Jaką tekstylną odzież wybrać?
Jaką tekstylną odzież wybrać?
Przyszedł czas na zmiany :-) Jak powszechnie wiadomo w skórze w lecie-gorąco w zimie-zimno. Pomijając aspekt bezpieczeństwa i wizualny, w którym odzież skórzana bije na głowę tekstylne "fatałaszki". Niestety komfort w skórze pozostawia wiele do życzenia. Pojawia się pytanie jaką odzież tekstylną wybrać? Liczę na podpowiedź z Waszej strony, co wybrać? Oczywiście mam na myśli i kurteczkę i spodnie.
- Zombie
- Miejscowość: M-a
- Motocykl: VN 1700 Vaquero , Indian Scout
- VROC: 34250
Ja mam Modeki i jest OKI Wentylacja, podwójne podpinki, protektory. Niestety cześć spodni została na rurach wydechowych
Mniejsza o perfekcje, badz po prostu dobry.
www.steelrosesmcsouthside.pl
- Zombie
- Miejscowość: M-a
- Motocykl: VN 1700 Vaquero , Indian Scout
- VROC: 34250
Baaaardzo k a śmieszne....Hubas pisze:A bo one to gorące są
Mniejsza o perfekcje, badz po prostu dobry.
- Lacik
- Miejscowość: Sosnowiec
- Motocykl: VN2000 Limited, FJR1300
- VROC: 33363
http://allegro.pl/spodnie-rider-tour-sz ... 90052.html
ja mam te nie narzekalem na nie... maja sciagana podpinke, szelki.
a co najwazniejsze spelnily swoja role przy wypadku. szuralem nimi 20-30 metrow po asfalcie i mam tylko mala dziure n 1 warstwie materialu., protektory daly rade
no i cena sympatyczna.
ja mam te nie narzekalem na nie... maja sciagana podpinke, szelki.
a co najwazniejsze spelnily swoja role przy wypadku. szuralem nimi 20-30 metrow po asfalcie i mam tylko mala dziure n 1 warstwie materialu., protektory daly rade
no i cena sympatyczna.
- Pantani
- Miejscowość: Ożarów Maz
- Motocykl: f650gs twin
- VROC: 0
Re: Jaką tekstylną odzież wybrać?
Ja mam inne zdanie. Moja kurtka skorzana sprawdza sie od +1 do +25 stopni C i jest bardziej uniwersalna od tekstylnych spodni, ktore nadaja sie w moim przypadku tylko do +15(retbike z wypinanymi membranami). Na lato to raczej dżinsy bym polecal (gorsza ochrona niestety). Nie da sie zrobic uniwersalnego ubioru. Tekstylne musisz kupic z wypinana membrana i podpinka no i musza miec duzo wywietrznikow. Widzialem kurtke Modeki, po wypieciu membran bylo duzo siatki od frontu, powinno to zapewnic dobra wentylacje latem.Tokar pisze: Jak powszechnie wiadomo w skórze w lecie-gorąco w zimie-zimno.Niestety komfort w skórze pozostawia wiele do życzenia. Pojawia się pytanie jaką odzież tekstylną wybrać?.
Moje tekstylne spodnie mialy byc do wszystkiego, a sa do niczego.
-
- Miejscowość: CHOSZCZNO
- Motocykl: Kawasaki vulcan VN 800 CLASSIC
-
Oczywiście, że dobra wentylacja musi być (ja niestety mam mało wentylatorów) inaczej utopimy się we własnym pocie mimo termoaktywnej. Dla mnie nie ma ubrań komfortowych na motonga są tylko bezpieczne. Jeżdżę w tekstylnej i w skórze, jednak skóra przeważa.
JARO
KM Cruiser
cruiser.szczecin.pl / choszcznochopper.tnb.pl
KM Cruiser
- Pantani
- Miejscowość: Ożarów Maz
- Motocykl: f650gs twin
W temacie ubrań cieżko o dobra podpowiedż. Każdy inaczej reaguje na temperature i w dodatku mamy wiele innych czynników. Na mieście w lecie często widzę ludzi w zwykłej koszulce ale w skórze faktycznie nie ma możliwości stania w korku!Tokar pisze:Ciuch skórzany z którego korzystam to produkt uszyty na miarę przez Tarbor-pasuje super, skóra typu Cool Black-dużo lepsza od poprzedniej "zwykłej" skóry, ale nie daje rady w gorące dni. Nie pomaga żadna bielizna termo (mam BIONICA). Dlatego też liczę na Wasze podpowiedzi co do tekstylnej odzieży.
Ja używam najtańszej kurki z Tarbora i nie narzekam, w trasie sie sprawdza pod warunkiem ze jedziesz.
Jeżeli masz juz kilka kurtek to może poszukaj takiej typowo letniej uszytej z siatkowego materiału. Też sie rozgladałem ale wiekszość wygląda raczej sportowo a nie chopperowo
- Orzech_
- Miejscowość: Twardogóra k/wro
- Motocykl: VL 800
- VROC: 34013
Chciałem napisać dokładnie to samo, ale tylko się pod tym podpisze żeby nie powielać... Mam dokładnie takie same odczucia i zastanawiam się nad dżinsami motocyklowymi na lato bo w tekstylnych spodniach mam zawsze mokro przy temperaturze 15+ mimo termoaktywnej. W skórzanych nie jeździłem bo po prostu mi się nie podobają, a jak już mi się coś podoba to cena dla mnie zaporowa ... Ale jeśli chodzi o kurtkę skórzaną to szczerze mówiąc myślę ze nie ma nic lepszego, pewnie nie jest to taka wygoda jak tekstylna ale na pewno jest bardziej uniwersalna.Pantani pisze: Ja mam inne zdanie. Moja kurtka skorzana sprawdza sie od +1 do +25 stopni C i jest bardziej uniwersalna od tekstylnych spodni, ktore nadaja sie w moim przypadku tylko do +15(retbike z wypinanymi membranami). Na lato to raczej dżinsy bym polecal (gorsza ochrona niestety). Nie da sie zrobic uniwersalnego ubioru. Tekstylne musisz kupic z wypinana membrana i podpinka no i musza miec duzo wywietrznikow. ...
Moje tekstylne spodnie mialy byc do wszystkiego, a sa do niczego.
Kilka motorowerów, WSK 175, MZ ETZ...długo nic i
Yamaha RD 250 LC '82 - była
Pannonia T1 '64- jest, w remoncie
Kawasaki LTD 450 '85 - była
Suzuki VL800
Yamaha RD 250 LC '82 - była
Pannonia T1 '64- jest, w remoncie
Kawasaki LTD 450 '85 - była
Suzuki VL800
-
Ja z Lubska wracając nie dałem rady ubrać skóry taki skwar, przeprosiłem dżiny o niebo lepiej! Ciekawe tylko jak bym wyglądał po szlifie ? Czy ktoś z Was może jeździł w typowych dżinach motocyklowych, czy może są one grubsze czy tylko nazywają się motocyklowe ??
JARO
KM Cruiser
KM Cruiser
- Lecho
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: VN1600 Classic
- VROC: 32224
Tak zdarza mi się śmigać w dżinach motocyklowych. Mam od wewnątrz siatkę kewlarową na dupie, biodrach i kolanach. Na biodrach i kolanach są kieszenie na dodatkowe ochraniacze. Na miasto je wypinam, ochraniacze wkładam jedynie w trasę. Podstawa to Modeka Pro spodnie i kurtka 3-warstwowa. W dżinach jest o niebo lepiej niż w wypiętej Modece, jednak bezpieczeństwo siada. Były porównania w Motogenie gdzie ciągali gościa za samochodem po asfalcie.
Moje mają dwa otworki w kroku, i to jest to kolosalna różnica w zaparzaniu jajek.
Moje mają dwa otworki w kroku, i to jest to kolosalna różnica w zaparzaniu jajek.
- fitter
- Miejscowość: Szczecin
- Motocykl: VN900LT '10
- VROC: 33352
Również śmigam w jeansach motocyklowych z Moto MT (czy cóś takiego). Materiał gruby ale przewiewny, kewlar na biodrach, dupsku i kolanach, kieszenie na protektory kolanowe i te mam zawsze, biodrowe na rzepach - ale ich nie mam. Spokojnie dają radę w upały a i w ulewie też w nich śmigałem - zaleta, że szybko wysychają potem na słońcu ajak sie łazi to nawet nie widać, że to spodnie motocyklowe Wada - moze to, że po jednym sezonie już trochę straciły barwę i nie są całe czarne a lekko zszarzałe - po prostu wyglądają jak wiecznie brudne
Co do kurtki to jeżdżę w trójwarstwowym tekstylnym Heldzie i to nie z tych najdroższych, wręcz przeciwnie - jedyny brak odczuwalny jest latem - airwentów w nim nie ma. Mam też skórę, ale w niej bujam sie "koło komina" jak nie chce mi się kurtały wyciągać z szafy.
Ubiór musicie dobierać pod siebie mając na uwadze swoje bezpieczeństwo oraz komfort i wygodę. Cała śpiewka o wyglądzie bikera na chopperze to - moim zdaniem - bzdura oparta na filmach.
Co do kurtki to jeżdżę w trójwarstwowym tekstylnym Heldzie i to nie z tych najdroższych, wręcz przeciwnie - jedyny brak odczuwalny jest latem - airwentów w nim nie ma. Mam też skórę, ale w niej bujam sie "koło komina" jak nie chce mi się kurtały wyciągać z szafy.
Ubiór musicie dobierać pod siebie mając na uwadze swoje bezpieczeństwo oraz komfort i wygodę. Cała śpiewka o wyglądzie bikera na chopperze to - moim zdaniem - bzdura oparta na filmach.
Życie nie powinno być podróżą do grobu, której celem jest dowiezienie atrakcyjnych i dobrze zachowanych zwłok. Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć narąbany w trzy dupy, krzycząc: "ALE TO BYŁA JAZDA!"