znalezione na ścigaczu
Re: znalezione na ścigaczu
Coś w tym jest,takijedenkuba pisze:A wy, jakie macie sposoby na drogówkę?
http://www.scigacz.pl/Jak,sie,zachowac, ... policyjnej
Ja zawsze jeżdżę zgodnie z przepisami
BRATERSTWO, HONOR, SOLIDARNOŚĆ WEWNĄTRZKLUBOWA I SZACUNEK DLA BARW
-
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN 700, VN 1600 Nomad
- VROC: 34888
Zwykle jest tak :
P : Aspirant Iksiński, dzień dobry, powód zatrzymania pan kierowca zna ?
Ja: Kierowca C ............ki, witam, jak zwykle niezwykle serdecznie, miło mi, panią, pana poznać. Świetna zasadzka, gratuluję. Kacie, czyń swoją powinność..proszę, oto głowa moja...
Oczywiście pełny luz, żadnego napięcia. Czasem, jeśli aspirantka, jest milej..
Zazwyczaj kończy się tzw. pouczeniem, wyłączając sytuacje wideo-rejestrator, laser.
W takich sytuacjach nie mamy wiele do gadania, lecz wiele mamy do ugrania, jeśli rozumowanie postępuje w toku :wszyscy jesteśmy w pracy... ja uciekam, oni łapią. raz na 1000 km mandat. Jestem i tak wygrany
P : Aspirant Iksiński, dzień dobry, powód zatrzymania pan kierowca zna ?
Ja: Kierowca C ............ki, witam, jak zwykle niezwykle serdecznie, miło mi, panią, pana poznać. Świetna zasadzka, gratuluję. Kacie, czyń swoją powinność..proszę, oto głowa moja...
Oczywiście pełny luz, żadnego napięcia. Czasem, jeśli aspirantka, jest milej..
Zazwyczaj kończy się tzw. pouczeniem, wyłączając sytuacje wideo-rejestrator, laser.
W takich sytuacjach nie mamy wiele do gadania, lecz wiele mamy do ugrania, jeśli rozumowanie postępuje w toku :wszyscy jesteśmy w pracy... ja uciekam, oni łapią. raz na 1000 km mandat. Jestem i tak wygrany
Teraz już wiem, czym wolność jest...
Zawsze patrz na jasną stronę życia...
Zawsze patrz na jasną stronę życia...
Nie oszukujmy się; w każdym zawodzie są ludzie i ludziska, dotyczy to również Policji...radzę grzecznie, bez napinki wtedy jest szansa na pouczenie, bo w każdym przypadku popełnienia wykroczenia policjant ma prawo pouczyć biorąc pod uwagę okoliczności. Stary policjant lepiej, młody gorzej, ale też jest szansa, ale najgorzej to: młoda policjantka mająca..."te" dni .
Jeżdżąc przepisowo również należy liczyć się z "rutynową kontrolą"...mającą na celu przyglądnięciu się z bliska naszym maszynom
Jeżdżąc przepisowo również należy liczyć się z "rutynową kontrolą"...mającą na celu przyglądnięciu się z bliska naszym maszynom
Pozdrawiam Robert
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
- VROC: 0
Jeszcze się zastanawiam bo niektórzy kleją sobie na baku nalepki typu a tu policjant chce sobie klapnąć na naszym motocyklu żeby np sprawdzić luzy czy heble
A na poważnie co racja to racja grzecznie i z kulturą w końcu ten policjant jest w pracy dostał zadanie limit do wykonania i kropka, szanujmy się nawzajem i będzie wszystko OK
A na poważnie co racja to racja grzecznie i z kulturą w końcu ten policjant jest w pracy dostał zadanie limit do wykonania i kropka, szanujmy się nawzajem i będzie wszystko OK
- Smoku
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Voyager 1700Były:Nomad 1500 FI`03,800 Classic
Co do kontroli motocyklowej, nie miałem żadnej..
Ale było to spowodowane tym, że odpuścili.
Podążając na zeszłoroczną Vulcanerię, zdążyli mnie "zmierzyć" ale tylko pomachał żeby zwolnić
Druga sytuacja była bardzo podobna.
W samochodzie bywało gorzej, kilka razy się nie udało.
Najgorzej jednak wspominam Pana Policjanta, który chciał mi wlepić mandat za brak zapiętych pasów (skąd mu się to wzięło -nie wiem. Zapinam zawsze) oraz za prędkość. Po długiej dyskusji za brak pasów nie dostałem, ale... Za prędkość z górnej półki.
Jednak niezależnie od sytuacji takt i kultura są wskazane. Nawet jeśli nie uratują przed mandatem
Ale było to spowodowane tym, że odpuścili.
Podążając na zeszłoroczną Vulcanerię, zdążyli mnie "zmierzyć" ale tylko pomachał żeby zwolnić
Druga sytuacja była bardzo podobna.
W samochodzie bywało gorzej, kilka razy się nie udało.
Najgorzej jednak wspominam Pana Policjanta, który chciał mi wlepić mandat za brak zapiętych pasów (skąd mu się to wzięło -nie wiem. Zapinam zawsze) oraz za prędkość. Po długiej dyskusji za brak pasów nie dostałem, ale... Za prędkość z górnej półki.
Jednak niezależnie od sytuacji takt i kultura są wskazane. Nawet jeśli nie uratują przed mandatem
Włożyć kask, buty , skórę
I ruszyć w świat gdzie nowy świt
Będzie witał cię i kładł się do stóp
Każdy zakręt wiatr ułoży z chmur
I ruszyć w świat gdzie nowy świt
Będzie witał cię i kładł się do stóp
Każdy zakręt wiatr ułoży z chmur
Mnie też raz machnęli w Koninie. Nie powiem miałem troszkę na budziku. Zatrzymujac się układałem sobie linię obrony. Panowie policjanci przelecieli mi cały motorek. Zaczęli od sakw, piórnika, schowka pod kanapą. Troszkę zawiedzeni zabrali sie za numery VIN, heble, zawiechę, światła, opony itp. Po chwili sprawdzania przez CB podziękowali i się pożegnali. Troszkę zszokowany nie zdążyłem zapytać o co chodzi.
Tak, czy siak miałem kilkunastominutowy darmowy przegląd swojej bryczki.
Tak, czy siak miałem kilkunastominutowy darmowy przegląd swojej bryczki.
Pogromcy szos jakie posiadałem:
Motorynka, Kadet, Simson, ETZ MZ 150
Aktualnie : Kawasaki Vulcan vn 750 1994 r.
Motorynka, Kadet, Simson, ETZ MZ 150
Aktualnie : Kawasaki Vulcan vn 750 1994 r.
- Słodki
- Miejscowość: Będzin
- Motocykl: "SPARTAN" 1700
No powiem że miałem podobnie w Gliwicach na A1 w kierunku Piekary Śl zjeżdzałem zwężeniem na autostradę i zaczęła delikatnie mówiąc spychać mnie Toyota Yaris Tu nie wiem skąd pojawił się Motocyklista Skóra z przodu jak go widziałem w lusterku(a zaznaczę że była przekroczona prędkość o 30) mija mnie pozdrawia patrze Policja i już ciepło się robi szykuje mowęLaku pisze:No... Ja ostatnio pozdrowiłem dwóch jadących z przeciwka motocyklistów. Ci mi odmachali.Ramms pisze: ...doskonale wiecie ile jest policjantów-motocyklistów...
Dopiero jak mnie mijali zauważyłem niebieskie koguty na motocyklach
a on sciąga Toyotę Yaris na bok do kontroli
Tak że myślę że nie ma co oczerniać bez powodu
Nie ważne dokąd
Ważne że jeden ślad za tobą
Ważne że jeden ślad za tobą
- MaciekSz
- Miejscowość: Pruszków
- Motocykl: BMW K1200LT
- VROC: 32197
Ich też kilku rocznie ma poważne wypadki z powodu puszek... Mają zawód jaki mają, ale zarabiają na życie jeżdząc na 2oo.Tak że myślę że nie ma co oczerniać bez powodu
W 100lycy pod tym względem jest ok, tak przynajmniej mówi moje doświadczenie. Radiowozy w korkach ustępują (ale trzeba uważać na ciągłe linie), a na motocyklach jeżdzą razem z nami między samochodami. Trzeźwe poranki też z reguły kończą się neutralnie lub sympatycznie.
Generalnie trzeba mocno przegiąć (prędkość, hałas), żeby się przyczepili.
MaciekSz
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
- Pantani
- Miejscowość: Ożarów Maz
- Motocykl: f650gs twin
Trafiłem na dwa trzeżwe poranki. Za pierwszym razem ignorowali motocykle (a mogli się czepiać wyprzedzania w korku), za drugim razem zatrzymywali wszystkie jednoślady. Nie interesowało ich nic poza stanem trzeźwości i prawkiem. Widziałem że jednego bez uprawnień wyeliminowali, niewątpliwie koleś przegiąłMaciekSz pisze: W 100lycy pod tym względem jest ok (...) Trzeźwe poranki też z reguły kończą się neutralnie lub sympatycznie.
- eFKa
- Miejscowość: Kasina Wielka
- Motocykl: vn 2000
- VROC: 34926
http://www.tygodnikpodhalanski.pl/?mod=news&id=18996MaciekSz pisze:
Ich też kilku rocznie ma poważne wypadki z powodu puszek
...bo kto sieje wiatr ten zbiera gumofilce...