100KM z 1 litra?. Ale się porobiło, kiedyś można było z min. 1,6l wydusić taką moc.Mars pisze:1,0 l; 100 KM; 170 Nm
Nie jestem na na bieżąco.
Szerokości
Mirad, ty masz takiego potwora, a tu widzisz taki bzyczek i 100KMmirad pisze:100KM z 1 litra?. Ale się porobiło, kiedyś można było z min. 1,6l wydusić taką moc.Mars pisze:1,0 l; 100 KM; 170 Nm
Szerokości
tia ale ile hemi pojeździ bez remontu?Robson pisze:Mirad, ty masz takiego potwora, a tu widzisz taki bzyczek i 100KMmirad pisze:100KM z 1 litra?. Ale się porobiło, kiedyś można było z min. 1,6l wydusić taką moc.Mars pisze:1,0 l; 100 KM; 170 Nm
Szerokości
Jeszcze troche i HEMI nie da rady z 2L piździkiem
Modny teraz "downsizing" . Wg mnie do d...y. Nie wiem jak ze spalaniem bo żywotność to chyba 100 000 km. No ale jeżeli jednostka napędowa nie będzie droga to można zawsze wymienić ja na nową. To też jest wyjście. Niektórzy zmieniają auto co dwa lata i wtedy następca sie martwi. U mnie napisane jest w instrukcji " przy przebiegu 500 000 km skontrolować rozciągnięcie łańcucha rozrządu".Abrams pisze:Jak słyszę 170km z 1,4 to mnie skręca jaką to bedzie miało żywotność
Vulcan i tak jest na pierwszym miejscu w suche dni .MUKA pisze:Tylko o Vn-e nie zapomnij. Gratuluję
Przebieg miał 5 km ( pięć kilometrów )- nie wiem, czy oryginalny .Piker pisze:bardzo ładna. Przebieg chyba oryginalny co? . Żartuję. Jak się objeździsz, napisz jak tam spalanie.
Andrew pisze:Modny teraz "downsizing" . Wg mnie do d...y. Nie wiem jak ze spalaniem bo żywotność to chyba 100 000 km. No
Nic nie mam do małych pojemności. Miałem na myśli wyciskanie z 1,4 l np. 170 KM.Mars pisze:Matiza miałem od nowości ( 2001r. ) i zrobiłem nim 68 tys.km przez 12 lat ( w czerwcu minie ). Nawet, jak silnik wytrzymałby tylko 100 tys.km, to i tak ja już raczej go nie będę miał, bo zamierzam fiestą jeździć jakieś 10 lat i znów zmienić.
P.S.
Ten silnik ( ecoboost ) dostał nagrodę roku 2012 artykuł
Pasek rozrządu pracuje w oleju i zmienia się go po 240 tys. km lub po 10 latach.
Jak auto jest małe to litr czy 1,4 może być ale jak słyszę, że jest sobie taki Superb 2gen z silnikiem 1,4 TSI 125 KM to nie wiem co mam o tym myśleć...Andrew pisze:Nic nie mam do małych pojemności. Miałem na myśli wyciskanie z 1,4 l np. 170 KM.
Jeżeli auto ma z 1,4 np. 75 KM to ok. Nie jest wtedy wysilony.
E tam- jestem super zadowolony z zakupu i nic tego nie zepsuje! .Mayones pisze: a My tylko narzekamy, tak trochę jak Ci popijający Mamrota na ławeczce w filmie " Ranczo"