Ostatnio na trasce mialem przygode ze sprężyną stopki bocznaj mianowicie znalazłem ja obok moto na parkingu i nie mogłem jej założyc na szybko-Nóżkę przywiązałem do ramy rzemykiem z kurtki bo wisiała bezwładnie i do domu.I teraz mam pytanie jak się zaklada tą sprężynę bo kombinuję jak koń pod góre i ni chu...a.Chyba ze cos jeszcze zgóbiłem i o tym nie wiem.Nigdzie nie mogę znależć zdjęcia jak to wygląda w orginale a nie chcę jechać do serwisu żeby nie wyjść na ......bo mechanik może sprężynę założyć w 1sek.Pozdrawiam
Być może że sprężyna jest naciągnieta bo ostatnio nóżka była jakas lużna albo sie cos urwalo
sprężyna stopki bocznej vn 900 classic
Jeżeli sprężyna spadła ci sama to znaczy że masz wyrobioną (wytartą) śrubę mocującą stopkę (kosę), otwór w stopce też jest wytarty. To spowodowało luz stopki i zmianę jej położenia na tyle że sprężyna będzie spadać.
Wymiana śruby może ale nie musi trochę poprawić sytuację.
Spręzynę możesz sam w imadle trochę zgiąć na jej końcach, to spowoduje jej skrócenie.
Przed gięciem zmierz długość sprężyny i nie skracaj jej więcej niż 1cm.
Założysz sam używając trochę siły, sprytu, i śrubokręta.
Wymiana śruby może ale nie musi trochę poprawić sytuację.
Spręzynę możesz sam w imadle trochę zgiąć na jej końcach, to spowoduje jej skrócenie.
Przed gięciem zmierz długość sprężyny i nie skracaj jej więcej niż 1cm.
Założysz sam używając trochę siły, sprytu, i śrubokręta.