Czołem,
1. Próbowałem jeździć z takimi gmolo-spacerówkami na dwóch moto (niestety ani jednej VN800), ale w tych motocyklach pomimo niskiego wzrostu ten patent nie dawał rady. Stopa jest o wiele za wysoko w stosunku do punktu siedzenia. Według mnie spacerówki powinny dawać możliwość wyprostowania nóg, ale bez konieczności podnoszenia ich znacznie do góry.
U Motonautilusa jest sporo fotek i powinieneś móc na ich podstawie mniej więcej określić miejsce, gdzie ten podnóżek się znajdzie. Możesz sobie nawet podłożyć jakiś stołek czy cokolwiek obok motocykla, spróbować położyć na nim stopę i sprawdzić czy mimo wszystko nie będziesz za bardzo "złożony". Zwłaszcza przy Twoim wzroście wydaje mi się, że spacerówki "wyjdą" raczej dalej do przodu niż miejsce montażu gmola. Ale to tylko moje zdanie...
2. Na temat opon powstało już na forum kilka wątków. Jeśli chodzi o mnie to po sezonie przejeżdżonym na Shinko muszę przyznać, że dały radę. Nie było uślizgów nawet w większych przechyłach (no może raz, ale to na jakimś piasku), a jeździłem też w deszczu i się nie wyglebiłem. Po 6,5 tys. km nie widać na nich specjalnego zużycia, a za komplet zapłaciłem 850 PLN razem z dętkami (oczywiście na wiosnę, więc teraz mogą być odrobinę taniej).
U tego sprzedającego:
http://allegro.pl/listing/user/listing. ... id=1131720
I nie pozbywałbym się ich już teraz gdyby nie to, że chcę założyć białe... a to już większy wydatek....