Spalanie w Vulcanie
-
- Miejscowość: Świdnik
- Motocykl: VN 1700 VOYAGER
- VROC: 32896
Ja natomiast byłem nieźle zaskoczony dzisiejszym pomiarem, polatałem troszkę ostatnio i to z plecaczkiem, w sumie w 5 dni 800 km prawie zupełnie po trasach i jak wcześniej miałem solo ok 5 litrów to jadąc spokojnie z plecaczkiem wynik 3-krotny to niewiele poniżej 4.5l na 100km przy przelocie 80-100 km/h
Wygląda na to, że sam spalam więcej
- Abrams
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
Wiadomo, bo bardziej odkręcasz a jak z plecaczkiem to już ma kto hamować zapędycrazytomi pisze:Ja natomiast byłem nieźle zaskoczony dzisiejszym pomiarem, polatałem troszkę ostatnio i to z plecaczkiem, w sumie w 5 dni 800 km prawie zupełnie po trasach i jak wcześniej miałem solo ok 5 litrów to jadąc spokojnie z plecaczkiem wynik 3-krotny to niewiele poniżej 4.5l na 100km przy przelocie 80-100 km/h
- Abrams
Wiadomo, bo bardziej odkręcasz a jak z plecaczkiem to już ma kto hamować zapędycrazytomi pisze:Ja natomiast byłem nieźle zaskoczony dzisiejszym pomiarem, polatałem troszkę ostatnio i to z plecaczkiem, w sumie w 5 dni 800 km prawie zupełnie po trasach i jak wcześniej miałem solo ok 5 litrów to jadąc spokojnie z plecaczkiem wynik 3-krotny to niewiele poniżej 4.5l na 100km przy przelocie 80-100 km/h
- Długi Lech
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: EN 500 C3
- VROC: 33639
Witam. Dzisiaj ani Kasper ani Lecho nie mieli ochoty na jazdę więc postanowiłem sprawdzić spalanie w swoim Turkusiku. Zalałem bak pod sam korek i jazda po mieście. Przejechałem 52 km i dolałem znowu pod sam korek równiutko 2 litry. Troche mnie to zdziwiło. 4 litry /100 w mieście?Ciekaw jestem jak u kolegów w ENach to wygląda? Może ja tez mam jakiś zdławiony model? Ostatnio jak wracaliśmy z Rozłogów sprawdzałem ile pójdzie na max i wyszło 140+troszkę/h. Powinien iść chyba 159 jak podają w danych fabrycznych.
Ostatnio zmieniony sob kwie 30, 2011 przez Długi Lech, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pees
- Miejscowość: Ruda Wielka
- Motocykl: EN 500 '92 A2 (czyli naprawdę '91)
- VROC: 0
Jeżdżę raz w tygodniu taką trasę 100 km i z powrotem dość powoli (póki co) czyli 80 - 100 km/h. Po pierwszej trasie wyszło mi 4,2 l / 100, po drugiej 3,8 a po trzeciej znowu 4,2. Myślę, że silnik mam standardowy - 50 KM. Pewnie coś tu jeszcze napiszę, ale to dopiero, jak poczuję się całkiem pewnie w siodle. Na razie nie zrobiłem nim jeszcze nawet 1000 km ale czuję, że to będzie szybko przybywało bo są okazje i jest frajda.Lech pisze: 4 litry /100 w mieście?Ciekaw jestem jak u kolegów w ENach to wygląda
Myślę, że przejechanie 52 km to za mały dystans aby mierzyć spalanie. Po pierwsze jazda po mieście nie równa jest każdego dnia (wybrałeś sobotę a inaczej będzie w poniedziałek), po drugie tankowanie pod korek dwóch litrów paliwa nigdy nie będzie dokładne i zależy od wielu czynników - jak stoi moto, czy płyta stacji jest równa itd, po trzecie przy 50 km trzeba jeszcze wziąć pod uwagę jak długo jechałeś na ssaniu (jak szybko nagrzał się moto, jaka była temp. powietrza itd). Moim zdaniem tylko tankowanie 10-15 litrów może pokazać jak naprawdę pali moto i to po 2-3 takich próbach i wyciągnięciu średniej.Lech pisze:Witam. Dzisiaj ani Kasper ani Lecho nie mieli ochoty na jazdę więc postanowiłem sprawdzić spalanie w swoim Turkusiku. Zalałem bak pod sam korek i jazda po mieście. Przejechałem 52 km i dolałem znowu pod sam korek równiutko 2 litry. Troche mnie to zdziwiło. 4 litry /100 w mieście?Ciekaw jestem jak u kolegów w ENach to wygląda? Może ja tez mam jakiś zdławiony model? Ostatnio jak wracaliśmy z Rozłogów sprawdzałem ile pójdzie na max i wyszło 140+troszkę/h. Powinien iść chyba 159 jak podają w danych fabrycznych.
- Długi Lech
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: EN 500 C3
- VROC: 33639
Z tą sobotą masz rację, nawet jeżdżąc pomyślałem sobie, jak fajnie byłoby żeby tak w każdy dzień tygodnia. Moto też juz miałem rozgrzane. Z ciekawości jutro pojeżdżę tylko po mieście do stu kilometrów i zatankuję już droższą etylinkę.Luzak pisze: Myślę, że przejechanie 52 km to za mały dystans aby mierzyć spalanie. Po pierwsze jazda po mieście nie równa jest każdego dnia (wybrałeś sobotę a inaczej będzie w poniedziałek), po drugie tankowanie pod korek dwóch litrów paliwa nigdy nie będzie dokładne i zależy od wielu czynników - jak stoi moto, czy płyta stacji jest równa itd, po trzecie przy 50 km trzeba jeszcze wziąć pod uwagę jak długo jechałeś na ssaniu (jak szybko nagrzał się moto, jaka była temp. powietrza itd). Moim zdaniem tylko tankowanie 10-15 litrów może pokazać jak naprawdę pali moto i to po 2-3 takich próbach i wyciągnięciu średniej.
- Lacik
- Miejscowość: Sosnowiec
- Motocykl: VN2000 Limited, FJR1300
- VROC: 33363
to ja sie teraz pochwale.
dzisiaj jak wracalem z obstawki zrobilem ponad 100 km i tankowanie. wyszlo 3.46 litra Jechalismy z Kazuhira predkoscia 90-100 km/h
Jak z Kazuhira i LEchem gonilismy reszte przez parenascie kilometrow a potem jazda z grupa to wyszlo 3,90coś, lekko ponizej 4.
Za to jak pozniej wracalem z domu do garazu moto odstawic i spieszylem sie zeby burza mnie nie dorwala, odkrecajac manetke spalilem tyle ze chyba wyszlo w cyklu mieszanym 5.5
Tak wiec wszystko zalezy od stylu jazdy.
dzisiaj jak wracalem z obstawki zrobilem ponad 100 km i tankowanie. wyszlo 3.46 litra Jechalismy z Kazuhira predkoscia 90-100 km/h
Jak z Kazuhira i LEchem gonilismy reszte przez parenascie kilometrow a potem jazda z grupa to wyszlo 3,90coś, lekko ponizej 4.
Za to jak pozniej wracalem z domu do garazu moto odstawic i spieszylem sie zeby burza mnie nie dorwala, odkrecajac manetke spalilem tyle ze chyba wyszlo w cyklu mieszanym 5.5
Tak wiec wszystko zalezy od stylu jazdy.
Ihaaaa VN750 -> VN1600 Mean Streak -> VN2000 Limited, FJR1300, Hayabusa
- Abrams
Mój ostatnio łyknął 15litrów na 50 mil albo coś pokręciłem przy poprzednim tankowaniuSAURO pisze:Koledzy coś chyba zmoim Nomadem jest nie chalo Na autostradzie prędkość około 130-140 (solo) opędzlował 8,5 litra Jazda mieszana pali około 7 litrów .Qufa troszkę dużo wydaje mi się Co radzicie w tej kwestii??
Na co dzień wychodziło w mieście 7,6 a na trasie do 110-120km/h i bardzo delikatnie 5,4 ale i 8,8 w mieszanym mi wciągnął