Potrzebna pomoc w sprawie kupna vulcana !!
Potrzebna pomoc w sprawie kupna vulcana !!
Witam, jestem tutaj nowy, a moją przygodę z motorami zacząłem dwa lata temu. W tym roku chciałbym kupić KAWASAKI VN 800 VULCAN CLASSIC.
Zależy mi na poznaniu opinii innych motocyklistów dotyczących tego konkretnego modelu .
http://allegro.pl/kawasaki-vn-800-vulca ... 71826.html
Powyżej jest link do motocykla, którym jestem zainteresowany ( dodatkowo trzeba wymienić w nim opony).
Z góry dziękuje za wszelkie informacje które pomogą mi w wyborze
Zależy mi na poznaniu opinii innych motocyklistów dotyczących tego konkretnego modelu .
http://allegro.pl/kawasaki-vn-800-vulca ... 71826.html
Powyżej jest link do motocykla, którym jestem zainteresowany ( dodatkowo trzeba wymienić w nim opony).
Z góry dziękuje za wszelkie informacje które pomogą mi w wyborze
- Thomas
- Miejscowość: Chorzów, Bytom
- Motocykl: VN 2000 Limited
- VROC: 33040
Tego nie znam ale napisz do Ryffki lub tu
http://www.vulcaneria.pl/viewtopic.php? ... 24b#124254
on ma pewny polecam
http://www.vulcaneria.pl/viewtopic.php? ... 24b#124254
on ma pewny polecam
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
- VROC: 0
gość z libiąża który sprzedaje to moto ma opinie konkretnego i gniotów nie sprowadzał jak u niego byłem w tym roku, oczywiście konkretny model sobie obejrzyj choć Vulcan Ryffki to zawsze moto od MOTOCYKLISTY!!, a i znany w Vulcanerii, no i skoro Ryffka chce 12900, to ten z linka powinien z 10 klocków kosztować
w tamtym prócz opon to pewnie olej filtr płyn hamulcowy dla komfortu psychicznego, może klocki i pewnie kilka innych rzeczy też dojdzie, jak to po zakupie
PS czy Was nie irytują zwroty w ogłoszeniach typu "PIĘKNY" "ŚLICZNY" " CHROMY BAJKA" itp ?
w tamtym prócz opon to pewnie olej filtr płyn hamulcowy dla komfortu psychicznego, może klocki i pewnie kilka innych rzeczy też dojdzie, jak to po zakupie
PS czy Was nie irytują zwroty w ogłoszeniach typu "PIĘKNY" "ŚLICZNY" " CHROMY BAJKA" itp ?
- Piotr
- Miejscowość: Warszawa-Wilanów
- Motocykl: VN 1500 Nomad, VN 2000 Diablo Black
- VROC: 25311
Zgadzam się z przedmówcami Ryfki VN sprawdzony i doposażony.Sheriff pisze:Wyder popatrz na VN Ryffki (dział giełda) podobna cena, rocznik a wyposażeniem przebija tego upatrzonego przez Ciebie a co najważniejsze jest to moto sprawdzone od motocyklisty a nie handlarza
VROC#25311
--- www.v-moto.pl części ,akcesoria, oleje, filtry... do VN-ów ---
http://www.steelrosesmcsouthside.pl
- Piotr
- Miejscowość: Warszawa-Wilanów
- Motocykl: VN 1500 Nomad, VN 2000 Diablo Black
- VROC: 25311
A jaką masz gwarancję, że ten który znalazłeś ma naprawdę 30 tys?
Jak motocykl jest właściwie eksploatowany to nie jest dużo a ten Ryfki jest.
Jak motocykl jest właściwie eksploatowany to nie jest dużo a ten Ryfki jest.
VROC#25311
- Mayones
jak kupisz od kolegi Vulcanerios to wiesz gdzie go szukać w ramach rękojmi ,
30 tyś przebiegu to jestem skłonny uwierzyć przy 10 letniej maszynie, ale 5 tyś a i takie są;) , rozumiem ktoś kupił nowy licznik bo stary się popsuł no i liczy od 00000
jedno co mogę poradzić przy ewentualnym zakupie to ostrożnie z moto z płazy tudzież wygiełzowa
30 tyś przebiegu to jestem skłonny uwierzyć przy 10 letniej maszynie, ale 5 tyś a i takie są;) , rozumiem ktoś kupił nowy licznik bo stary się popsuł no i liczy od 00000
jedno co mogę poradzić przy ewentualnym zakupie to ostrożnie z moto z płazy tudzież wygiełzowa
- MaciekSz
- Miejscowość: Pruszków
- Motocykl: BMW K1200LT
- VROC: 32197
Wrrr.... Właśnie jestem po przygodzie pt. "kupno używanego samochodu". Na zdanie "a ten przebieg to oryginał, auto po dziadku z niemiec" po kilku tygodniach szukania reaguję alergicznie.Wyder pisze:Dzięki za informacje, odezwę się do Ryffki w sprawie tego vulcana ! Wg mnie ten jest o wiele lepszy od tego, który ja znalazłem Za bardzo się na ty nie znam to powiedzcie mi jeszcze czy te 50 tys km to nie za duzo ?:>
Nie przebieg się liczy tylko sposób, w jaki pojazd był użytkowany.
MaciekSz
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
- mirad
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 2000 Classic
- VROC: 32433
Nie sprawdzałem, ale może ktoś ma doświadczenia z POLKOM-em. Chwalą się, że nie sprowadzają złomu i można zamówić pojazd.marekm pisze:Na 10 sprawdzonych (wg VIN) 9 miało szkodę całkowitą w USA (te bezwypadkowe również)
Może warto do nich zadzwonić i sprawdzić co i jak. Jeśli mają pojazdy w magazynach w USA to zawsze chyba mogą pokazać fotkę, opis i podać VIN do sprawdzenia.
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- marekm
- Miejscowość: Gdańsk
- Motocykl: VN900 Classic, Yamaha T-Max 530
Taka konwencja. Podobno ogłoszenia zredagowane uczciwie nie przyciągnęłyby uwagi kupujących, którzy co tu dużo gadać, lubią być bajerowani.
Przywołana w tym wątku firma "Jadę" tak opisała motocykl, która ma na liczniku ponad 13k km "Kawasaki VN 900 CLASSIC NOWY".
Przyparci do muru, pewnie by powiedzieli, że chodzi o nowy model.
Przywołana w tym wątku firma "Jadę" tak opisała motocykl, która ma na liczniku ponad 13k km "Kawasaki VN 900 CLASSIC NOWY".
Przyparci do muru, pewnie by powiedzieli, że chodzi o nowy model.
- Mayones
no tak jeszcze sławna IGŁA to też wkur...
z tymi moto ze stanów pod zamówienie to troche ryzyko, zamówisz ze zdjęć (fotoszopowych) i co jak przyjedzie prawie to co na fotach, nie mam zaufania do takiego zamawiania, to jest dobre do nowych pojazdów chwalą się że nie sprowadzają złomu a ja uważam że DOBRY PRODUKT NIE WYMAGA REKLAMY to samo się tyczy FIRM, jedyny plus przy kupnie od handlarza to taki że masz 2 lata na domaganie się swoich praw w przypadku jak Ci gniota wcisnął, a Ty nie podpisałeś nielegalnej klauzulki że zapoznałeś się ze stanem pojazdu itp itd, a jak to wygląda w praktyce to nie wiem. Ogólnie prawie każdy przy sprzedaży (chęci pozbycia się) pojazdu to taką nowomową potrafi lecieć że hoho a im więcej naopowiada nazachwala i że jeszcze ze strasznym żalem się rozstaje .... to już jakaś pomarańczowa lampka powinna w głowie zacząć mrugać
PS ja jak bym kiedyś zmieniał na nomada to będę pytał wśród Vulcanerios chyba mnie zwodzić nie będą
z tymi moto ze stanów pod zamówienie to troche ryzyko, zamówisz ze zdjęć (fotoszopowych) i co jak przyjedzie prawie to co na fotach, nie mam zaufania do takiego zamawiania, to jest dobre do nowych pojazdów chwalą się że nie sprowadzają złomu a ja uważam że DOBRY PRODUKT NIE WYMAGA REKLAMY to samo się tyczy FIRM, jedyny plus przy kupnie od handlarza to taki że masz 2 lata na domaganie się swoich praw w przypadku jak Ci gniota wcisnął, a Ty nie podpisałeś nielegalnej klauzulki że zapoznałeś się ze stanem pojazdu itp itd, a jak to wygląda w praktyce to nie wiem. Ogólnie prawie każdy przy sprzedaży (chęci pozbycia się) pojazdu to taką nowomową potrafi lecieć że hoho a im więcej naopowiada nazachwala i że jeszcze ze strasznym żalem się rozstaje .... to już jakaś pomarańczowa lampka powinna w głowie zacząć mrugać
PS ja jak bym kiedyś zmieniał na nomada to będę pytał wśród Vulcanerios chyba mnie zwodzić nie będą
- mirad
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 2000 Classic
- VROC: 32433
Ja się przy tym nie upieram, ale sprawdzić można. Zresztą nikt nie mówi o zapłacie z góry. Nie pasuje nie biorę. Oni sprzedają w sezonie b. dużo maszyn, obserwowałem to swego czasu, więc i tak sprzedadzą komuś. Tylko przynajmniej można od razu sprawdzić VIN i nie zawracać sobie głowy złomem z odzysku. Miałem też wrażenie, że ceny mają trochę wyższe. Niestety interesowałem się tym trzy lata temu....Mayones pisze:nie mam zaufania do takiego zamawiania
Koledzy na forum wspominali o innych źródłach raczej pewnych, ale ich nie pamiętam.
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !