CRUISE CONTROL CZYLI TEMPOMAT
- Badger
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
ten plastikowy za 79 pln jakoś w ogóle mnie nie przekonuje.
abstrahując od wyglądu, to zastanawia mnie jego obsługa. Żeby go włączyć to muszę lewą ręką go ustawić??
abstrahując od wyglądu, to zastanawia mnie jego obsługa. Żeby go włączyć to muszę lewą ręką go ustawić??
pie.....lę, nie myję
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
- VROC: 0
no szału nie ma za te 79 zeta to na pewno natomiast mnie w nim przekonuje to że chcąc skręcić manetkę po prostu ją nieco mocniej kręcę
jego się blokuje na tej zasadzie że opiera się o klamkę hamulca przesunąć go można prawym palcem wskazującym, może się kiedyś skuszę to przeprowadzę wideotesty czy to jest warte choć te 79 zeta znajomy polecał
jego się blokuje na tej zasadzie że opiera się o klamkę hamulca przesunąć go można prawym palcem wskazującym, może się kiedyś skuszę to przeprowadzę wideotesty czy to jest warte choć te 79 zeta znajomy polecał
- Lecho
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: VN1600 Classic
- VROC: 32224
Na pierwszej Vulcanerii była 800-ka, w której tempomat był w postaci wąskiej "trytytki" zaciśniętej w szczelinie pomiędzy konsolą wyłączników a manetką. Manetka nie odbijała a wynalazca był bardzo dumny ze swego rozwiązania.Góral pisze:Taa, za tych "lepszych" czasów, gdy kierownica była z roweru, manetka z WSK-i, błotnik z traktora, generalnie Junak M10 trochę "zmodyfikowany" też miałem tempomat, po prostu zbyt ciasne spasowanie (a właściwie niedopasowanie) elementów powodowało, że manetka sama nie wracała tylko trzeba jej było "pomóc". Dawało to oprócz możliwości jazdy bez trzymania kierownicy wiele innych ciekawych tricków typu, zamiana miejsc z pasażerem w trakcie jazdy, zamiana kierowców motocykli w czasie jazdy, etc. Ech stare durne czasy, gdybym teraz zobaczył moje dziecko z takimi pomysłami to by do usamodzielnienia nie wyszło z domu.
Tempomat fajna rzecz
Tak więc nawet jak wszystko jest dobrze spasowane i dział prawidłowo, to zawsze znajdzie się taki co to "naprawi"
- Daromax
- Miejscowość: Zabrze
- Motocykl: VN 2000 Classic LT
- VROC: 33649
A ja myślałem że to klucz do kółMayones pisze:fajna rzecz tempomat na przyszły sezon coś zakupię ale nie za 850 zeta tyle to muszę uzbierać na nowe gumy
z tanich a ponoć ciekawych http://allegro.pl/tempomat-motocyklowy- ... 97566.html skręcenie manetki bez przyciskania na jakieś guziczki czy wajchy, jakoś mnie te plastikowe przyciski przy obejmie nie przekonują się kurcze urwą przy nagłej próbie skręcenia i klops w aucie są w sumie ze 3 "wyłączniki" tempomatu a tu TYLKO 1
Tutaj link do prostego tempomatu:http://www.vulcanier-germany.net/homepage/bast ... index.html
Jeżeli coś się zacina – użyj siły. Gdy się złamie znaczy to, że i tak wymagało wymiany.