Technika jazdy przez koleiny
- Pawelek450
- Miejscowość: Suwałki
- Motocykl: VN 15 SE
- VROC: 0
no i ja małżonkę przewiozłem do Augustowa, wyprzedzałem osobówkę z kempingiem. Mówi mi nie wyprzedzaj... Ja w gaz - jechaliśmy ok 80 - dobiłem prawie do 110 - i zaczęły się głebokie koleiny, bez garbów-machnęło mnie mocno, że ledwie utrzymałem maszynkę w lini. Przez moment przód szedł innym torem a tył innym. Samochodem wozi - nie mówiąc o motorze. Powiedzcie mi jak zwolnić przy wyprzedzaniu???
Ale po takiej "przygodzie" nabieram respektu do dróg - wolę już jechać za takim kempingiem i 30 kilometrów, niż przyglebić. A po wyprzedzaniu mamy auto z tyłu - nieciekawa sytuacja. A o technice ciężko mówić...
Ale po takiej "przygodzie" nabieram respektu do dróg - wolę już jechać za takim kempingiem i 30 kilometrów, niż przyglebić. A po wyprzedzaniu mamy auto z tyłu - nieciekawa sytuacja. A o technice ciężko mówić...
-
- Miejscowość: Lublin
- Motocykl: VN1700 NOMAD
- VROC: 34019
Niestety jakość naszych dróg w szczególności tam gdzie jeździ dużo TIR-ów pozostawia wiele do życzenia. Ogólnie nic nowego nie powiem technika jazdy po koleinach jest zawsze taka sama wybierać miejsca do wyprzedzania tam gdzie są najpłytsze nic innego nie przychodzi mi do głowy. Oczywiście nie zawsze jest to możliwe ale jednak warto zwrócić uwagę na nawierzchnie przed rozpoczęciem manewru wyprzedzania.
Pozdrawiam Konrad
VROC #34019
VROC #34019
- Daromax
- Miejscowość: Zabrze
- Motocykl: VN 2000 Classic LT
- VROC: 33649
Słyszałem że jak koleina ma 10cm gł. to droga powinna być zamknięta i oddana do remontu , ale gościu z ZDIM tłumaczył że by musieli zamknąć połowę dróg.A ja się pytam za co ja płacę podatek drogowy Jak byłem w niemczech to 3 gości wylazło z vw i głupi słupek drogowy przez 5 min sprawdzali : pion, wysokośc, odległość od jezdni,itp.
a u nas... dziury,.,, koleiny i są... i są.... i oby nie zawsze, musi być totalnie wielka dziura, żeby została załatana
jechać trzeba uważnie... i rozsądnie a z koleinami.... uciekać od nich!!!
jechać trzeba uważnie... i rozsądnie a z koleinami.... uciekać od nich!!!
I'm Member Queens of Roads !!!! http://www.queensofroads.pl/
- MaciekSz
- Miejscowość: Pruszków
- Motocykl: BMW K1200LT
- VROC: 32197
Bo jeżdzić na moto to trzeba drogami trzycyfrowymi. Żadne tam S (S7), DKX (DK8), DK XX (94), tylko DW (wojewódzka). Te żółte na znakach i mapach. W większości są zrobione, TIRów mniej, ogólnie ruch mniejszy a widoki i winkle marzenie.
MaciekSz
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197