pochwalic się, chciałbym

Wszelkie tematy dotyczące naszych motocykli.
Awatar użytkownika
Lacik
Miejscowość: Sosnowiec
Motocykl: VN2000 Limited, FJR1300
VROC: 33363

Post autor: Lacik » pt sty 04, 2013

Kasper ja bym sprzedał, te motocykle nie sa zbyt drogie, wiec za 5 lat nie powinno byc problemu z kupnem takiego w dobrym stanie.
Jak patrze na tego junaka to :
1. niby wpisany na choper a jakos nie widze tego, bardziej turystyk
2. Jak sie patrzy na zdjecia z boku to mam uczucie, jakby mu brakowało silnika i ramy :mrgreen:

Awatar użytkownika
broda
Miejscowość: Kielce
Motocykl: Szara Eminencja VN 2000
VROC: 33010

Post autor: broda » pt sty 04, 2013

Kasper pisze:Sprzedać czy nie sprzedać
Sprzedaj.
Za 5 lat Junior będzie ujeźdzał 2-litrówkę jedną ręką. :D
:yeee:
"Nie zgadzam się z tobą, ale zawsze bronił będę twego prawa do posiadania własnego zdania." - Voltaire

Były Preludomaniak

Awatar użytkownika
Albert
Miejscowość: Błonie
Motocykl: VN 1600 Classic, Kawasaki Versys 1000
VROC: 0

Post autor: Albert » pt sty 04, 2013

sprzedaj, 5 lat to szmat czasu
Człowiek jest niczym, czyny są wszystkim.
Człowiek to dusza w ciele zwierzęcia.

Awatar użytkownika
Czarley
Miejscowość: Białystok
Motocykl: był EN 500

Post autor: Czarley » pt sty 04, 2013

Zdecydowanie sprzedaj. Z motocyklem nieużywanym jest jak z kobietą( lub z mężczyzną, aby nie urazić żeńskiej części forum).

Awatar użytkownika
Piotr
Miejscowość: Warszawa-Wilanów
Motocykl: VN 1500 Nomad, VN 2000 Diablo Black
VROC: 25311

Post autor: Piotr » pt sty 04, 2013

Sprzedaj Kasper moto, a w sprawie sprzętu dla Juniora skontaktuj się z Duszkiem On powinien coś znaleźć i czuje klimat więc będzie wiedział o co chodzi, ja bym tak zrobił.
A i jeszcze jedno, Oktogon miał kiedyś taki sprzęt na zbyciu, ale o szczegóły mogę zapytać tak się składa, że będę się z Nim widział.
Jak chcesz tel do Duszka to pisz na PW.
VROC#25311

--- www.v-moto.pl części ,akcesoria, oleje, filtry... do VN-ów ---

http://www.steelrosesmcsouthside.pl

Awatar użytkownika
Kubrick
Miejscowość: Krk
Motocykl: Kawasaki VN 800 CL

Post autor: Kubrick » sob sty 05, 2013

Ja chciałam zabrać głos w sprawie "chońszczyzny". :) Otóż przed Vulcanem miałam Rometa (R150) przez 5 lat. Pod szyldem znanej marki ukrywa się nic innego jak właśnie pojazd, przywieziony w pudełku po zapałkach. :) A tak serio - złegoo słowa nie mogę na niego powiedzieć. Nie pamiętam ile km był na nim zrobione, ale wydaje mi się że ok. 15000, może mniej. Być może trafił mi się akurat taki model, ale był po prostu bezawaryjny. Po 5 latach wymieniłam akumulator. I chyba raz linkę od prędkościomierza. Więc przestrzegam przed obiegowymi, tendencyjnymi opiniami. :)

Awatar użytkownika
Mayones
Miejscowość: B-B
Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS

Post autor: Mayones » sob sty 05, 2013

Kasper pisze:
Mayones pisze:Kup dobrą używaną 50 tkę zamiast bawić się w agrotjuningi, nawet na chińskim czetrosuwie ciągniesz 80 km/h, pytanie tylko czy taki "pojazd" się do tego nadaje...moim skromnym zdaniem...nie
Powodzenia :ok:
I tu jest problem kolego. Używki 50tki nie wchodzą w grę. Wszystko chińszczyzna zajeżdzona przez małolatów. Można wyciągnąć używke w dobrym stanie nie chiński, ale to skutery. Junior to już fan motocykli klasycznych jak criusery i choppery a tego nie ma na rynku w 50tkach. Skuter odpada.
Znalazłem coś takiego http://szukaj.pl.mobile.eu/motocykl-ogl ... abNumber=2
piękna rzecz lecz brak części na rynku zamyka temat. Niestety ale jednak bedzie chińszczyzna. Ale nowa :antlers: http://skuteromanialublin.home.pl/pl/p/JUNAK-902/1398
Mam inny dylemat. Junior ma Maraudera 125 na którego wsiądzie za 5lat. Sprzedać czy nie sprzedać :scrach:
Bardziej mi chodzilo żeby z używek szukać coś markowego typu Yamaha Aerox, ja swoją chińską maszynę kupiłem od starszego gościa który latał po Katowicach miał przejechane 2900 km, 3 latek :ok:

Awatar użytkownika
Waldek
Miejscowość: przasnysz
Motocykl: kawasaki VN 1500 Easy Rider

Post autor: Waldek » sob sty 05, 2013

Kasper jagby Cię interesowała Honda rebel tylko ze jest w rejestracji jako 50 a naprawde 125.

Awatar użytkownika
fitter
Miejscowość: Szczecin
Motocykl: VN900LT '10
VROC: 33352

Post autor: fitter » sob sty 05, 2013

Kaspeku a oglądałeś się za Aprilią Red Rose/Classic 50 - klimat podobnie jak Gilera iście choperowy i trafiają się sztuki w całkiem dobrym stanie.
Też sonduję rynek, bo mój młody również robi motorowerową (jak zdąży ;) i nie widzi siebie jeżdżącego na kibelku :)
Życie nie powinno być podróżą do grobu, której celem jest dowiezienie atrakcyjnych i dobrze zachowanych zwłok. Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć narąbany w trzy dupy, krzycząc: "ALE TO BYŁA JAZDA!"

Kasper
Motocykl: Honda Varadero 1000XL

Post autor: Kasper » ndz sty 06, 2013

Lacik pisze:Kasper ja bym sprzedał, te motocykle nie sa zbyt drogie, wiec za 5 lat nie powinno byc problemu z kupnem takiego w dobrym stanie.
Jak patrze na tego junaka to :
1. niby wpisany na choper a jakos nie widze tego, bardziej turystyk
2. Jak sie patrzy na zdjecia z boku to mam uczucie, jakby mu brakowało silnika i ramy :mrgreen:
Masz rację i w 1 jak i w 2 punkcie. Ale z nowych na rynku mamy tylko takie cuda techniki nie przypominające skutera.
Mój ojciec nie mówił jak żyć, po prostu pozwolił mi przyglądać się swojemu życiu.
Clarence Budington Kelland

Kasper
Motocykl: Honda Varadero 1000XL

Post autor: Kasper » ndz sty 06, 2013

fitter pisze:Kaspeku a oglądałeś się za Aprilią Red Rose/Classic 50 - klimat podobnie jak Gilera iście choperowy i trafiają się sztuki w całkiem dobrym stanie.
Też sonduję rynek, bo mój młody również robi motorowerową (jak zdąży ;) i nie widzi siebie jeżdżącego na kibelku :)
Mała dostępność części - takie znalazłem opinie. Osobiście miałem motocykl do którego nie mogłem znaleść części. Sprzedałem i kupiłem Vulcana :ok:
Mój ojciec nie mówił jak żyć, po prostu pozwolił mi przyglądać się swojemu życiu.
Clarence Budington Kelland

ODPOWIEDZ