motocykl przyszłości

Luźne temaciki. Bez cenzury ;)
Awatar użytkownika
Banan
Miejscowość: Tłuszcz
Motocykl: VN 2000 DIABLO BLACK
VROC: 0

motocykl przyszłości

Post autor: Banan » śr gru 19, 2012

VN 900 Custom Black Mat - był

Awatar użytkownika
Tebow
Miejscowość: Poznań
Motocykl: HD Road King
VROC: 35267

Post autor: Tebow » śr gru 19, 2012

Wygląda uroczo inaczej ;)
----- www.v-moto.pl części, akcesoria, oleje itd. do VN-ów -----

Awatar użytkownika
broda
Miejscowość: Kielce
Motocykl: Szara Eminencja VN 2000
VROC: 33010

Post autor: broda » śr gru 19, 2012

A gdzie się siedzi, że tak się zapytam?
:D
"Nie zgadzam się z tobą, ale zawsze bronił będę twego prawa do posiadania własnego zdania." - Voltaire

Były Preludomaniak

Awatar użytkownika
MaciekSz
Miejscowość: Pruszków
Motocykl: BMW K1200LT
VROC: 32197

Post autor: MaciekSz » śr gru 19, 2012

Mój młodszy twierdzi, że jak zrobi sobie prawko, to sobie kupi motocykl z Trona (taki film). Nie mam powodów, żeby mu nie wierzyć. Tym bardziej, że można go już podobno kupić legalnie.

Obrazek

Co więc dziwnego jest w projekcie Tesli (to chyba ta sama firma, co produkuje elektryczne sportowe wózki - http://www.teslamotors.com/ )?
MaciekSz
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Obrazek

Awatar użytkownika
Mayones
Miejscowość: B-B
Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS

Post autor: Mayones » śr gru 19, 2012

Ciekawe czy go sprzedają z plecaczkiem :scrach: :D
Jak patrze na te "cuda" to jestem jednak staroświecki ;)

Awatar użytkownika
Lacik
Miejscowość: Sosnowiec
Motocykl: VN2000 Limited, FJR1300
VROC: 33363

Post autor: Lacik » śr gru 19, 2012

A ja powiem tak... mi sie podoba. Tak samo podobaja mi sie samochody concept, futurystyczne itd. Mam nadzieje ze dozyje tych czasów kiedy one beda w codziennej sprzedazy i bedzie mnie stac ;) :mrgreen:

MaciekSz tak to oni :)
Ihaaaa VN750 -> VN1600 Mean Streak -> VN2000 Limited, FJR1300, Hayabusa

Awatar użytkownika
mirad
Miejscowość: Mazowsze
Motocykl: VN 2000 Classic
VROC: 32433

Post autor: mirad » śr gru 19, 2012

Projekt jest ekstra. Podoba mi się. :ok:

Jednakże trzeba przypomnieć, że wiadomości o możliwościach samochodów i motocykli elektrycznych w tym ich osiągach i ekologii są mocno przesadzone. Produkcja w skali masowej to jeszcze fantastyka. :(

:yeee:
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !

Pustelnik
Miejscowość: Zawiercie
Motocykl: vulcan 1500-A13 '99r, Aprilia RSV1000R
VROC: 35092

Post autor: Pustelnik » śr gru 19, 2012

Jednakże trzeba przypomnieć, że wiadomości o możliwościach samochodów i motocykli elektrycznych w tym ich osiągach i ekologii są mocno przesadzone
Jest coraz lepiej. Samochody produkcji Tesli robią średnio na jednym ładowaniu ponad 500 km. Rekord niedawno ustanowiony seryjnym autem to 681km w normalnym ruchu na jednym ładowaniu.
A odnośnie tego futurystycznego motocykla to jest tak nowoczesny, że nie potrzebuje kierowcy :D
Komar3->Jawa350->ETZ250x2->Kawasaki GPZ550-> dwadzieścia lat przerwy-> Zipp chopper 50/72 (przez miesiąc)->Dniepr MT10-36 (z koszem)->Vulcan 1500+Aprilia RSV1000R

januszek

Post autor: januszek » śr gru 19, 2012

Pustelnik pisze:
Jednakże trzeba przypomnieć, że wiadomości o możliwościach samochodów i motocykli elektrycznych w tym ich osiągach i ekologii są mocno przesadzone
Jest coraz lepiej. Samochody produkcji Tesli robią średnio na jednym ładowaniu ponad 500 km. Rekord niedawno ustanowiony seryjnym autem to 681km w normalnym ruchu na jednym ładowaniu.
A odnośnie tego futurystycznego motocykla to jest tak nowoczesny, że nie potrzebuje kierowcy :D
Powiem więcej - kierowca wiąsną dowie się , że jego maszyna już go nie potrzebuje...

Awatar użytkownika
Góral
Miejscowość: Brusy
Motocykl: _FuMA
VROC: 34785

Post autor: Góral » śr gru 19, 2012

januszek pisze:
Pustelnik pisze:
Powiem więcej - kierowca wiąsną dowie się , że jego maszyna już go nie potrzebuje...
I dlatego jestem przeciwny tym wynalazkom - jak Clarkson z Top Gear (swoją drogą lubię gościa), ma być silnik spalinowy i to im większy, głośniejszy i bardziej zadziorny tym lepiej.
"Wsiądźcie na motocykle i jedźcie tak długo, aż zrozumiecie o co w tym wszystkim chodzi" - Gang Dzikich Wieprzy

Awatar użytkownika
Piotr_Classic
Miejscowość: Madryt
Motocykl: HD Street Glide
VROC: 32438

Post autor: Piotr_Classic » śr gru 19, 2012

Moje drogie dzieci..... a czy któreś z Was pamięta jeden z pierwszych modeli (jeżdżących) futurystycznych ????

nastolatkiem będąc i motorynką pomykając miałem plakat tej maszyny na ścianie:

http://www.mbike.com/suzuki/falcorustyco/1985

27 lat !!!, czytałem o tym modelu..... kierowanie joystick'ami......zawiecha przednia pchana, jak to pierwszy raz zobaczyłem to długo szczeny nie mogłem znaleźć pod łóżkiem.....

Awatar użytkownika
MUKA
Miejscowość: Warszawa
Motocykl: Vn 1500 Classic tourer

Post autor: MUKA » czw gru 20, 2012

Rodzina, Klub, Barwy, Honor.

Awatar użytkownika
mirad
Miejscowość: Mazowsze
Motocykl: VN 2000 Classic
VROC: 32433

Post autor: mirad » czw gru 20, 2012

Pustelnik pisze:Jest coraz lepiej. Samochody produkcji Tesli robią średnio na jednym ładowaniu ponad 500 km. Rekord niedawno ustanowiony seryjnym autem to 681km w normalnym ruchu na jednym ładowaniu.
A odnośnie tego futurystycznego motocykla to jest tak nowoczesny, że nie potrzebuje kierowcy
Laboratoryjnie można prawie wszystko. Pytania:
Cena samochodu i jego koszty eksploatacyjne w ciągu kilkuset km eksploatacji?
Jak z zasięgiem przy -20 st C?
Po wyładowaniu ile czasu ładujemy?
Można wymienić aku, ale potrzeba milionów aku na wymianę dziennie?
Jakie koszty utylizacji zużytych aku?
Tania energia elektryczna? Kto w to wierzy w EU? Jak zmaleją wpływy z opodatkowania paliwa od ropy musi wzrosnąć opodatkowanie energii elektrycznej. Budżet państw UE na goleniu kierowców stoi.
Jeszcze jest wiele innych pytań, ale o geopolityce gospodarczej można bez końca.
Góral pisze:I dlatego jestem przeciwny tym wynalazkom - jak Clarkson z Top Gear (swoją drogą lubię gościa), ma być silnik spalinowy i to im większy, głośniejszy i bardziej zadziorny tym lepiej.
I Ci panowie mają rację. Już to gdzieś pisałem na tym forum: rozróżniajmy prawdziwe samochody od sprzętu AGD do przemieszczania się. Niestety jeżdżę głównie tym drugim. :wall:

No i na koniec wyobrażacie sobie Vulcana z atrapą V2 pod bakiem przyśpieszającym z dźwięcznym: Bzzzzzzzzzzzzzzz.............? Tfu !! :razz:

:yeee:
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !

Awatar użytkownika
Mars
Miejscowość: Świecie k/ Bydg.
Motocykl: VN 900 classic 2008r.
VROC: 34646

Post autor: Mars » wt gru 25, 2012

mirad pisze:No i na koniec wyobrażacie sobie Vulcana z atrapą V2 pod bakiem przyśpieszającym z dźwięcznym: Bzzzzzzzzzzzzzzz.............? Tfu
Szach i mat :ok:
ZHDK A Rh "-"
HDK ZDZN

ODPOWIEDZ