"Miszcze" w HD
- mirad
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 2000 Classic
- VROC: 32433
Ładna bestiaAndrzej pisze:ogólnie ładny widoczek
Nie wiem czy był ten temat, ale dzisiaj miałby urodziny ten gość, ale urodził się dość wcześnie więc już go nie ma.
Bardzo znany w USA. Miał niezły dorobek, w tym 6 Migów 15-tek.
A tutaj "karmią" jego maszynę, P-47.
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- fitter
- Miejscowość: Szczecin
- Motocykl: VN900LT '10
- VROC: 33352
Gaby - fajnym dzbankiem latał.
Można by rzec żartem, że pierwszy zwolennik czegoś spod znaku "pingwina"
Życie nie powinno być podróżą do grobu, której celem jest dowiezienie atrakcyjnych i dobrze zachowanych zwłok. Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć narąbany w trzy dupy, krzycząc: "ALE TO BYŁA JAZDA!"
- Pawelek450
- Miejscowość: Suwałki
- Motocykl: VN 15 SE
- VROC: 0
- Duszek
- Miejscowość: Niemcy
- Motocykl: GL 1500 I
- VROC: 32261
Abrams pisze:Mylisz się on startuje przy lądowaniu nie używasz pełnego ciągu a o tym świadczą tumany śniegu za benkiemmirad pisze:Ląduje, popatrzcie na krawędzie natarcia skrzydeł.broda pisze:Staruje czy ląduje?
To ja mam browarka
hahahahaha, a ja poznałem, że startuje, kapitan krawat rozluźnia
... i nie mylmy posiadacza motocykla z motocyklistą ... Andrzej Ch +
GG : 51000581
GG : 51000581
- mirad
No to mamy akademicką dyskusję, czemu nie?Abrams pisze:Mylisz się on startuje przy lądowaniu nie używasz pełnego ciągu a o tym świadczą tumany śniegu za benkiemmirad pisze:Ląduje, popatrzcie na krawędzie natarcia skrzydeł.broda pisze:Staruje czy ląduje?
To ja mam browarka
Na fotce Chińczyka widać wychylenie klap Fowlera na pewno większe niż 15-20st, może nie 45 ale ze 30 stopni murowane. Pozycja do lądowania.
Na krawędzi natarcia wychylone wszystko na maksa co konstruktor wymyślił: sloty /szczeliny/ oraz klapy Krugera.
W centrum silników są namalowane takie zakręcone łezki. Na fotce stoją. Gdyby obroty do mocy startowej to jakieś 11 000 obr/minutę, czyli 183 na sekundę. Nie sądzę żeby w tych warunkach oświetlenia migawka była mniejsza niż 1/1000 sek co daje 0,183 obrotu, musiałoby być rozmazanie.
Tuman śniegu / ciężar właściwy znacznie mniejszy od ołowiu / powstałby od zawirowań nawet przy stojących silnikach. Przecież to zakłócenie powietrza przez b. duży ełroplan przy prędkości przyziemienia ok 300 km/godz. Ponadto po zdławieniu silników odrzutowych ciąg spada do ok 50% / to nie tłoki, które spadają prawie do zera / i musi minąć jakieś 10 - 12 sek by ciąg spadł niżej, a w tym czasie jesteśmy już prawie na betonie.
Guiness dla mnie.
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- mirad
Tutaj można popatrzeć na "warsztat" do produkcji większych letadeł.
http://www.epwa.pl/index.php?option=com ... &catid=916#
http://www.epwa.pl/index.php?option=com ... &catid=916#
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- mirad
Tutaj obszerny artykuł o nim.fitter pisze:Gaby - fajnym dzbankiem latał.
Niesłychana sprawa przypomnieli sobie o nim mimo, że nie gra w piłkę nożną.
http://facet.interia.pl/obyczaje/histor ... Id,1097571
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- Pawelek450
- Miejscowość: Suwałki
- Motocykl: VN 15 SE
- VROC: 0
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... Lebeda.jpg
tu tutka ląduje i ma klapy dół
ale patrząc na koła są odwrotnie skierowane - ku dołowi
tu tutka ląduje i ma klapy dół
- mirad
Klapy wychylają się w dół i ew. odjeżdżają do tyłu. To co wychyla się w górę to hamulce aerodynamiczne, ale nie w tej fazie lotu.Pawelek450 pisze:tu tutka ląduje i ma klapy dół
Wózki nieco wiszą do przodu, ale za chwilę ogon pójdzie w dół, aby przyziemić na dwa punkty i wszystko się wyrówna.
Aerodynamika to potęga
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- Abrams
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
Chyba się podzielisz jednakmirad pisze:No to mamy akademicką dyskusję, czemu nie?Abrams pisze:Mylisz się on startuje przy lądowaniu nie używasz pełnego ciągu a o tym świadczą tumany śniegu za benkiemmirad pisze:Ląduje, popatrzcie na krawędzie natarcia skrzydeł.broda pisze:Staruje czy ląduje?
To ja mam browarka
Na fotce Chińczyka widać wychylenie klap Fowlera na pewno większe niż 15-20st, może nie 45 ale ze 30 stopni murowane. Pozycja do lądowania.
Na krawędzi natarcia wychylone wszystko na maksa co konstruktor wymyślił: sloty /szczeliny/ oraz klapy Krugera.
W centrum silników są namalowane takie zakręcone łezki. Na fotce stoją. Gdyby obroty do mocy startowej to jakieś 11 000 obr/minutę, czyli 183 na sekundę. Nie sądzę żeby w tych warunkach oświetlenia migawka była mniejsza niż 1/1000 sek co daje 0,183 obrotu, musiałoby być rozmazanie.
Tuman śniegu / ciężar właściwy znacznie mniejszy od ołowiu / powstałby od zawirowań nawet przy stojących silnikach. Przecież to zakłócenie powietrza przez b. duży ełroplan przy prędkości przyziemienia ok 300 km/godz. Ponadto po zdławieniu silników odrzutowych ciąg spada do ok 50% / to nie tłoki, które spadają prawie do zera / i musi minąć jakieś 10 - 12 sek by ciąg spadł niżej, a w tym czasie jesteśmy już prawie na betonie.
Guiness dla mnie.
poniżej lądowanie na okęciu z dodanym gazem na przyziemieniu, faktycznie tłumany śniegu też są ale nie takie
A tu start na klapu 1,5,10,25,25 zakładam 10 + sloty
A na dobranoc
ładny lim