motocykl przyszłości
- Banan
- Miejscowość: Tłuszcz
- Motocykl: VN 2000 DIABLO BLACK
- VROC: 0
motocykl przyszłości
VN 900 Custom Black Mat - był
- MaciekSz
- Miejscowość: Pruszków
- Motocykl: BMW K1200LT
- VROC: 32197
Mój młodszy twierdzi, że jak zrobi sobie prawko, to sobie kupi motocykl z Trona (taki film). Nie mam powodów, żeby mu nie wierzyć. Tym bardziej, że można go już podobno kupić legalnie.
Co więc dziwnego jest w projekcie Tesli (to chyba ta sama firma, co produkuje elektryczne sportowe wózki - http://www.teslamotors.com/ )?
Co więc dziwnego jest w projekcie Tesli (to chyba ta sama firma, co produkuje elektryczne sportowe wózki - http://www.teslamotors.com/ )?
MaciekSz
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
-
- Miejscowość: Zawiercie
- Motocykl: vulcan 1500-A13 '99r, Aprilia RSV1000R
- VROC: 35092
Jest coraz lepiej. Samochody produkcji Tesli robią średnio na jednym ładowaniu ponad 500 km. Rekord niedawno ustanowiony seryjnym autem to 681km w normalnym ruchu na jednym ładowaniu.Jednakże trzeba przypomnieć, że wiadomości o możliwościach samochodów i motocykli elektrycznych w tym ich osiągach i ekologii są mocno przesadzone
A odnośnie tego futurystycznego motocykla to jest tak nowoczesny, że nie potrzebuje kierowcy
Komar3->Jawa350->ETZ250x2->Kawasaki GPZ550-> dwadzieścia lat przerwy-> Zipp chopper 50/72 (przez miesiąc)->Dniepr MT10-36 (z koszem)->Vulcan 1500+Aprilia RSV1000R
Powiem więcej - kierowca wiąsną dowie się , że jego maszyna już go nie potrzebuje...Pustelnik pisze:Jest coraz lepiej. Samochody produkcji Tesli robią średnio na jednym ładowaniu ponad 500 km. Rekord niedawno ustanowiony seryjnym autem to 681km w normalnym ruchu na jednym ładowaniu.Jednakże trzeba przypomnieć, że wiadomości o możliwościach samochodów i motocykli elektrycznych w tym ich osiągach i ekologii są mocno przesadzone
A odnośnie tego futurystycznego motocykla to jest tak nowoczesny, że nie potrzebuje kierowcy
I dlatego jestem przeciwny tym wynalazkom - jak Clarkson z Top Gear (swoją drogą lubię gościa), ma być silnik spalinowy i to im większy, głośniejszy i bardziej zadziorny tym lepiej.januszek pisze:Powiem więcej - kierowca wiąsną dowie się , że jego maszyna już go nie potrzebuje...Pustelnik pisze:Jest coraz lepiej. Samochody produkcji Tesli robią średnio na jednym ładowaniu ponad 500 km. Rekord niedawno ustanowiony seryjnym autem to 681km w normalnym ruchu na jednym ładowaniu.Jednakże trzeba przypomnieć, że wiadomości o możliwościach samochodów i motocykli elektrycznych w tym ich osiągach i ekologii są mocno przesadzone
"Wsiądźcie na motocykle i jedźcie tak długo, aż zrozumiecie o co w tym wszystkim chodzi" - Gang Dzikich Wieprzy
- Piotr_Classic
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: HD Street Glide
- VROC: 32438
Moje drogie dzieci..... a czy któreś z Was pamięta jeden z pierwszych modeli (jeżdżących) futurystycznych ??
nastolatkiem będąc i motorynką pomykając miałem plakat tej maszyny na ścianie:
http://www.mbike.com/suzuki/falcorustyco/1985
27 lat !, czytałem o tym modelu..... kierowanie joystick'ami......zawiecha przednia pchana, jak to pierwszy raz zobaczyłem to długo szczeny nie mogłem znaleźć pod łóżkiem.....
nastolatkiem będąc i motorynką pomykając miałem plakat tej maszyny na ścianie:
http://www.mbike.com/suzuki/falcorustyco/1985
27 lat !, czytałem o tym modelu..... kierowanie joystick'ami......zawiecha przednia pchana, jak to pierwszy raz zobaczyłem to długo szczeny nie mogłem znaleźć pod łóżkiem.....
- mirad
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 2000 Classic
- VROC: 32433
Laboratoryjnie można prawie wszystko. Pytania:Pustelnik pisze:Jest coraz lepiej. Samochody produkcji Tesli robią średnio na jednym ładowaniu ponad 500 km. Rekord niedawno ustanowiony seryjnym autem to 681km w normalnym ruchu na jednym ładowaniu.
Cena samochodu i jego koszty eksploatacyjne w ciągu kilkuset km eksploatacji?
Jak z zasięgiem przy -20 st C?
Po wyładowaniu ile czasu ładujemy?
Można wymienić aku, ale potrzeba milionów aku na wymianę dziennie?
Jakie koszty utylizacji zużytych aku?
Tania energia elektryczna? Kto w to wierzy w EU? Jak zmaleją wpływy z opodatkowania paliwa od ropy musi wzrosnąć opodatkowanie energii elektrycznej. Budżet państw UE na goleniu kierowców stoi.
Jeszcze jest wiele innych pytań, ale o geopolityce gospodarczej można bez końca.
I Ci panowie mają rację. Już to gdzieś pisałem na tym forum: rozróżniajmy prawdziwe samochody od sprzętu AGD do przemieszczania się. Niestety jeżdżę głównie tym drugim.Góral pisze:I dlatego jestem przeciwny tym wynalazkom - jak Clarkson z Top Gear (swoją drogą lubię gościa), ma być silnik spalinowy i to im większy, głośniejszy i bardziej zadziorny tym lepiej.
No i na koniec wyobrażacie sobie Vulcana z atrapą V2 pod bakiem przyśpieszającym z dźwięcznym: Bzzzzzzzzzzzzzzz.............? Tfu
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !