Przebieg i awarie vn 900 - ranking
-
- Miejscowość: STARGARD
- Motocykl: HD V-ROD MUSCLE
- VROC: 0
Przebieg i awarie vn 900 - ranking
Mam pomysł - wpisujcie poniżej rok produkcji, ile kilometrów macie przejechane na swoich VN 900 i co do tej pory trzeba było naprawić (nie bierzemy pod uwagę eksploatacji, opony, świece, płyty itd.) tylko awarie i przebiegi
temat skopiowany od Rokersa ale mysle ze sie nie obrazi
temat skopiowany od Rokersa ale mysle ze sie nie obrazi
- fitter
- Miejscowość: Szczecin
- Motocykl: VN900LT '10
- VROC: 33352
Rocznik 2010, rozpoczęty drugi sezon w kraju, 7 tysięcy mil bezproblemowo poza niesprawnym wskaźnikiem paliwa
Życie nie powinno być podróżą do grobu, której celem jest dowiezienie atrakcyjnych i dobrze zachowanych zwłok. Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć narąbany w trzy dupy, krzycząc: "ALE TO BYŁA JAZDA!"
-
no moj 2007 rok, obecnie przebieg 15 500mil, zakupiony przy przebiegu 9 tys mil, do tej pory bezproblemowo, jedna sprawa mnie wkurza to to ze przy rozruchu kreci jakies 2 sekundy, jak zmienilem aku na nowy to przez kilka miesiecy bylo od pyka a po zimie znowy tak samo, kreci 2 sekundy, dalem dupy z tym nowym aku bo go zostawilem w motocyklu w zimnym garazu i trzy razy padl do zera, moze juz go szlak trafil i nie ma mocy udezreniowej, motocykl zapala ale jak slysze u innych jak pali od pyka to mnie to wkurza
-
- Miejscowość: Szamotuły
- Motocykl: HD Electra Ultra Classic
Zwróć uwagę może na siłę uderzeniową bo z tym bywa różnie. Może w tym kierunku bardziej... Ja tak właśnie podszedłem do sprawy po tym jak mi aku padł rok temu znienacka i chyba trafiłem dobrze.
"Nie dyskutuj z idiotą bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i wygra doświadczeniem"
Idź pod prąd - z prądem płyną tylko śmieci..
Idź pod prąd - z prądem płyną tylko śmieci..
-
dobra z innej beki, w zeszłym seonie zdjąłem w swoim 900 te dekielki w wydechach (trzymaja sie na 3 nitach) potem wywierciłem po 6 otworów w tłumiku kazdym, i załozyłem dekielki, maszynka nabrała basowego pomruku, ale mi mało, nie chce wypruwac calkiem, i tu pytanie
wierciłem tylko przez ta scianke na tyle tłumika, czy ktos sie orientuje jak długa jest ta puszka czyli wlasciwy tlumik, tzn jakie wiertlo potrzebne jest zeby przewiercic tez przednia sciankę tej puszki, czyli tą od strony kolektora, chociaz ze dwie dziurki
wierciłem tylko przez ta scianke na tyle tłumika, czy ktos sie orientuje jak długa jest ta puszka czyli wlasciwy tlumik, tzn jakie wiertlo potrzebne jest zeby przewiercic tez przednia sciankę tej puszki, czyli tą od strony kolektora, chociaz ze dwie dziurki
-
- Miejscowość: Poznań
- Motocykl: Kawasaki VN 900 VULCAN CLASSIC
Mam go dopiero drugi sezon dokładnie od Maja ubiegłego Roku zrobiłem nie wiele bo do dnia dzisiejszego z 7052 mil teraz mam 7900 mil zero awarii i problemów pali na 1 strzał :P
Co do Akumulatora to nigdy nie ładowałem mimo tak małego przebiegu w poprzednim sezonie był zawsze doładowany. Na zimę odstawiony był w przy domowym garażu gdzie była temperatura pokojowa nie odpalany całą zimę ( a była długa tego roku ) nadszedł dzień by wypchnąć z garażu i sprawdzić czy odpali o dziwo odpalił za pierwszym strzałem
Z tego co czytam to koledzy robią więcej kilometrów czyli powinni mieć bardziej doładowane akumulatory a co za tym idzie powinny być doładowane i nie zasiarczone.
ps. mój jest z 2009 Roku nie wiem czy akumulator jest fabryczny czy został zmieniony np. przez sprzedawcę ważne dla mnie jest to że nie sprawia problemów.
Co do Akumulatora to nigdy nie ładowałem mimo tak małego przebiegu w poprzednim sezonie był zawsze doładowany. Na zimę odstawiony był w przy domowym garażu gdzie była temperatura pokojowa nie odpalany całą zimę ( a była długa tego roku ) nadszedł dzień by wypchnąć z garażu i sprawdzić czy odpali o dziwo odpalił za pierwszym strzałem
Z tego co czytam to koledzy robią więcej kilometrów czyli powinni mieć bardziej doładowane akumulatory a co za tym idzie powinny być doładowane i nie zasiarczone.
ps. mój jest z 2009 Roku nie wiem czy akumulator jest fabryczny czy został zmieniony np. przez sprzedawcę ważne dla mnie jest to że nie sprawia problemów.
- marecki1981i
- Miejscowość: koniec swiata
- Motocykl: Kawsaki VN 900
Rocznik 06, przejechane 20000 mil w tym ostatnio jakies 4000 mil w pare dni i jak narazie zero problemow. Jak go kupilem mial okolo 12000mil. jedyne co mnie zastanawia to to ze jak jest zimny to nuigdy za pierwszym razem nie odpali...musze chwile poczekac jak pompa dobije i za drugim juz zawsze pali..
-
- Miejscowość: Poznań/Kamionki
- Motocykl: VN1700 Classic
nie przewiercisz , jest tam jeszcze katalizator i kilka komór - ja wyczyściłem wszystko i zwiększyłem rurkę wylotową na fi 50 i gada okczarny pisze:dobra z innej beki, w zeszłym seonie zdjąłem w swoim 900 te dekielki w wydechach (trzymaja sie na 3 nitach) potem wywierciłem po 6 otworów w tłumiku kazdym, i załozyłem dekielki, maszynka nabrała basowego pomruku, ale mi mało, nie chce wypruwac calkiem, i tu pytanie
Mój 6 tyś mil (2011) - zero problemów
LwG Darek
Iguanas Poznań
Iguanas Poznań