Ja robiłem w najgorszej (wg.rankingu w necie) szkole, też najtańszej - udało się zdać za 1 razem. Jak będziesz zdawał, daj znać - jak będę mógł, to wpadnę na Odlewniczą dopingować;)Kurs u Irka Mączyńskiego (Automobilklub Polski) a egz na Odlewniczej ...
Jak dobrze zrozumiałem, nie jeździłeś (nie przymierzałeś?) się do VN900, ani do tego eSa. Ja tylko ze swojej strony powiem, że masa wygląda strasznie tylko w danych technicznych... Nie jest to też potwór, jeżeli chodzi o moc dla początkującego. Wygląd - nawet nie ma co porównywać (wiem, że to niby kwestia gustu itd... ). Za cenę używanego eSa można pewnie mieć 1,5 dziewięćsetki w bdb stanie. Napęd łańcuchem?! Lipa. W 900 nie ma ABS, zaliczyłem 2 ostre hamowania i nie było tak źle - to też nie jest tak, że jak masz ABS, to już wystarczy nacisnąć na maxa manetki i sam zahamuje.
Wiem też, że "wirtualne" zamiary na kupno konkretnego modelu, to tak "patykiem pisane" - jak to mówią. Ja też się "przymierzałem" do wielu motocykli, a w końcu i tak kupiłem co innego, niż zamierzałem... nie to, że żałuję.