Zakup Nowego Forda Fiesty.

Luźne temaciki. Bez cenzury ;)
Awatar użytkownika
Hubas
Miejscowość: Dopiewo
Motocykl: VN 2000 CLASSIC
VROC: 33938

Post autor: Hubas » pn mar 11, 2013

Każdy ma to co lubi bądź to co chce :ok:
Kupując Motocykl - Kupujesz Pasję na Całe Życie.

Awatar użytkownika
Góral
Miejscowość: Brusy
Motocykl: _FuMA
VROC: 34785

Post autor: Góral » pn mar 11, 2013

Hubas pisze:Każdy ma to co lubi bądź to co chce :ok:
bądź to na co go stać :D
"Wsiądźcie na motocykle i jedźcie tak długo, aż zrozumiecie o co w tym wszystkim chodzi" - Gang Dzikich Wieprzy

Awatar użytkownika
Hubas
Miejscowość: Dopiewo
Motocykl: VN 2000 CLASSIC
VROC: 33938

Post autor: Hubas » pn mar 11, 2013

Góral pisze:
Hubas pisze:Każdy ma to co lubi bądź to co chce :ok:
bądź to na co go stać :D
Fakt o tym aspekcie smutnym zapomniałem :yeee:
Kupując Motocykl - Kupujesz Pasję na Całe Życie.

Andreas
Miejscowość: Bydgoszcz
Motocykl: hd ultra electra limited 103 c &night rod
VROC: 0

Post autor: Andreas » pn mar 11, 2013

no właśnie i wole jeździć 12 letnim 'szrotem' niż nowym badziewiem z silnikiem od pralki
junak
kawasaki gpz 550
honda vf 750 Magna
vn 1500 nomad
vn 2000
Hd Electra 88
hd dyna szkieletor
hd ultra electra limited 103 cale & night rod special & road king

Awatar użytkownika
Mayones
Miejscowość: B-B
Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS

Post autor: Mayones » pn mar 11, 2013

Jak sobie kupie funkiel nówkę z salonu to słowem nie wspomnę na forum :obraza: :D zaraz mnie zje.....cie, ...co prawda jeszcze na nowego nie zbieram to może za ten czas się przekonacie do pralek ,które bądź co bądź są teraz w klasie A++ :oki:

Awatar użytkownika
Lacik
Miejscowość: Sosnowiec
Motocykl: VN2000 Limited, FJR1300
VROC: 33363

Post autor: Lacik » pn mar 11, 2013

Koniec słownych przepychanek! :diabelek: :diabelek: :diabelek:

Każdy jeździ tym czym chce/musi i nie ma co się przepychać w tej kwestii.
Ihaaaa VN750 -> VN1600 Mean Streak -> VN2000 Limited, FJR1300, Hayabusa

Konrad
Miejscowość: Lublin
Motocykl: VN1700 NOMAD
VROC: 34019

Post autor: Konrad » wt mar 12, 2013

Lacik pisze:Koniec słownych przepychanek! :diabelek: :diabelek: :diabelek:

:ok: :ok: :ok: :ok:
Pozdrawiam Konrad

VROC #34019

Awatar użytkownika
Mars
Miejscowość: Świecie k/ Bydg.
Motocykl: VN 900 classic 2008r.
VROC: 34646

Post autor: Mars » wt mar 12, 2013

Lacik pisze:Koniec słownych przepychanek! :diabelek: :diabelek: :diabelek:

Ale plose pana, to łon się pzezywa... od pralek- musi tym jeździć i teraz na innych się wyżywa :ok:
ZHDK A Rh "-"
HDK ZDZN

Awatar użytkownika
Mars

Andreas pisze:no właśnie i wole jeździć 12 letnim 'szrotem' niż nowym badziewiem z silnikiem od pralki
Niby taki młody i powinien iść z duchem czasu i technologii, a zachowuje się, jak dziadyga :D .

Peace man :ok: .
ZHDK A Rh "-"
HDK ZDZN

Awatar użytkownika
Mars

Mayones pisze:Jak sobie kupie funkiel nówkę z salonu to słowem nie wspomnę na forum :obraza: :D zaraz mnie zje.....cie, ...co prawda jeszcze na nowego nie zbieram to może za ten czas się przekonacie do pralek ,które bądź co bądź są teraz w klasie A++ :oki:
Do tego ostatniego zdania, a szczególnie końcówki, trzeba niektórym dorosnąć :tube: .
ZHDK A Rh "-"
HDK ZDZN

Andreas

Post autor: Andreas » wt mar 12, 2013

jakiej technologi ? jaki z duchem czasu? trzy cilyndrowy silniczek 1 literek? to może napędzik elektryczny bedzie jeszcze lepiej?? jezdzisz klasycznym cruzierem a czemu nie jakąś szlifierką z osmioma zaworami na cylinder , jak coś jest nowe nie zawsze znaczy dobre. :ok:
nie ma co się denerwować to tylko moje prywatne zdzanie , teraz śmigam electrą i choć jest z 2005 roku to pachnie jeszcze przeszłością i odpowiada mi to całkowicie.
junak
kawasaki gpz 550
honda vf 750 Magna
vn 1500 nomad
vn 2000
Hd Electra 88
hd dyna szkieletor

Awatar użytkownika
Lacik

Post autor: Lacik » wt mar 12, 2013

Mars edytuj post, a nie pisz jednego pod drugim!

Awatar użytkownika
Painkiller
Miejscowość: wRock...
Motocykl: Kawa VN800 A
VROC: 34211

Post autor: Painkiller » wt mar 12, 2013

Andreas ja podobnie wolę duże auta z wielkimi silnikami ale mam rzeszę kumpli preferujących wyłącznie małe. I po raz kolejny sprawdza się złota myśl marszałka Piłsudskiego "racja jest jak dupa, każdy ma swoją". Mnie nikt nie namówi na małe popularne autko bo się będę w nim czuł niekomfortowo ale ja też nikogo nie namawiam na zakup krążownika z wielkim piecem

Nie ma co się napinać :cool:

Awatar użytkownika
Mayones
Miejscowość: B-B
Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS

Post autor: Mayones » wt mar 12, 2013

A ja wam zaproponuje kompromis, wielkie auto z małym silnikiem ;)
Obrazek

Pustelnik
Miejscowość: Zawiercie
Motocykl: vulcan 1500-A13 '99r, Aprilia RSV1000R
VROC: 35092

Post autor: Pustelnik » wt mar 12, 2013

Z tą "dupą" Piłsudskiego to święta racja :D Moja własna :dupa: lubi się czuć bezpieczna na drodze i mieć z każdej strony kawał solidnej blachy plus 10 poduszek. Wolę jeździć kilkuletnim autem, które ma wszystko co człowiek wymyślił w dziedzinie bezpieczeństwa plus trzy litry z sześciu garków pod maską (dla przyjemności z jazdy-a niech tam). O setce innych udogodnień nie wspomnę, których to małe autka nie mają. W takim jak ktoś nazwał "szrocie" mam większe szanse na przeżycie gdy np jakiś pijany cymbał we mnie wjedzie, niż w małym-nowym autku zaprojektowanym przez księgowych z dwoma poduszkami. No ale każdy z nas dba o swoją :dupa: sam i dopiero życie zweryfikuje jak bardzo zaboli, kiedy przyjdzie nam na nią upaść :ok:
Komar3->Jawa350->ETZ250x2->Kawasaki GPZ550-> dwadzieścia lat przerwy-> Zipp chopper 50/72 (przez miesiąc)->Dniepr MT10-36 (z koszem)->Vulcan 1500+Aprilia RSV1000R

Awatar użytkownika
Mars

Post autor: Mars » śr mar 13, 2013

Lacik pisze:Mars edytuj post, a nie pisz jednego pod drugim!
Odpisywałem innym osobom- dla mnie tak jest przejrzyściej :ok: .
Andreas pisze:jakiej technologi ? jaki z duchem czasu? trzy cilyndrowy silniczek 1 literek? to może napędzik elektryczny bedzie jeszcze lepiej?? jezdzisz klasycznym cruzierem a czemu nie jakąś szlifierką z osmioma zaworami na cylinder , jak coś jest nowe nie zawsze znaczy dobre. :ok:
nie ma co się denerwować to tylko moje prywatne zdzanie , teraz śmigam electrą i choć jest z 2005 roku to pachnie jeszcze przeszłością i odpowiada mi to całkowicie.
A jaki ty problem widzisz w 3. cylindrach??? Jeździłeś autem z silnikiem ecoboost, że zabierasz zdanie i z niego szydzisz? Teraz zacząłem odbierać ciebie, jako zatwardziałego, nie dopuszczającego do siebie nowości dziada. Jeździłem "szlifierkami"- yamahą i suzuki- nie przypasowały mi na dłuższą metę, więc skierowałem się w stronę cruisera- zdecydowałem się na Vulcana z silnikiem na wtrysku. Ja idę z duchem czasu, przyjmuję nowości technologiczne, jako postęp cywilizacyjny z którego chcę korzystać.
Ale masz rację- ty nie musisz- twój wybór- ja go szanuję. Dla mnie koniec tej dyskusji.
Pustelnik pisze:Z tą "dupą" Piłsudskiego to święta racja :D Moja własna :dupa: lubi się czuć bezpieczna na drodze i mieć z każdej strony kawał solidnej blachy plus 10 poduszek. Wolę jeździć kilkuletnim autem, które ma wszystko co człowiek wymyślił w dziedzinie bezpieczeństwa plus trzy litry z sześciu garków pod maską (dla przyjemności z jazdy-a niech tam). O setce innych udogodnień nie wspomnę, których to małe autka nie mają. W takim jak ktoś nazwał "szrocie" mam większe szanse na przeżycie gdy np jakiś pijany cymbał we mnie wjedzie, niż w małym-nowym autku zaprojektowanym przez księgowych z dwoma poduszkami. No ale każdy z nas dba o swoją :dupa: sam i dopiero życie zweryfikuje jak bardzo zaboli, kiedy przyjdzie nam na nią upaść :ok:
Następny coś skrobnie bez sprawdzenia... Fakty: mam dwie poduszki z przodu i dwie boczne ( dla kierowcy i pasażera ); kurtyny powietrzne oraz poduszkę powietrzną na nogi kierowcy- razem 7. Silnik ma 100 KM i 170 Nm do wykorzystania o 1,4 tys. obrotów ( bez żadnej turbodziury! ); od 0 do 100 km/h przyspiesz w 11 s. Do tego ABS, ESP, system wspomagania hamowania... Nadal uważasz je za mało bezpieczne?
ZHDK A Rh "-"
HDK ZDZN

Awatar użytkownika
Mars

Post autor: Mars » śr mar 13, 2013

Nie mogę już edytować :D . Sorry Lacik.

System ABS z elektronicznym układem podziału siły hamowania (EBD) oraz układem wspomagania awaryjnego hamowania (EBA). Układ ułatwiajacy ruszanie na wzniesieniach (HSA). Światła awaryjnego hamowania – włączające się automatycznie w momencie gwałtownego hamowania. Ford My Key– funkcja programowania i przypisania do kluczyka ograniczenia: prędkości maksymalnej i maksymalnej głośności systemu audio oraz możliwość zablokowania deaktywacji systemów wspomagających bezpieczeństwo. Wskaźnik ciśnienia w oponach. System zapobiegający kolizjom przy małych prędkościach- Active City Stop. Tak, tak wiem- najlepiej jechać czołgiem lub polonezem. Tylko, że ja jeżdżę w 90% po mieście. Krążownik mi nie potrzebny. Nie mam tez 2. m wzrostu- fiesta jest dla nas optymalna.
ZHDK A Rh "-"
HDK ZDZN

Awatar użytkownika
Lacik

Post autor: Lacik » śr mar 13, 2013

Panowie spokojnie :yeee: Widać, że brakuje jazdy na motocyklu :ok:
Każdy z Was ma rację i bezsensu rozmowa o wyższości jednego nad drugim. Każdy dobiera sobie samochód wg swoich własnych gustów. Tak samo jest z dobieraniem sobie kobiety :mrgreen:
O gustach się nie dyskutuję, a jedynie przytakuje :ok:
Jeden kupi nowe auto, drugi uzywane, jeden z wielkim silnikiem, inny z małym. O co wy się sprzeczacie, tak naprawdę?
Proponuje kupić %, schować do sakwy i przyjechać na Vulcanerie i napić się wspólnie :ok: :picie:

Pustelnik
Miejscowość: Zawiercie
Motocykl: vulcan 1500-A13 '99r, Aprilia RSV1000R
VROC: 35092

Post autor: Pustelnik » śr mar 13, 2013

Ford My Key– funkcja programowania i przypisania do kluczyka ograniczenia: prędkości maksymalnej i maksymalnej głośności systemu audio oraz możliwość zablokowania deaktywacji systemów wspomagających bezpieczeństwo
Wiele mogę przypisać do kluczyka ale tego niestety nie. Nieźle sobie to ford wymyślił. Nie ukrywam, że przydałaby się taka funkcja wszystkim, którzy czasami zmuszeni są dać kluczyki swojej latorośli.
Następny coś skrobnie bez sprawdzenia... Fakty: mam dwie poduszki z przodu i dwie boczne ( dla kierowcy i pasażera ); kurtyny powietrzne oraz poduszkę powietrzną na nogi kierowcy- razem 7
Nadal uważasz je za mało bezpieczne?
Zwracam honor :piwa: :ok:
Komar3->Jawa350->ETZ250x2->Kawasaki GPZ550-> dwadzieścia lat przerwy-> Zipp chopper 50/72 (przez miesiąc)->Dniepr MT10-36 (z koszem)->Vulcan 1500+Aprilia RSV1000R

Andreas

Post autor: Andreas » śr mar 13, 2013

wszystko się zgadza ale jak ktoś zamieszcza na forum motocyklowm w dziale hyde park djęcia swojego auta to chyba żeby podyskutować , bo nie widzę innej przyczyny( to dyskutujemy i dobrze). no chyba że dla lansu to lepiej by było dołączyć jeszcze zdjęcia , domu , mieszkania, daczy nad morzem , jachtu, kochanki itd...
Mars sobie jezdzi czym chce i dobrze ...
dla mnie najlepsza muza to 6 garków a jak jest ich 8 to jestem w niebie (piszę oczywiście o aucie bo bosshosa narazie nie kupuje)
junak
kawasaki gpz 550
honda vf 750 Magna
vn 1500 nomad
vn 2000
Hd Electra 88
hd dyna szkieletor

ODPOWIEDZ