Petycja

Wszelkie tematy dotyczące naszych motocykli.
Awatar użytkownika
Abrams
Miejscowość: Warszawa
Motocykl: VN2000 Limited '05
VROC: 29561

Post autor: Abrams » wt sty 18, 2011

A te prace społeczne to już inna bajka
Ja bym większości skazanych kazał coś robić dla dobra społeczeństwa, a nie jeszcze ich utrzymujemy
VN2000 Limited '05 Special Polar Polish Winter Edition II 113KM

VROC #29561

Awatar użytkownika
Baudolino
Miejscowość: Kraków
Motocykl: Lucynka
VROC: 32426

Post autor: Baudolino » wt sty 18, 2011

Z pracami spolecznymi jest tak że jeśli jakieś prace będą wykonywać wieźniowie, to tej pracy np. sprzątania czy dbania o zielen nie dostaną bezrobotni czy firmy które z tej pracy się utrzynują. Czyli więźniowie mają rozrywkę i namiastkę zycia na wolności, a my mamy wzrost bezrobocia.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Zegal
Miejscowość: Łódź
Motocykl: VN 900 Classic SE
VROC: 33069

Post autor: Zegal » wt sty 18, 2011

skoro tylu bezrobotnych czy firm jest chętnych do podjęcia pracy to dlaczego ciągle na ulicach jest syf ? zimą nieodśnieżone, latem papiery i gówna ? zagonić takich chociażby to zbierania papierów i psich gówien z chodników.

Awatar użytkownika
Baudolino

Zegal,

Ale za utrzymanie czystości na chodnikach już ktoś odpowiada i za to kasę ma. Inną sprawą jest czy się wywiazuja ze swoich obowiazków czy nie.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Zegal

oczywiście, masz racje, aktywność tych utrzymywaczy czystości jest tak widoczna ze czasem można zapomnieć ze ktoś za to bierze kasę.

Awatar użytkownika
Abrams

Post autor: Abrams » wt sty 18, 2011

Jakoś bezrobotni nie garną się do sprzątania, ale gdy chcieliby to i dla nich się pewnie znajdzie pracy.
Natomiast tamci powinni coś robić a nie siedzieć

VROC #29561

Awatar użytkownika
Baudolino

Zegal pisze:oczywiście, masz racje, aktywność tych utrzymywaczy czystości jest tak widoczna ze czasem można zapomnieć ze ktoś za to bierze kasę.
Odbiegamy trocze od tematu ale musze Ci powiedziec ża w Krakowie pod tym względem nie jest źle. Od kilku już dobrych lat "miasto" postawilo na czystość i calkiem dobrze im to wychodzi. Ot chodźby kosze na śmieci co kilka metrów i mi jako palaczowi jest już głupio niedopałek cisnąć pod buta. Jako że zwiedzam kilkanaście/dziesiąt miast, miasteczek rocznie wiem że nie we wszystkich jest ślicznie i bajkowo, ale jest też sporo miejscowości bardzo zadbanych w których aż przyjemnie jest się przejść. Wydaje mi się ze Polska się zmienia w tym względzie na lepsze i bardzo mnie to cieszy. :)

Pozdrawiam

[ Dodano: Wto Sty 18, 2011 ]
Abrams pisze:Natomiast tamci powinni coś robić a nie siedzieć
Ale nie ma już takiej pracy za która ktoś nie bierze kasy. Wiem że kiedyś w np. hutach były wydziały na których pracowali więźniowie bo nikt "normalny" nie chciał tam pracować. Teraz te wydziały obsadzone sa przez "normalnych", a ci są zadowoleni z tego ze maja pracę i płacę.
Też nie cieszy mnie to że bandyta ma w pierdlu prawie jak w hotelu, ale nie wylewajmy dziecka z kąpielą. Zacznijmy od tego że zabroni się mania radia i tv w celach, a nastepnie zamknijmy celę "milości". :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Zegal

dodał bym jeszcze obniżenie stawki żywieniowej, więźniowie jedzą lepiej niż połowa dzieci w szkole w której działała moja drużyna harcerska.

Luzak

Post autor: Luzak » wt sty 18, 2011

Niestety taki mamy system prawny - utrzymujemy morderców, pedofilów, bandytów i innych zwyrodnialców.
Pozostawiam to bez komentarza.

Awatar użytkownika
MUKA
Motocykl: Vn 1500 Classic tourer
VROC: 0

Post autor: MUKA » śr sty 19, 2011

Liartez pisze:Przeczytałem w sieci pewien komentarz z którym w duzym stopniu się zgadzam. 10 miesięcy w pudle niewiele ich nauczy a będzie kosztować podatników. Oprócz więzienia powinni zostac skazani na prace społeczne w jakims schronisku żeby pracą własnych rąk odpokutować za to co zrobili.
Nauczy, nauczy! W pierdlu im dupy spuchną na bank :wink:
Rodzina, Klub, Barwy, Honor.

Awatar użytkownika
Andrzej
Miejscowość: Nadarzyn
Motocykl: VN 900 Classic - "Pimpuś"
VROC: 31877

Post autor: Andrzej » sob sty 22, 2011

MUKA pisze:Nauczy, nauczy! W pierdlu im dupy spuchną na bank
Dokładnie!! Gdzieś słyszałem :wink: że maltretowanie zwierząt jest prawie tak samo "cenione" jak maltretowanie dzieci.... Myk jest nie w długości wyroku ale w braku zawiasów.....
... i nie mylmy posiadacza motocykla z motocyklistą ...

Awatar użytkownika
Abrams

Post autor: Abrams » ndz sty 23, 2011

Dokładnie zawsze były zawiasy a tym razem poszło bez, jak będą wiedzieć że im grozi wyrok bez zawiasów nie będą już tacy odważni...

VROC #29561

Luzak

Post autor: Luzak » ndz sty 23, 2011

Dokładnie tak. Stracą trochę animuszu :hammer:

Awatar użytkownika
mirad
Miejscowość: Mazowsze
Motocykl: VN 2000 Classic
VROC: 32433

Post autor: mirad » czw sty 27, 2011

Moi drodzy, bardzo Wam dziękuję za żywy odzew, ciekawą dyskusję i poparcie dla idei rzeczywistej ochrony prawnej zwierząt.
Stosunek do braci mniejszych, w moim mniemaniu, jest bezwzględnie jednym z ważnych czynników oceny gdzie jesteśmy w człowieczeństwie i cywilizacji. Cieszę się, że w tym gronie nie ma potrzeby nadrabiania zaległości w tym względzie.
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. :yeee:
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !

Awatar użytkownika
Krasnal
Miejscowość: UK & Piotrków T.
Motocykl: Kawasaki VN2000 "lalunia"
VROC: 32105

Post autor: Krasnal » czw sty 27, 2011

MUKA pisze:
Liartez pisze:Przeczytałem w sieci pewien komentarz z którym w duzym stopniu się zgadzam. 10 miesięcy w pudle niewiele ich nauczy a będzie kosztować podatników. Oprócz więzienia powinni zostac skazani na prace społeczne w jakims schronisku żeby pracą własnych rąk odpokutować za to co zrobili.
Troche to smutne, co chce napisac,
ale do pierdla to oni pojda, kiedy im miejsce znajda jakies, chyba nie zdajecie sobie sprawy, jaka jest w naszym kraju kolejka do odsiadki, czujecie to, nie ma miejsc w pierdlach!!!
...spróbujmy byc szczesliwi, chocby po to, by swiecic innym przykladem...

+44 7540233074

Valecki
Miejscowość: Poznań
Motocykl: Vulcan VN1500 FI Classic
VROC: 31381

Post autor: Valecki » czw sty 27, 2011

Krasnal pisze:
MUKA pisze:
Troche to smutne, co chce napisac,
ale do pierdla to oni pojda, kiedy im miejsce znajda jakies, chyba nie zdajecie sobie sprawy, jaka jest w naszym kraju kolejka do odsiadki, czujecie to, nie ma miejsc w pierdlach!!!
Miejsc to i by się trochę znalazło, ale od grudnia 2009 po nowelizacji kkw i po wypłatach ogromnych odszkodowań "złodziejom" za siedzenie w celach przeludnionych niestety pilnuje się tych 3m kw. na głowę. Niestety skończyły się czasy "sianek" i innych pożytecznych rzeczy....

Awatar użytkownika
jurekawasaki
Miejscowość: wielkopolska
Motocykl: kawasaki vn 800

Post autor: jurekawasaki » czw sty 27, 2011

Ja bym miał pomysł na małe przerzedzenie tych cel tyle że na straży mamy gorliwych stróży moralności .We Wronkach mamy pewnie ponad 2 tyś delikwentów za murem a w miasteczku syf , jak był tak jest. :!:

Valecki

jurekawasaki pisze:Ja bym miał pomysł na małe przerzedzenie tych cel tyle że na straży mamy gorliwych stróży moralności .We Wronkach mamy pewnie ponad 2 tyś delikwentów za murem a w miasteczku syf , jak był tak jest. :!:
Tak było jeszcze parę lat temu. Teraz masz tam w granicach 1450 zaludnienia. Lepiej niech nie pracują, bo jeszcze się który przeziębi, napisze skargę, że nie dostał czapki i znowu trzeba będzie im płacić.... Jak powinno być wszyscy wiemy, ale co z tego? Dzisiaj najważniejsi w ZK/AŚ są właśnie osadzeni...

Awatar użytkownika
jurekawasaki
Miejscowość: wielkopolska
Motocykl: kawasaki vn 800

Post autor: jurekawasaki » czw sty 27, 2011

Valecki pisze:
jurekawasaki pisze:Ja bym miał pomysł na małe przerzedzenie tych cel tyle że na straży mamy gorliwych stróży moralności .We Wronkach mamy pewnie ponad 2 tyś delikwentów za murem a w miasteczku syf , jak był tak jest. :!:
Tak było jeszcze parę lat temu. Teraz masz tam w granicach 1450 zaludnienia. Lepiej niech nie pracują, bo jeszcze się który przeziębi, napisze skargę, że nie dostał czapki i znowu trzeba będzie im płacić.... Jak powinno być wszyscy wiemy, ale co z tego? Dzisiaj najważniejsi w ZK/AŚ są właśnie osadzeni...
Zgadzam się a przy okazji musimy się wymienić namiarami .Warszawiacy organizują sobie małe spotkania i my poznaniacy możemy zorganizować mały szczyt .

Valecki

jurekawasaki pisze:Zgadzam się a przy okazji musimy się wymienić namiarami .Warszawiacy organizują sobie małe spotkania i my poznaniacy możemy zorganizować mały szczyt .
PW.

ODPOWIEDZ