VN 2000 - coś zaczelo dzwonić :-(
VN 2000 - coś zaczelo dzwonić :-(
Tak jak w temacie....Coś zaczęło dzwonić......Odgłosy dobiegają gdzież z przodu silnika przy 2000-3000 obrotów ale tylko podczas jazdy. Jak moto stoi to "nihuhu" nie słychać, natomiast jak tylko jedzie, począwszy od 2 biegu i wyżej to dzwoni i dzwoni. Zmniejsza się przy wyższych obrotach. Sądziłem, że to kosz sprzęgłowy....byłem już nawet w zaprzyjaźnionym serwisie i od razu to wykluczyli i sugerują, że coś się odkręciło bo w silniku i skrzyni wszystko super. Tylko pytanie co się mogło odkręcić.......Kilka razy zdejmowałem zbiornik i tam sprawdzałem-wszystko jest OK. Gdzie jeszcze szukać???? Może mieliście coś podobnego u siebie......??
- Krasnal
- Miejscowość: UK & Piotrków T.
- Motocykl: Kawasaki VN2000 "lalunia"
- VROC: 32105
Jesli przy skrecie kierownica na postoju slychac delikatny dzwiek, a podczas jazdy zaczyna dzwonic, to prawdopodobnie padly Ci lozyska na glowce, lub sa luzne, jest zludzenie, ze dzwoni gdzies pod zbiornikiem, czeste na polskich wspanialych szlakach...
...spróbujmy byc szczesliwi, chocby po to, by swiecic innym przykladem...
+44 7540233074
+44 7540233074
-
- Miejscowość: Bydgoszcz
- Motocykl: hd ultra electra limited 103 c &night rod
- VROC: 0
u mnie jak wymieniłem zarówkę zaczął dzwonic klosz od lamoy , przyklej tasmą klosz do obudowy i sie przekonasz właśnie w srednim zakresie obrotów to dzwoniło a na postoju nic ustawiłem lampę i przestało, wątpie zeby to był silnik bo na postoju tez by dzwonił, mogą tez byc kierunki... miłego szukania