za i przeciw
- Albert
- Miejscowość: Błonie
- Motocykl: VN 1600 Classic, Kawasaki Versys 1000
- VROC: 0
Ja kupiłem moto typowo pod długie trasy, nie dla kogoś czy żeby komuś powiedzieś że mam większą pojemność niż jego auto. Jestem bardzo zadowolony i nie zamierzam zmieniaś na 2l ani nic większego. Myślę, że trzeba szukać czegoś co ma służyć jakiemuś celowi. Sauro jak twój motorek sprawia ci przyjemność w jezdzie to nie zmieniaj.
Człowiek jest niczym, czyny są wszystkim.
Człowiek to dusza w ciele zwierzęcia.
Człowiek to dusza w ciele zwierzęcia.
-
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: VN800 DRIFTER
Dodam i ja pare słów.Nasza 800-ka sprawila się i sprawdzila w turystyce znakomicie, w dwa tygodnie trzasnęliśmy ok 3500 km.I chociaz jeżdżę z koszem ,nie odczułem absolutnie ,,braku mocy''.Wiadomo,o łańcuch trzeba dbać...Teraz wiem, na pewno, że nie zamienię jej absolutnie na nic o wiekszej pojemności ,bo i po co?
Jak mam czas ,to siedzę i myślę, a jak nie mam czasu to tylko siedzę...ostatnio tylko siedzę
- Azachiel77
- Miejscowość: strzelce opolskie
- Motocykl: kawasaki vulcan VN 1500 classic
Witam
Ja szukałem czegoś w okolicach 1100 (myślałem o shadole ewentualnie dragu) gdyż mam 100kg wagi i 182 cm wzrostu O VN nawet nie myślałem gdyż szczerze 1500 poj. i waga 310 kg mnie trochę przerażała. Od momentu kupna zrobiłem nim ok 1500 km. Nie jest to może dożo ale powiem Wam szczerze że jest wyśmienicie (czasem ciężkawo na parkingach itp.) motor jest doskonale wyważony - niski środek ciężkości --po prostu zakochałem się!!!
Co do opinii że może bardziej niebezpieczny- kwestia (ja tak osobiście uważam) tego co każdy "jeżdżący" ma pod swoim deklem. Jadąc nie zapier....am jak szalony ani tez się nie popisuje przed kumplami tylko czerpie przyjemność z jazdy i oczywiscie mam oczy szeroko otwarte na puszki i inne takie tam, a co do meritum tematu jeżeli moje rozmiary były by mniejsze myślę ze jeździłbym na 800-ce Dla mnie liczy się frajda z jazdy a nie to co ktoś tam sobie myśli czy mówi o pojemnościach. Pozdrawiam Wszystkich.
Ja szukałem czegoś w okolicach 1100 (myślałem o shadole ewentualnie dragu) gdyż mam 100kg wagi i 182 cm wzrostu O VN nawet nie myślałem gdyż szczerze 1500 poj. i waga 310 kg mnie trochę przerażała. Od momentu kupna zrobiłem nim ok 1500 km. Nie jest to może dożo ale powiem Wam szczerze że jest wyśmienicie (czasem ciężkawo na parkingach itp.) motor jest doskonale wyważony - niski środek ciężkości --po prostu zakochałem się!!!
Co do opinii że może bardziej niebezpieczny- kwestia (ja tak osobiście uważam) tego co każdy "jeżdżący" ma pod swoim deklem. Jadąc nie zapier....am jak szalony ani tez się nie popisuje przed kumplami tylko czerpie przyjemność z jazdy i oczywiscie mam oczy szeroko otwarte na puszki i inne takie tam, a co do meritum tematu jeżeli moje rozmiary były by mniejsze myślę ze jeździłbym na 800-ce Dla mnie liczy się frajda z jazdy a nie to co ktoś tam sobie myśli czy mówi o pojemnościach. Pozdrawiam Wszystkich.
- centek
- Miejscowość: Bełchatów
- Motocykl: Honda Varadero
- VROC: 31455
Cóż mogę dodać ja... ? Mojego azora wybrałem sam, pod siebie - bo nie planowałem zabierać małżowinki na moto przez sezon, dwa... Kwestia nauki jazdy, pewności siebie i motocykla oraz wspólnego bezpieczeństwa. Kolejny zakup motocykla podyktowany będzie bardziej komfortem jazdy oferowanym przez moto dla pasażera-małżowinki niż moimi chęciami na litr czy dwa pod bakiem. Jeżeli się okaże, że obecnej maszynki nie będę musial sprzedawać - to zostanie - bo jako solo jest najfajniejszą maszyną na świecie.
- Krasnal
- Miejscowość: UK & Piotrków T.
- Motocykl: Kawasaki VN2000 "lalunia"
- VROC: 32105
Amen...centek pisze:Cóż mogę dodać ja... ? Mojego azora wybrałem sam, pod siebie - bo nie planowałem zabierać małżowinki na moto przez sezon, dwa... Kwestia nauki jazdy, pewności siebie i motocykla oraz wspólnego bezpieczeństwa. Kolejny zakup motocykla podyktowany będzie bardziej komfortem jazdy oferowanym przez moto dla pasażera-małżowinki niż moimi chęciami na litr czy dwa pod bakiem. Jeżeli się okaże, że obecnej maszynki nie będę musial sprzedawać - to zostanie - bo jako solo jest najfajniejszą maszyną na świecie.
zauważyliście, że Centek ma szczególną zdolność (fantastyczną) podsumowania tematu?
Po jego koments, właściwie nic już nie można dodac, tzn można, ale wszystko dodane będzie już jakieś nie na czasie...zbędne...
...spróbujmy byc szczesliwi, chocby po to, by swiecic innym przykladem...
+44 7540233074
+44 7540233074
- Tiszo
- Miejscowość: Stary Dybów
- Motocykl: VN 2000
- VROC: 32243
Jak miał bym już wybierać to odpowiedz ,,b,, :lol: :lol: :lol:merkury76 pisze:.no jesli juz mowa o wyborach zadam wam pytanie i zapominamy na chwile o pieniadzach kłopotach , kosztach...
staja 2 maszyny
a- 1 litr pod bakiem
b- 2 litry pod bakiem
co wybieracie?
no niestety kazdy z nas z czasem czuje pewien niedosyt
- mirad
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 2000 Classic
- VROC: 32433
Iiiiiiii..... tam, nie ma co zamykać tematu zanim ja coś dodam i uwypuklę, chociaż się nie znam. Jakieś te Wasze wypowiedzi są bez ikry, no przepraszam, mdłe ! Co to znaczy, który jest bardziej ekscytujący? Oczywiście, że DUŻY ! Bo duże jest piękne ! Bo duże jest zauważalne ! Nie trzeba generować 200 dB z komina ! Dwa litry to nawet dla sinego nosa jest uderzeniową dawką ! Nie dajcie się zmanipulować letnimi, lekceważącymi wypowiedziami ! Większe jest naturalnym wrogiem dużego, czyli 800 warczy na 750, 900 kąsa 800, 1500 ujada na 900, 1600 leje na 1500, no aaaaa...... 2000???? 2000 wciąga nosem sumę 750+800+900+1500+1600. To nie wynika z arytmetyki, to wynika z siły oddziaływania na kierowcę i otoczenie. Nie do pominięcia jest moment. Ten moment, który wciska zęby w asfalt ścigantów spod zielonego światła, bo każdy wyczynowiec z fabii, tico czy innego mondeło jest święcie przekonany, że może Cię objechać jak krowę na pastwisku. A tu nieeeee..... Może Cię ewentualnie w wydech cmoknąć, ale dopiero za godzinkę, na parkingu, jak doturla się. Nie będę tutaj zdradzał tajemnic związanych z miażdżącym oddziaływaniem na płeć piękną i mądrą. Trzeba zainwestować by się przekonać Nie jestem sex gawędziarzem, niestety. Tyle na razie w temacie.
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- Badger
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
Sorki Mirad, przyjacielu, ale pierdolisz od rzeczy. Tzn sądzisz, że ja nie jestem w stanie objechac tico, i już się kobietom nie mogę podobać bo mam 800-kę??
Pewnie się zgodzę, że jak kupowałem motocykl i miałbym kasę na 2000 to pewnie bym je wziął. Ale nie każdy sra pieniędzmi i to że jeździ mniejszą pojemnością jest kimś gorszym. Widziałem Twój motocykl i mogę się założyć o flaszkę, że jak będę stały obok siebie to więcej osób zwróci uwagę na mojego niż na Twojego. A jeszcze jakby stał azor centka, czy nomad oktogona to byś został na samym końcu
Pewnie się zgodzę, że jak kupowałem motocykl i miałbym kasę na 2000 to pewnie bym je wziął. Ale nie każdy sra pieniędzmi i to że jeździ mniejszą pojemnością jest kimś gorszym. Widziałem Twój motocykl i mogę się założyć o flaszkę, że jak będę stały obok siebie to więcej osób zwróci uwagę na mojego niż na Twojego. A jeszcze jakby stał azor centka, czy nomad oktogona to byś został na samym końcu
pie.....lę, nie myję
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
- oktogon
- Miejscowość: Rzeszów
- Motocykl: BMW K1200RT
- VROC: 31527
Tak w kwestii zostawiania puszek na starcie...każdy motor ma nad nimi przewagę, obojętnie czy to 750 czy 2000. Ale czy o to chodzi ? Nigdy nie stawiałem sobie za cel stnąć obok samochodu na światlach i specjalnie pokazywać kto jest szybszy. Dla mnie jazda sama w sobie jest przyjemnością, obojętnie czy to pojemność większa czy mniejsza. Ma się to na czym lubi się jeździć a finanse pozwalają. Nikomu nie zazdroszczę jego sprzętów ani sam nie pokazuję wyższości innym z mniejszymi pojemnościami, to nie o to chodzi.... Tylko komplet w postaci motoru i motocyklisty który potrafi okazać się dobrym kumplem działa i się sprawdza zawsze.
_____ VROC 31527 _____
- mirad
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 2000 Classic
- VROC: 32433
Badger pisze:Sorki Mirad, przyjacielu, ale [ja piórkuję] od rzeczy. Tzn sądzisz, że ja nie jestem w stanie objechac tico, i już się kobietom nie mogę podobać bo mam 800-kę??
Witaj Badger, przyjacielu, Ty naprawdę kupiłeś ten głupawy tekst? W takim razie przepraszam, to nie był mój zamiar.
Tak sobie napisałem coś jako ćwiczenie z marketingu emocjonalnego żeby nieco podgrzać temperaturę dyskusji no i udało się !
Zbyt wiele widziałem w życiu by interesować się co kto ma, więc wisi mi kto na czym jeździ, interesuje mnie człowiek - to już tak na serio.
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !