Tak jak moj poprzednik pisze cisnienie powinno byc rowne a jesli juz sa roznice to max 0,2/0,5 bara.
Jak masz roznice 4 to pierscienie szlak trafil lub zamki ustawily sie w jednej lini i to takze powoduje chlapnieie oleju.

Sauro krótka piłka, masz coś spieprzone bo olej to może i bierze VN 15 a nie VN 1500.SAURO pisze:Panowie zaczyna robić się nie na tematTu ma być o ojeju w VN 1500
Wiedziałem, że wiedzą więcej ode mnie, fajnie, że coś udało się ustalić.SAURO pisze:Piotr bardzo ci dziękuję za pomoc
Nie we wszystkich modelach. Ja mam 1500A z 99 roku i mam cztery biegi - oleju nie bierze.Racja, a od 98 r. zaczeli robić 5-biegowe. Sory za gafę
Sory że cię zasmucę ale masz moto z 98 r. (dokładnie silnik) tylko został sprzedany w 99 r. i jak będziesz sprawdzał vin to podadzą Ci że jest z 99 r. Tak robi Kawasaki, to odbywa się tak że rama jest z 99 r. a silnik zostal na półkach magazynowych i został zamontowany w twoim modelu. Może też być tak że zamawiający moto zamówił sobie 4 biegowy i wcale się mu nie dziwie bo ma większą ,, studnie,, za to jest mniej żywy. Lub koleś kupił w promocyjnej cenie i dali mu z pułki tańszy model. Nie jest to jakaś obraza ale po prostu tak się odbywa. Czy 1500 4 biegowy czy 5-biegowy to i tak konstrukcja jest inna niż VN15 tyle że ma skrzynie 4 biegową. Jak byś kiedyś rozbierał swoje serce to bez problemu zamontujesz tam skrzynie 5 biegowąPustelnik pisze:Nie we wszystkich modelach. Ja mam 1500A z 99 roku i mam cztery biegi - oleju nie bierze.Racja, a od 98 r. zaczeli robić 5-biegowe. Sory za gafę