Petycja
- Baudolino
- Miejscowość: Kraków
- Motocykl: Lucynka
- VROC: 32426
Odbiegamy trocze od tematu ale musze Ci powiedziec ża w Krakowie pod tym względem nie jest źle. Od kilku już dobrych lat "miasto" postawilo na czystość i calkiem dobrze im to wychodzi. Ot chodźby kosze na śmieci co kilka metrów i mi jako palaczowi jest już głupio niedopałek cisnąć pod buta. Jako że zwiedzam kilkanaście/dziesiąt miast, miasteczek rocznie wiem że nie we wszystkich jest ślicznie i bajkowo, ale jest też sporo miejscowości bardzo zadbanych w których aż przyjemnie jest się przejść. Wydaje mi się ze Polska się zmienia w tym względzie na lepsze i bardzo mnie to cieszy.Zegal pisze:oczywiście, masz racje, aktywność tych utrzymywaczy czystości jest tak widoczna ze czasem można zapomnieć ze ktoś za to bierze kasę.
Pozdrawiam
[ Dodano: Wto Sty 18, 2011 ]
Ale nie ma już takiej pracy za która ktoś nie bierze kasy. Wiem że kiedyś w np. hutach były wydziały na których pracowali więźniowie bo nikt "normalny" nie chciał tam pracować. Teraz te wydziały obsadzone sa przez "normalnych", a ci są zadowoleni z tego ze maja pracę i płacę.Abrams pisze:Natomiast tamci powinni coś robić a nie siedzieć
Też nie cieszy mnie to że bandyta ma w pierdlu prawie jak w hotelu, ale nie wylewajmy dziecka z kąpielą. Zacznijmy od tego że zabroni się mania radia i tv w celach, a nastepnie zamknijmy celę "milości".
Pozdrawiam
- MUKA
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Vn 1500 Classic tourer
- VROC: 0
Nauczy, nauczy! W pierdlu im dupy spuchną na bankLiartez pisze:Przeczytałem w sieci pewien komentarz z którym w duzym stopniu się zgadzam. 10 miesięcy w pudle niewiele ich nauczy a będzie kosztować podatników. Oprócz więzienia powinni zostac skazani na prace społeczne w jakims schronisku żeby pracą własnych rąk odpokutować za to co zrobili.
Rodzina, Klub, Barwy, Honor.
- mirad
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 2000 Classic
- VROC: 32433
Moi drodzy, bardzo Wam dziękuję za żywy odzew, ciekawą dyskusję i poparcie dla idei rzeczywistej ochrony prawnej zwierząt.
Stosunek do braci mniejszych, w moim mniemaniu, jest bezwzględnie jednym z ważnych czynników oceny gdzie jesteśmy w człowieczeństwie i cywilizacji. Cieszę się, że w tym gronie nie ma potrzeby nadrabiania zaległości w tym względzie.
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
Stosunek do braci mniejszych, w moim mniemaniu, jest bezwzględnie jednym z ważnych czynników oceny gdzie jesteśmy w człowieczeństwie i cywilizacji. Cieszę się, że w tym gronie nie ma potrzeby nadrabiania zaległości w tym względzie.
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- Krasnal
- Miejscowość: UK & Piotrków T.
- Motocykl: Kawasaki VN2000 "lalunia"
- VROC: 32105
Troche to smutne, co chce napisac,MUKA pisze:Nauczy, nauczy! W pierdlu im dupy spuchną na bankLiartez pisze:Przeczytałem w sieci pewien komentarz z którym w duzym stopniu się zgadzam. 10 miesięcy w pudle niewiele ich nauczy a będzie kosztować podatników. Oprócz więzienia powinni zostac skazani na prace społeczne w jakims schronisku żeby pracą własnych rąk odpokutować za to co zrobili.
ale do pierdla to oni pojda, kiedy im miejsce znajda jakies, chyba nie zdajecie sobie sprawy, jaka jest w naszym kraju kolejka do odsiadki, czujecie to, nie ma miejsc w pierdlach!!!
...spróbujmy byc szczesliwi, chocby po to, by swiecic innym przykladem...
+44 7540233074
+44 7540233074
-
- Miejscowość: Poznań
- Motocykl: Vulcan VN1500 FI Classic
- VROC: 31381
Miejsc to i by się trochę znalazło, ale od grudnia 2009 po nowelizacji kkw i po wypłatach ogromnych odszkodowań "złodziejom" za siedzenie w celach przeludnionych niestety pilnuje się tych 3m kw. na głowę. Niestety skończyły się czasy "sianek" i innych pożytecznych rzeczy....Krasnal pisze:Troche to smutne, co chce napisac,MUKA pisze:Nauczy, nauczy! W pierdlu im dupy spuchną na bankLiartez pisze:Przeczytałem w sieci pewien komentarz z którym w duzym stopniu się zgadzam. 10 miesięcy w pudle niewiele ich nauczy a będzie kosztować podatników. Oprócz więzienia powinni zostac skazani na prace społeczne w jakims schronisku żeby pracą własnych rąk odpokutować za to co zrobili.
ale do pierdla to oni pojda, kiedy im miejsce znajda jakies, chyba nie zdajecie sobie sprawy, jaka jest w naszym kraju kolejka do odsiadki, czujecie to, nie ma miejsc w pierdlach!!!
- jurekawasaki
- Miejscowość: wielkopolska
- Motocykl: kawasaki vn 800
-
- Miejscowość: Poznań
- Motocykl: Vulcan VN1500 FI Classic
- VROC: 31381
Tak było jeszcze parę lat temu. Teraz masz tam w granicach 1450 zaludnienia. Lepiej niech nie pracują, bo jeszcze się który przeziębi, napisze skargę, że nie dostał czapki i znowu trzeba będzie im płacić.... Jak powinno być wszyscy wiemy, ale co z tego? Dzisiaj najważniejsi w ZK/AŚ są właśnie osadzeni...jurekawasaki pisze:Ja bym miał pomysł na małe przerzedzenie tych cel tyle że na straży mamy gorliwych stróży moralności .We Wronkach mamy pewnie ponad 2 tyś delikwentów za murem a w miasteczku syf , jak był tak jest. :!:
- jurekawasaki
- Miejscowość: wielkopolska
- Motocykl: kawasaki vn 800
Zgadzam się a przy okazji musimy się wymienić namiarami .Warszawiacy organizują sobie małe spotkania i my poznaniacy możemy zorganizować mały szczyt .Valecki pisze:Tak było jeszcze parę lat temu. Teraz masz tam w granicach 1450 zaludnienia. Lepiej niech nie pracują, bo jeszcze się który przeziębi, napisze skargę, że nie dostał czapki i znowu trzeba będzie im płacić.... Jak powinno być wszyscy wiemy, ale co z tego? Dzisiaj najważniejsi w ZK/AŚ są właśnie osadzeni...jurekawasaki pisze:Ja bym miał pomysł na małe przerzedzenie tych cel tyle że na straży mamy gorliwych stróży moralności .We Wronkach mamy pewnie ponad 2 tyś delikwentów za murem a w miasteczku syf , jak był tak jest. :!: