Olej z odmy
Olej z odmy
Panowie,wyrzuca mi olej z odmy pod motocyklem,nie są to duże ilości ale parę kropel jest..może ktoś wie co może być przyczyną?
- Lecho
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: VN1600 Classic
- VROC: 32224
Podobnie jest u mnie. Na końcu przewodu założony jest zbiorniczek ok. 20cm3 i do niego kapie sobie olej w ilościach raczej śladowych, niemniej przez sezon coś tam sie nazbiera.abramsm1a1 pisze:Z odmy tzn z pod filtra powietrza do zbiorniczka 1/4 zbiorniczka na sezon to wszytko co się u mnie czasami dzieje.
- bodzio61
- Miejscowość: szczecin
- Motocykl: kawasaki vn800 clasic97r
- VROC: 0
Ja też bym taki zbiorniczek kupił bo ze dwa lata temu w lesie na jakiś krzaczyskach urwałem i tak zostało i do puki do niemiaszków nie jadę to spoko ale w państwie prawa donosicieli i policji strach bo obywatel zauważy i na policje doniesie i parę euro z kieszeni wyrwą za kroplę lub dwie oleju na chodniku a i wstyd że z Vulcana coś kapie choć nie wiele ale jednak ......pozdrawiam...b61.
-
- Miejscowość: Koło
- Motocykl: Kawasaki VN900 Vulcan 2006
- VROC: 0
Witam
Dzisiaj druga trasa po zimie i zauważyłem wyciek oleju. Z prawej strony pod filtrem powietrza jest rurka która wychodzi spod cylindra i wchodzi w obudowę silnika od strony sprzęgł. sprzęgła.Co to jest za rurka? do czego służy?I właśnie tam jest chyba oring uszczelniający który przepuszcza minimalnie olej.Jak to uszczelnić,czy trzeba odkręcać obudowę silnika z prawej strony?Może ktoś z kolegów zna temat proszę o poradę
Dzisiaj druga trasa po zimie i zauważyłem wyciek oleju. Z prawej strony pod filtrem powietrza jest rurka która wychodzi spod cylindra i wchodzi w obudowę silnika od strony sprzęgł. sprzęgła.Co to jest za rurka? do czego służy?I właśnie tam jest chyba oring uszczelniający który przepuszcza minimalnie olej.Jak to uszczelnić,czy trzeba odkręcać obudowę silnika z prawej strony?Może ktoś z kolegów zna temat proszę o poradę
Kawasaki VN900 Vulcan