Najpopularniejsze piwa w Polsce
- Długi Lech
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: EN 500 C3
- VROC: 33639
- Painkiller
- Miejscowość: wRock...
- Motocykl: Kawa VN800 A
- VROC: 34211
-
- Motocykl: Honda Varadero 1000XL
- VROC: 0
Re: Najpopularniejsze piwa w Polsce
Białostocki............ to już historia. Nie wiem czy to teraz Hubas u siebie produkuje
Jak miałem kilka lub kilkanaście lat piło się:
http://www.piwneetykiety.blogspot.com/s ... C5%82ystok
ech się piło
Mój ojciec nie mówił jak żyć, po prostu pozwolił mi przyglądać się swojemu życiu.
Clarence Budington Kelland
Clarence Budington Kelland
- Piotr_Classic
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: HD Street Glide
- VROC: 32438
Masz rację 10,5 to było coś...... i nie chodzi mi tylko o napisy na kapslach bo teraz takie to Tymbark serwuje ale Browary Wielkopolskie to kiedyś było COŚ. W tamtych czasach potwornie się strułem Królewskim i miałem uraz a 10,5 to 100% butla w butlę super smak.Jozek pisze:i 10,5 też już chyba nie ma
Teraz sytuacja się trochę zmieniła..... nie mniej wspomnienia zostają....
- Długi Lech
- Robson
- Miejscowość: Tychy
- Motocykl: VN 1600 Nomad "Phantom"
- VROC: 34475
Jako, że tu mieszkam, to i dużo znajomych robi w browarze tyskim. Roboty mają od cholery, ale i cięcia są. Dostać sie tam jest ciężko. A podobno steruje wszystkim i tak Poznań, gdzie i podobno leją Tyskie A Lecha w Tychach, tez podobno.... ale Kto ich tam wie.Mayones pisze:Gratuluje pobił Was tylko Robson
Dla mnie ze starych czasów to z Elbrewery, czyli EB najlepiej wchodziło RED EB z kija.... to był smaczek
A nad morzem, 5 lat temu spijałem Bosmana niepasteryzowanego - revelka (u nas go nie ma). Kasztelan jak wchodził to było ok, teraz to siki veroniki - ale jak jest, to tez się wypije
Jestem tu, bo wierzę, że emocje są siłą życia...
Nie jestem odpowiedzialny za emocje odbiorcy... To jego sprawa.
Nie jestem odpowiedzialny za emocje odbiorcy... To jego sprawa.
- broda
- Miejscowość: Kielce
- Motocykl: Szara Eminencja VN 2000
- VROC: 33010
Za młodych czasów "uwlokłem" się,
jak mówią na Łotwie, Kaperem-chyba browar Gdańsk.
Czasami na stare lata kupuję, żeby powspomonać,
ale po jednym już mnie wywala
i nici ze wspomnień
jak mówią na Łotwie, Kaperem-chyba browar Gdańsk.
Czasami na stare lata kupuję, żeby powspomonać,
ale po jednym już mnie wywala
i nici ze wspomnień
"Nie zgadzam się z tobą, ale zawsze bronił będę twego prawa do posiadania własnego zdania." - Voltaire
Były Preludomaniak
Były Preludomaniak
- Długi Lech
- Spart
- Miejscowość: Pabianice
- Motocykl: vulkan 800 A
Taak - całe życie się człowiek uczy - czyli "zupa" chmielowa to nie jest raczej jęczmienna - trzeba przyjrzeć się dokładniej co się pijeDługi Lech pisze:Piwa nie robi sie z chmielu. Chmiel jest tylko przyprawą smakową. Dodaje sie jego tylko do 1%. Piwo robi sie z jęczmienia, pszenicy, drożdży i "cóś jeszcze"
Spart
Najpopularniejsze wcale nie znaczy najsmaczniejsze...
Lech, Tyskie, żubr, Królewskie, Heineken,Warka, Żwiec i inne korporacyjne napoje, przepraszam za szczerość, dla mnie smakują tak samo. Sory.. szczyny... Po wypiciu więcej niż 2 wieczorem , następnego dnia głowa mnie boli jak bym wypił 10, w ustach trampek.
Unikam korporacyjnych produkcji.. Ostatnio tylko Lubusz w mrożonym grubym kuflu.
Lech, Tyskie, żubr, Królewskie, Heineken,Warka, Żwiec i inne korporacyjne napoje, przepraszam za szczerość, dla mnie smakują tak samo. Sory.. szczyny... Po wypiciu więcej niż 2 wieczorem , następnego dnia głowa mnie boli jak bym wypił 10, w ustach trampek.
Unikam korporacyjnych produkcji.. Ostatnio tylko Lubusz w mrożonym grubym kuflu.
- Długi Lech
Woda jest ważna, ale nie najwazniejsza. Jak pisałem chmiel to przyprawa piwa, idąc w oszczędności browarnicy dają zamiast niego jakieś chemiczne barachło. Poza tym ważne są drożdże, górnej lub dolnej fermentacji, od nich zalezy z jakim piwem mamy do czynienia. Ale to wszystko to pryszcz. Najwazniejsza jest swieżość tego złocistego napojuKristofer pisze:...
nie do końca bez chmielu nie bedzie smaku goryczki w piwie
najważniejsza w piwie jest woda i jej ujęcie cała reszta to tylko dodatki
Ciekawostką jest że wielokrotnym mistrzem swiata kiperów jest Białostocczanka pracująca w browarze Dojlidy. Rozpoznaje nawet czy poznański Lech był produkowany w Tychach czy w Białymstoku
-
- Miejscowość: Śmigiel k.Leszna
- Motocykl: VN800 Classic ;)
tak KP składa się z Poznania, Tychów i Białegostoku a to gdzie dane piwa są lane zależy też od tego czy są to kartony, wielopaki (6+2, 10+2 itp) czy singiel/4pak. Na każdej butelce, puszce/kegu KP jest pod data wybity numer serii, 1 cyferka oznacza browar (1 Tychy, 2 Poznań, 3 Białystok), 2cyferka linie produkcyjną, nastepne dwie nr tanku a dwie ostatnie godzine o której lane. Jako ciekawostkę mogę powiedzieć, że wszystkie piwa smakowe są lane w Poznaniu.Robson pisze: Jako, że tu mieszkam, to i dużo znajomych robi w browarze tyskim. Roboty mają od cholery, ale i cięcia są. Dostać sie tam jest ciężko. A podobno steruje wszystkim i tak Poznań, gdzie i podobno leją Tyskie A Lecha w Tychach, tez podobno.... ale Kto ich tam wie.
born to be wild !
Najlepsza na świecie jest Perła Lubelska
20 lat temu już śpiewano o tym piosenki, - Lubelski Full
P.S Nie ważne co pijemy ważne że przy jednym stole,
20 lat temu już śpiewano o tym piosenki, - Lubelski Full
P.S Nie ważne co pijemy ważne że przy jednym stole,
BRATERSTWO, HONOR, SOLIDARNOŚĆ WEWNĄTRZKLUBOWA I SZACUNEK DLA BARW