Rozbiórka
Rozbiórka
Po sezonie zamierzam rozebrać swojego VN`a. Dlaczego o tym już teraz piszę? Bo chcę się przygotować, a wiem, że zebranie Waszych opinii może troszkę potrwać z uwagi na trwający sezon. Więc tak:
1. Chcę wymienić osłony przeciw pyłowe. Jak się do tego zabrać (osłony dzięki Zeusowi na dniach dotrą), w jaki olej się zaopatrzyć itd. Wdzięczny będę za wyjaśnienie a`la "jak krowie na rowie"
2. Czy ktoś z Was robił dolną część lagów, aluminiową na lustro? koła...?
cdn.
1. Chcę wymienić osłony przeciw pyłowe. Jak się do tego zabrać (osłony dzięki Zeusowi na dniach dotrą), w jaki olej się zaopatrzyć itd. Wdzięczny będę za wyjaśnienie a`la "jak krowie na rowie"
cdn.
Pozdrawiam Robert
- Brein
- Miejscowość: Kielce
- Motocykl: Dniepr MT12
- VROC: 32244
Re: Rozbiórka
Masz na myśli filtry powietrza?Ramms pisze:Chcę wymienić osłony przeciw pyłowe
Moja strona domowa: www.jacek-lukawski.pl
Ludzie dzielą się na dwie grupy: na tych, którzy "mogą coś zrobić" i na tych, którzy to zrobili.
Ludzie dzielą się na dwie grupy: na tych, którzy "mogą coś zrobić" i na tych, którzy to zrobili.
- Brein
- Miejscowość: Kielce
- Motocykl: Dniepr MT12
- VROC: 32244
Wolałem się upewnić bo i z takim określeniem się spotkałemZeus pisze:uszczelniacze do lag
Moja strona domowa: www.jacek-lukawski.pl
-
- Miejscowość: Łowicz
- Motocykl: Kawasaki VN 750
- VROC: 0
Ja robię tak...
Nakładam pastę i czekam aż wyschnie, później delikatna flanelowa szmata (tylko duża żeby golenie chociaż raz owinąć) i ręcznie jadę aż mam lustro. Tak doprowadziłem w moim vn dolne części lagów do stanu lustra
Ja robię tak...
Nakładam pastę i czekam aż wyschnie, później delikatna flanelowa szmata (tylko duża żeby golenie chociaż raz owinąć) i ręcznie jadę aż mam lustro. Tak doprowadziłem w moim vn dolne części lagów do stanu lustra
Pozdrawiam Tomek.
ręcznie? bez maszyn? jaka pasta (?), koszula w kratę czy w pasy (żarcik)...i powiedz jak to się zachowuje podczas użytkowania, jak zabezpieczasz itp.Tomek85 pisze: Ja robię tak...
Pozdrawiam Robert
-
- Miejscowość: Łowicz
- Motocykl: Kawasaki VN 750
- VROC: 0
Dokładnie... ręcznie wszystko poleruję. Podczas tarcia schodzi czarny syf który zostaje na szmacie (tak się zciera aluminium) a pod koniec czyszczenia biorę drugą czystą szmatę i wycieram dokładnie bo zostaje jeszcze czarny nalot i mgiełka. Pasta to zwykła dostępna w każdym sklepie AUTOSOL. Nie da się tego zabezpieczyć, po prostu trzeba co jakiś czas zabieg powtórzyć.
Pozdrawiam Tomek.