Mycie sprzętu ;)
- Piotr
- Miejscowość: Warszawa-Wilanów
- Motocykl: VN 1500 Nomad, VN 2000 Diablo Black
- VROC: 25311
Moja Córka czyści razem ze mną nie jest to regułą ale często pomaga.marius pisze:he he nieźle. Ale jak się ma synów. Gorzej z córkami jak u mniempszyman pisze:Dwie szmatki w łapy synów
Do czyszczenia:
Woda z szamponem samochodowym
wosk do lakieru
pasta do chromu (autosol, alu-chrom tempo i jeszcze jakaś)
dużo szmat i jakieś 2-3 godziny
a i jeszcze prepearat do skór.
Pozdrawiam
- Duszek
- Miejscowość: Niemcy
- Motocykl: GL 1500 I
- VROC: 32261
marius pisze:he he nieźle. Ale jak się ma synów. Gorzej z córkami jak u mniempszyman pisze:Dwie szmatki w łapy synów
hihi z córkami ponoć lepiej, dokładniejsze są
Ja też mam dwóch synów i z nimi zajmuje to ok. 1 godz.
Sprawdzałem wiele środków do czyszczenia chromów /mleczka, pasty i inne/
Polecam środek WURTH do pielęgnacji stali szlachetnej - no super - spryskać poczekać chwilkę i wycierać. Na szybko zajmuje mi to ok 20 min i chromy jak lusterko.
Preparat dostępny w sklepach AGD - "do czyszczenia okapów i innych" cena 25 zł za 400ml
Pzdr
- Lecho
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: VN1600 Classic
- VROC: 32224
"hihi z córkami ponoć lepiej, dokładniejsze są "
U mnie to wygląda tak:
Godzina z córką i .........
......druga godzina poprawek po córce (lat 10)
A tak odbiegając "trochę" od tematu, to Wasze dzieciaki, też tak cisną, żeby wszędzie jechać motorem? Do sklepu, do szkoły, na tańce, jak sam jadę sobie polatać bez celu, to normalnie mam sceny w domu.
U mnie to wygląda tak:
A tak odbiegając "trochę" od tematu, to Wasze dzieciaki, też tak cisną, żeby wszędzie jechać motorem? Do sklepu, do szkoły, na tańce, jak sam jadę sobie polatać bez celu, to normalnie mam sceny w domu.
- Duszek
- Miejscowość: Niemcy
- Motocykl: GL 1500 I
- VROC: 32261
z moim młodszy synem też mam takie sceny /lat jak chce sobie polatać po okolicy najpierw obowiązkowo kilka rundek z Mikołajem a jak gdzieś dalej bez celu to ze starszym Michałem. I tak to już jest z M&M-sami.Lecho69 pisze:"hihi z córkami ponoć lepiej, dokładniejsze są "
U mnie to wygląda tak:
Generalnie, fajnie starszy teraz ciśnie na prawko - będzie sam śmigał
- MaciekSz
- Miejscowość: Pruszków
- Motocykl: BMW K1200LT
- VROC: 32197
To żem OffTopa strzelił :-). Podejście moich widać w poście z filmami :-). Tyle, że nie mam jeszcze sissibara (ale już aerograf leci), więc tylko przez bramę wjeżdżamy we trzech.Badger pisze:Moja córa ma dwa latka - a jaki ma stosunek do motocykli?? Witać na moim awatarze
MaciekSz
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
..mnie myjąc moto z moim 1,5 rocznym synem (odkąd zaczął chodzić ) zajmuje to 2 godziny,tz ja myje on brudzi,ja susze on moczy.Do mycia plam,lub brudu który ciężko domyć używam środka Arexons lub coś podobnego,nieźle usuwa osad- http://www.moto-akcesoria.pl
Generalnie te córki jakieś tatusiowe są ;P Moja zaraz skończy 6 lat a w sumie w zeszłym sezonie zrobiła ze mną jakieś 2 tysiące na moto. Raz wracając z wojaży zasnęła mi i musiałem ją trzymać i uwierzcie mi nie było fajnie :/ Teraz mamy szelki bo oczywiście niunia jeździ na baku Najfajniejsze są wtedy kontrole policyjne ;P
Reguły są po to, żeby ich przestrzegać, ale od wszystkich reguł są wyjątki - I JA JESTEM JEDNYM Z NICH!!!
Choć idę przez ciemną dolinę, zła się nie ulęknę, bo jestem największym w niej s@@@synem
Choć idę przez ciemną dolinę, zła się nie ulęknę, bo jestem największym w niej s@@@synem
- Piotr
- Miejscowość: Warszawa-Wilanów
- Motocykl: VN 1500 Nomad, VN 2000 Diablo Black
- VROC: 25311
Ja swoją córeczkę lat 6 (skończyła w listopadzie) muszę przwieźć przd wyjazdem z dmu a jak uda mi się wynegocjować że przejażdżka po powrocie to zanim wejdę do domu już jest ubrana i czeka przy furtce, ostatnio jak coś wspomniałem o zmianie moto natychmiast było veto - ten jest najlepszy i koniec. I tyle my tatusiowie mamy do powiedzenia, przynajmniej mnie moje dziecko okreciło wokół palca robię sobie tylko nadzieję, że Ona o tym nie wie.
Pozdrawiam
Piotr
Pozdrawiam
Piotr
VROC#25311
--- www.v-moto.pl części ,akcesoria, oleje, filtry... do VN-ów ---
http://www.steelrosesmcsouthside.pl
--- www.v-moto.pl części ,akcesoria, oleje, filtry... do VN-ów ---
http://www.steelrosesmcsouthside.pl