bak!!!
-
- Miejscowość: wolsztyn
- Motocykl: vulcan 1500 clasic
- VROC: 0
bak!!!
Dzien dobry posiadam vulcana 1500 z roku 1997 i mam takie pytanko pod spodem jak sie sciagnie bak jest taki kabelek a z boku wychodzi jakis wylot jakby do wezyka i moje pytanie brzmi czy tam powinien byc wezyk czy tylko tak jak jest moze ktos ma jakies fotki z góry dziekuje!!
- Piotr_Classic
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: HD Street Glide
- VROC: 32438
Masz 1997 rok produkcji więc zakładam że to wersja gaźnikowa.
Ten króciec, który wychodzi z dolnej części zbiornika to odpowietrzenie zbiornika. Nie ma na nim żadnego zaworu zwrotnego tylko kawałek wężyka gumowego z zaciskiem poprowadzony obok akumulatora poprzez obejmę pod motor.
Drugi to wężyk "podłączony" do czujnika poziomu paliwa w razie gdyby ten przepuszczał paliwo - też poprowadzony powinien być pod motor.
Ten króciec, który wychodzi z dolnej części zbiornika to odpowietrzenie zbiornika. Nie ma na nim żadnego zaworu zwrotnego tylko kawałek wężyka gumowego z zaciskiem poprowadzony obok akumulatora poprzez obejmę pod motor.
Drugi to wężyk "podłączony" do czujnika poziomu paliwa w razie gdyby ten przepuszczał paliwo - też poprowadzony powinien być pod motor.
- Piotr_Classic
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: HD Street Glide
- VROC: 32438
- sebbb
- Miejscowość: Dęblin
- Motocykl: Kawa vn 1500
- VROC: 36859
No tak, ale sprzęty wbrew pozorom się dużo nie różnią... W zimę wsadzilem sprzęgło do swojego od Vulcana 1600 z XXI wieku... Przewody idą jednak te same...nie ma różnicy... No może poza tym zaworkiem lub filterkiem węglowym (ekologia) o czym nie pomyślałem...Piotr_Classic pisze:kolego to Ty masz VN-15 a nie VN1500sebbb pisze:To może tylko u mnie jest, ale mój to 94 rok.Sorry jak wprowadziłem w błąd