komisariacie też pusto ale jakoś po kilku telefonach się dodzwoniłem i policjanci przyjechali na komisariat , spisaliśmy protokół, odpowiedziałem na kilkadziesiąt pytań , połowa bez sensu, np czy przed wyjazdem z domu sprawdzałem w garażu czy mam tablice w aucie , tak jakby każdy normalny kierowca chodził dookoła auta w garażu i sprawdzał czy są tablice na miejscu. Potem przez około 2 miesiące byłem jeszcze wzywany na posterunek 3 lub 4 razy by odpowiadać na te same pytania , choć tablice już miałem inne, inne a nie drugą na zamiennik, wtórnik , w związku z tym musiałem zapłacić za nowe blachy. Po około 2,5 miesiąca przyszedł list polecony że sprawa została umorzona
Mogłem poprostu stwierdzić że zgubiłem i nie wiem gdzie i zgłaszam profilaktycznie w razie gdyby ktoś chciał zatankować w święta na moje numery.
Mogłem poprostu stwierdzić że zgubiłem i nie wiem gdzie i zgłaszam profilaktycznie w razie gdyby ktoś chciał zatankować w święta na moje numery.
Były komarki, jawka, różne WSKi, SHL, JAWA 350, CZ350, ETZ 250, EN500 od 1.03.2012 Kawasaki 1500 VNT od 20.10.2016 NOMAD 1600
- Makus001
Kurcze podobają mi się te metalowe ramki , taka jak Zeusa jest świetna, tylko u mnie Makus by byłoBanan pisze:Wydział już załatwiony 57 zł i jutro odbiór funkiel sztuki
Ramkę też zamówiłem na ALLEGRO tak jak ZEUS radziłeś i mam nadzieje że tym razem jej nie zgubie!Kod: Zaznacz cały
Ja kupiłem od razu ramkę z nierdzewki i trzyma jak tralala :)
Teraz mam "chromowaną" ale plastik , założoną do góry nogami by nie wypadła blacha w razie gdyby wypadła ta listwa która trzyma tablicę w ramce.
Zeus ta twoja jest przyklejana do metalowej ramki czy wsuwana ? Widziałem na allegro takie niby ramki do których się przykleja tablicę ale nie jestem pewien czy to takie dobre rozwiązanie, tzn czy po deszczu lub myciu nie odpadnie na naszych pięknych dziurawych drogach .
Były komarki, jawka, różne WSKi, SHL, JAWA 350, CZ350, ETZ 250, EN500 od 1.03.2012 Kawasaki 1500 VNT od 20.10.2016 NOMAD 1600
- Zeus
- Miejscowość: ZIELONA GÓRA
- Motocykl: VN 2000 LT "White Devil"
- VROC: 33589
Moja jest skręcona śrubami, tylna część ramki to z blachy zrobione korytko pod tablicę a z zewnątrz nakładka skręcana. U mnie nie ma opcji, że zgubię, chyba że z błotnikiem
Zeus ta twoja jest przyklejana do metalowej ramki czy wsuwana ? Widziałem na allegro takie niby ramki do których się przykleja tablicę ale nie jestem pewien czy to takie dobre rozwiązanie, tzn czy po deszczu lub myciu nie odpadnie na naszych pięknych dziurawych drogach .
Fotka
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/804/imgp1549.jpg/]
- Makus001
http://allegro.pl/ramka-z-wlasna-nazwa- ... 84968.html
http://allegro.pl/ramka-vstar-drag-star ... 84923.html
Osobiście myślę o czymś takim, to także takie skręcane.
Fajna ta twoja Zeus , o ile dobrze pamiętam w Poznaniu była robiona. Tablicy z napisem "Makus" raczej nie bede miał ale ramkę dla czego nie
http://allegro.pl/ramka-vstar-drag-star ... 84923.html
Osobiście myślę o czymś takim, to także takie skręcane.
Fajna ta twoja Zeus , o ile dobrze pamiętam w Poznaniu była robiona. Tablicy z napisem "Makus" raczej nie bede miał ale ramkę dla czego nie
Najlepiej przerejestruj na nową tablice koszt to 121.50 zł, do wydziału musisz zabrać dowód rejestracyjny z przeglądem ważnym minimum 30 dni od daty kiedy to będziesz załatwiać, ubezpieczenie, kartę pojazdu jak miałeś wydana (w dowodzie pisze czy jest wydana czynie), w wydziale wypełniasz wniosek i mów od razu że tablica zagubiona piszesz wtedy oświadczenie o zagubieniu, dostajesz do razu nową tablice i pozwolenie czasowe na 30 dni po jakichś 2-3 tygodniach jeszcze raz idziesz do wydziału i wymieniasz to pozwolenie na stały dowód, dobrze jeszcze podejść do ubezpieczyciela i niech napisze aneks do umowy w związku ze zmianą nr rejestracyjnego:)
I nie jest to takie straszne jakby wyglądało:)
Pozdrawiam:)
I nie jest to takie straszne jakby wyglądało:)
Pozdrawiam:)