problem z wymiana napedu VN800A
-
- Miejscowość: Lubin-Dolnyslask
- Motocykl: Kawasaki Vulkan 800
- VROC: 33822
problem z wymiana napedu VN800A
Witam wszystkich ,mianowicie cos mnie tknelo zeby przed zlotem wymienic naped w moim moto, i za cholere nie moge odkrecic malej zebatki napedu ,a co najgorsze ześlizgnął mi sie klucz uszkadzajac te pokrywe za mala zebatka (jednym slowem na chwile obecna jestem w d...ie)moze ktos ma pomysl ja te zebatke odkrecic , i czy mozliwe zeby tak mocno trzymala ?,i czy ktos moze wie gdzie kupic taka pokrywe (serwis odpada hihihih)jestem wsciekly z bezsilnosci
czajka67
- jurekawasaki
- Miejscowość: wielkopolska
- Motocykl: kawasaki vn 800
- VROC: 0
- jurekawasaki
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
co do wymiany napędu, to swojego czasu czytałem w necie że co po niektórzy zmieniają przednią zębatkę na taką np z większą ilością zębów niż oryginalna i że czasem to wychodzi na dobre dla motocykla, że niby szybciej przyśpiesza, czy że większa prędkość przy mniejszych obrotach, co prawda to czytałem przy okazji szukania maraudera 800, ale potem zobaczyłem vulcana i zmieniłem zainteresowania , ktoś coś w tym temacie wie sensownego, a może ma zmienioną zębatkę
- Mastif
- Miejscowość: Świętochłowice
- Motocykl: VN 1500 Nomad
Może chodziło o zmianę średnicy zębatki, większa ilość zębów nic nie da a tym bardziej już nie będzie pasowała do łańcucha.mayones4 pisze:co do wymiany napędu, to swojego czasu czytałem w necie że co po niektórzy zmieniają przednią zębatkę na taką np z większą ilością zębów niż oryginalna i że czasem to wychodzi na dobre dla motocykla, że niby szybciej przyśpiesza, czy że większa prędkość przy mniejszych obrotach, co prawda to czytałem przy okazji szukania maraudera 800, ale potem zobaczyłem vulcana i zmieniłem zainteresowania , ktoś coś w tym temacie wie sensownego, a może ma zmienioną zębatkę
mayones na mniejszą ilość zębów nie większą, ja zmieniałem przód na chyba 16 zębów, przyspieszenie jest lepsze w przypadku, wzniesień czy też jak moto jest załadowany mniej muszę bawić się biegami co prawda traci na prędkości ale na momencie jest lepiej. Jeżeli chodzi o wymianę napędu, ehh w to się nie bawiłem sam tylko robił mi to warsztat, zapłaciłem za to 120 zł więc chyba nie jest to jakiś kosmos kasa w odniesieniu do ceny napędu czy też późniejszych konsewkencji jak coś się zdupcymayones4 pisze:co do wymiany napędu, to swojego czasu czytałem w necie że co po niektórzy zmieniają przednią zębatkę na taką np z większą ilością zębów niż oryginalna i że czasem to wychodzi na dobre dla motocykla, że niby szybciej przyśpiesza, czy że większa prędkość przy mniejszych obrotach, co prawda to czytałem przy okazji szukania maraudera 800, ale potem zobaczyłem vulcana i zmieniłem zainteresowania , ktoś coś w tym temacie wie sensownego, a może ma zmienioną zębatkę
Powodzenia i na spokojnie
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
no racja, na mniejszą ilość zębów czyli średnica też będzie nieco mniejsza jak mniemam, to warto to chyba rozważyć bo mi na prędkości 160 km/h nie zależy, a jednak u mnie same górki i góreczki zjazdy podjazdy to może warto to przemyśleć, ale skoro zmienię na mniejszą to chyba łańcuch trzeba będzie naciągnąć bo będzie miał większy "zwis" ?, sprawdzę przy okazji ile zębów ma moja...
zębatka oczywiście
zębatka oczywiście
- jurekawasaki
-
- Miejscowość: Brodnica
- Motocykl: HD FLHTCUI
- VROC: 34836
Jak chcesz wyjac w calosci to tak jak Jurekawasaki napisal , trzeba zdjac wachacz- moze da rade tylko go rozpiac na jednej srubie ( tej dolnej) i lancuch moze wyjdzie.
bez ruszania wachacza nie da rady, przerabialem to jak zmienialem naped.
bez ruszania wachacza nie da rady, przerabialem to jak zmienialem naped.
Rolling, rolling, rolling.........
Komar 3, WSK 175, VN800Classic, VN1600Classic, VN900Classic, HD FLHTCUI.....
Komar 3, WSK 175, VN800Classic, VN1600Classic, VN900Classic, HD FLHTCUI.....