Niczego się nie bój, ale wszystko, co widzisz szanuj. Na drodze nie ufaj nikomu. Załączona funkcja JP ( jestem prorokiem ), przewiduję, staram się przewidzieć, wszystko co potencjalnie na najbliższym,odcinku 200-1000 m,( zależnie od prędkości i widoczności ) może się zdarzyć. Myśleć, cały czas myśleć...
Wiem, że może brzmieć to głupio. Ale stosuję to, jeszcze żyję.
Co do techniki jazdy... Cóż, po 30 latach przerwy wsiadłem na Ślicznotkę, olbrzymi, po Komarach, WSK- kach i MZ- tach stress... Tym bardziej, że natężenie ruchu wtedy i dziś. Dwa bieguny... Dzień zakupu- sobota rano -trening- parking.Start- stop. Nieśmiałe, pierwsze po tylu latach ósemki.Duuuże.. Niedziela. Kręcioły na parkingu Reala w Markach ( bardzo rano ) Później za miasto, jazda po prostej, wiraże, wychodzenie z łuku, techniki hamowania...Wzajemne się poznawanie.. Patrzę a ja już jestem w Szczytnie... Bak do pełna i do domu.. Dzisiaj, każda możliwa chwila -w siodle, nieważne,czy mam dokąd pojechać. Najczęściej jadę przed siebie... Nieustanna chęć jazdy...
Dasz radę. Jeśli będziesz rozsądny i przewidujący za wszystkich, dasz radę, a moto da Ci poczucie wolności, niezależności, tego czego nazwać jeszcze nie umiem, ale załącza się po pierwszych 2 km,kiedy bierzesz lalkę między kolana, głaszczesz lekko bak, i już jesteście razem....Łagodne na łukach przechyły, kołyska na prostej.. I jedziecie... Ciepło silnika, miękki pomruk wydechów... Smakujesz wiatr...Cudowne chwile... LwG dla wszystkich z naprzeciwka.. Gdy pierwszy zostałem pozdrowiony, przez anonimowego przecież, bikera, przeżyłem wspaniałą chwilę wzruszenia. Na takie momenty warto czekać. .. Niezmienny i nieustanny na twarzy uśmiech..
Tego Ci życzę, a będzie przecież jak zechcesz...
I czy to będzie 750, 800 , 900, 1500,1600, 1700, 2000 moim zdaniem nie ma znaczenia. Ważne, byście się poznali w sposób doskonały. Wzajemnie sobie zaufali.
I jeszcze jedno :
Pamiętaj, na moto, zanim poznasz opór manetki, poznaj sam siebie.
Przepraszam, że tak się rozpisałem, może nie na temat, może bez sensu. A co tam...
Się namądrzyłem.....

Teraz już wiem, czym wolność jest...
Zawsze patrz na jasną stronę życia...