jakiś zastępnik do fajki i przewodu WN do VN 800?
jakiś zastępnik do fajki i przewodu WN do VN 800?
Mam pytanie do kolegów - czy ktoś stosował jakiś zastępnik fajki do VN 800. W moim model fajka jest łącznie z przewodem wysokiego napięcia. Mam problem z strzelaniem w rurę przy ruszaniu- dotyczy przedniego cylindra. Jako jedną z możliwości wskazano przebicia zn kabla wysokiego napięcia. Problem jest tylko taki , że np. w Larsonie maja zamienniki do wielu modeli ale nie do Vulcana - wokół fajki jest guma która nachodzi na pokrywę zaworów uszczelniając "dziurę" w której jest świeca. Czy ktoś z Was majstrował coś w tym temacie - będę wdzięczny za jakieś podpowiedzi.
- jurekawasaki
- Miejscowość: wielkopolska
- Motocykl: kawasaki vn 800
- VROC: 0
Re: jakiś zastępnik do fajki i przewodu WN do VN 800?
Zanim kupisz wpierw potwierdź diagnozę poprzez zamianę całego kompletu( fajka przewód cewka) łatwo to zrobić ,pamiętaj jednak że po prowizorycznym podłączeni cewki należy jej rdzeń połączyć z masą .waldek67 pisze:Mam pytanie do kolegów - czy ktoś stosował jakiś zastępnik fajki do VN 800. W moim model fajka jest łącznie z przewodem wysokiego napięcia. Mam problem z strzelaniem w rurę przy ruszaniu- dotyczy przedniego cylindra. Jako jedną z możliwości wskazano przebicia zn kabla wysokiego napięcia. Problem jest tylko taki , że np. w Larsonie maja zamienniki do wielu modeli ale nie do Vulcana - wokół fajki jest guma która nachodzi na pokrywę zaworów uszczelniając "dziurę" w której jest świeca. Czy ktoś z Was majstrował coś w tym temacie - będę wdzięczny za jakieś podpowiedzi.
- jurekawasaki
- Miejscowość: wielkopolska
- Motocykl: kawasaki vn 800
- VROC: 0
Ta fajka to NGK XB05 F kosztuje około 20 pln.Na Alegro napewno znajdziesz .Papa Zulu pisze:Witam
Czy kto wie jakie fajki są w EN 500 ? Chodzi mi o symbol NGK. W mojej EN-ce są fajki NICHAWA XO5FO Nie wiem, czy to oryginał i nie znalazłem takich nigdzie. Mylę o wymianie na NGK , ale w katalogu nie występuje EN 500 A ... Help
Witam ponownie
Koledzy pomóżcie, ja już nie mam pomysłu
Po wymianie świec silnik odpalił z pierwszego, ale po paru minutach zaczęło się dziać to samo... po przejechaniu paru kilometrów silnik zaczyna przerywać, kichać i kopcić. Świece znowu do wymiany, i jest ok i tak od początku... Jestem posiadaczem tej EN-ki od paru dni (import z Holandii) Zimna odpala, a potem jw. Jeżeli ktoś miał taki przypadek proszę o pomoc.
Koledzy pomóżcie, ja już nie mam pomysłu
Po wymianie świec silnik odpalił z pierwszego, ale po paru minutach zaczęło się dziać to samo... po przejechaniu paru kilometrów silnik zaczyna przerywać, kichać i kopcić. Świece znowu do wymiany, i jest ok i tak od początku... Jestem posiadaczem tej EN-ki od paru dni (import z Holandii) Zimna odpala, a potem jw. Jeżeli ktoś miał taki przypadek proszę o pomoc.
- Orzech_
- Miejscowość: Twardogóra k/wro
- Motocykl: VL 800
- VROC: 34013
a założyłeś na pewno takie świece jak podaje katalog? Przerwa na świecy też wg serwisówki? Jeśli wszystko się zgadza to tak jak pisał Konrad+regulacja zaworów.
Kilka motorowerów, WSK 175, MZ ETZ...długo nic i
Yamaha RD 250 LC '82 - była
Pannonia T1 '64- jest, w remoncie
Kawasaki LTD 450 '85 - była
Suzuki VL800
Yamaha RD 250 LC '82 - była
Pannonia T1 '64- jest, w remoncie
Kawasaki LTD 450 '85 - była
Suzuki VL800
Wszystko wg. zaleceń :świece NGK DR9EA fajki XD05F ..... czyli wszystko teoretycznie ok, ale może gdzieś dałem .... za gaźniki boję się brać ze względów manualnych (jedną ręką to se można...). Jeżeli ktoś ma ochotę mi pomóc, albo zna (dobry i tani) serwis w mojej okolicy (Zgierz) to proszę o info
teraz to mi zostało
Pozdrawiam
teraz to mi zostało
Pozdrawiam