powercomander co to takiego
powercomander co to takiego
dzisiaj grzebiąc pod siedzeniem zauwazyłem że cos sobie wisi między obudową aku a błotnikiem tylnym, wyciągam za kabel a to jakies pudełeczko
zakurzone jak diabli
jeżeli ktos cos takiego ma to prosił bym na pw numer telefonu chetnie pogadam co to takiego i do czego słuzy
tam sa jakies przyciski trzy,
probowalem szukac w necie ale sa tylko informacje ogólne, a mi chodzi o to czy to urządzenie sie jakoś obsługuje i do czego sa te przyciski
pozdrawiam
zakurzone jak diabli
jeżeli ktos cos takiego ma to prosił bym na pw numer telefonu chetnie pogadam co to takiego i do czego słuzy
tam sa jakies przyciski trzy,
probowalem szukac w necie ale sa tylko informacje ogólne, a mi chodzi o to czy to urządzenie sie jakoś obsługuje i do czego sa te przyciski
pozdrawiam
- kazuhira
- Miejscowość: Kotliska
- Motocykl: KLE650
- VROC: 33862
Kolego nie wiem co to, ale proszę. Link do producenta tego ustrojstwa:
http://www.powercommander.com/powercomm ... fault.aspx
Może to pomoże?
AAAA już wiem masz chiptuning maszyny zrobiony
http://www.powercommander.com/powercomm ... fault.aspx
Może to pomoże?
AAAA już wiem masz chiptuning maszyny zrobiony
Power Commander III USB: odbiera sygnał z modułu zapłonowego, zmienia go i przesyła do układu zasilającego. Podłączany do komputera przez USB, a także umożliwia podłączenei Quick Shiftera do PC III USB. Posiada więcej możliwości regulacji.
Power Commander stosowany jest do motocykli z wtryskiem paliwa. Współpracuje z orginalnym modułem zapłonowym, poprawiając parametry silnika przez zmianę mapy wtrysku. Podnosi moc silnika oraz moment obrotowy.
PC dostarczany jest w zestawie z płytą instalacyjną zawierającą program do jego obsługi oraz kablem do podłączenia PC z komputerem. PC zapropgramowany jest w mapę zapłonu odpowiadającą standardowemu wyposażeniu motocykla (orginalny wydech, itp) - zależnie od wyposażenia można samemu zaprogramować PC.
Największe zalety Power Commandera:
podnosi moc i moment obrotowy o 8-15%,
instalacja nie wymagająca przerabiania orginalnej wiązki,
nie zmienia ustawień w orginalnym module zapłonowym,
po zdemontowaniu wszystkie nastawy powracają do fabrycznych,
szybka i prosta instalacja,
płyta CD i kabel do komputera w zestawie.
interesuje mnie do czego te przyciski są
Power Commander stosowany jest do motocykli z wtryskiem paliwa. Współpracuje z orginalnym modułem zapłonowym, poprawiając parametry silnika przez zmianę mapy wtrysku. Podnosi moc silnika oraz moment obrotowy.
PC dostarczany jest w zestawie z płytą instalacyjną zawierającą program do jego obsługi oraz kablem do podłączenia PC z komputerem. PC zapropgramowany jest w mapę zapłonu odpowiadającą standardowemu wyposażeniu motocykla (orginalny wydech, itp) - zależnie od wyposażenia można samemu zaprogramować PC.
Największe zalety Power Commandera:
podnosi moc i moment obrotowy o 8-15%,
instalacja nie wymagająca przerabiania orginalnej wiązki,
nie zmienia ustawień w orginalnym module zapłonowym,
po zdemontowaniu wszystkie nastawy powracają do fabrycznych,
szybka i prosta instalacja,
płyta CD i kabel do komputera w zestawie.
interesuje mnie do czego te przyciski są
- Badger
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
przecież wszystko masz opisane.
w pionie masz wyświetlacz zużycia paliwa
w poziomie trzy nastawy obrotów na minutę
Wszystko zalezy jakie masz mapy zapłonu wgrane. Pięknie wszystko jest wytłumaczone i opisane na stronie producenta. Nawet obrazki sa, więc nie trzeba znać języków.
Ogólnie bez kabla i laptopa nie wiele zdziałasz
w pionie masz wyświetlacz zużycia paliwa
w poziomie trzy nastawy obrotów na minutę
Wszystko zalezy jakie masz mapy zapłonu wgrane. Pięknie wszystko jest wytłumaczone i opisane na stronie producenta. Nawet obrazki sa, więc nie trzeba znać języków.
Ogólnie bez kabla i laptopa nie wiele zdziałasz
pie.....lę, nie myję
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
-
- Miejscowość: Słupca
- Motocykl: Kawasaki VN800 Classic 97r
- VROC: 0
Te 3 przyciski są przypisane do 3 różnych map zapłonu które sobie zmieniasz przez komputer. Brat w zx12r ma tak ze na low ma mapę która sprawia ze motor mniej pali i mniejszego kopa ma, środkowy ma taką mapę rozkładającą wszystko równomiernie a na high daje bardzo dużego kopa ale też spalanie ok 8l większe;) To zależy jak sobie poprzestawiasz Bo możesz wszystkie 3 na kopa dać;) Na średnim brat ma wgraną mapę do układu wydechowego Akrapovic przez co równiej chodzi moto, a na innych jakby lekko ''przebierał''. Mam nadzieje ze trochę pomogłem:)
- MUKA
- Motocykl: Vn 1500 Classic tourer
- VROC: 0
Fajna sprawa! Szczególnie na deszcz.Abrams pisze:Generalnie koledzy napisali już wszystko, a zaprogramować pod przyciskami możesz mapy zapłonu na sprint(zwiększający zużycie paliwa i osiągi), jazdę w deszczu(ograniczenie mocy) i np na jazdę ze zwiększonym obciążeniem (aby zwiększyć moment obrotowy od dołu)
Rodzina, Klub, Barwy, Honor.
- oktogon
- Miejscowość: Rzeszów
- Motocykl: BMW K1200RT
- VROC: 31527
Ja mam takowego Ale nie programowałem jeszcze, ściągnałem program do ustawienia ze strony, wszystko gra na kompie, można mapy ustawić pod konkretne wydechy ( w moim przypadku V&H) , ale nie podpinałem jeszcze tego pod moto. Dlatego też na dobrą sprawę nie wiem jak jest ustwione. A przede wszystkim czy to jest az taka rożnica w czasie jazdy, gdybym nie miał to prawdopodobnie nie kupowałbym takiego gadżetu, ale skoro jest to pasuje się z nim bliżej zaznajomić i dojść organoleptycznie na róznych ustawieniach jak silnik pracuje.
_____ VROC 31527 _____
- Badger
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
przyrost mocy do 10% - ciekawe jak rośnie spalanie. Czy warto dal kilku koni wydawać ponad 1k pln?? wolałbym te pieniądze zainwestować w upiększenie moto.
jak jakiś sportowy, leciutko moto ma 200KM i mu przybędzie 20 - to może coś odczuje
jak jakiś sportowy, leciutko moto ma 200KM i mu przybędzie 20 - to może coś odczuje
Ostatnio zmieniony pn mar 07, 2011 przez Badger, łącznie zmieniany 1 raz.
pie.....lę, nie myję
u mnie to juz było wiec moje pytanie jest o obsługe tego, tez nie mam porównania bo nie jeździlem takim samym motorem bez PCBadger pisze:przyrost mocy do 10% - ciekawe jak rośnie spalanie. Czy warto dal kilku koni wydawać ponad 1k pln?? wolałbym te pieniądze zainwestować w upiększenie moto.
jak jakiś moto ma 200KM i mu przybędzie 20 - to może coś odczuje
- Abrams
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
Jak sprawdzić różnicę to po prostu wypiąć ustrojstwo i już, zaleta Powercomandera to jest to że nie ma ingerencji w moto poza wpięciem wtyczki pomiędzy fabryczny komputer wtrysku a resztę elektroniki. Zatem jeśli wypniesz i nie odczujesz zmiany to albo jeździsz na fabrycznych nastawach, albo nie działaEden pisze:u mnie to juz było wiec moje pytanie jest o obsługe tego, tez nie mam porównania bo nie jeździlem takim samym motorem bez PCBadger pisze:przyrost mocy do 10% - ciekawe jak rośnie spalanie. Czy warto dal kilku koni wydawać ponad 1k pln?? wolałbym te pieniądze zainwestować w upiększenie moto.
jak jakiś moto ma 200KM i mu przybędzie 20 - to może coś odczuje
10 % mocy to już cosik ale możliwość kształtowania krzywej momentu obrotowego , lub krzywej narastania mocy to już coś