Jak można być taka MENDĄ !!!

Wszelkie tematy dotyczące naszych motocykli.
Lucas
Miejscowość: Kielce
Motocykl: Vulcan 1500
VROC: 34525

Post autor: Lucas » sob sty 14, 2012

Kasper, jestem dobrej myśli.
Pozytywne jest również to, że mała będzie w pobliżu Ciebie czyli będziesz mógł podjechać z partyzanta i sprawdzić :D
Osobiście baardzo się przywiązuję do zwierząt i zawsze żałuję, że żaden pies nie chce ze mną jeździć na moto :D
VROC 34525

Lucas

Rae pisze:dobrze, ze sie chociaz udalo. Bo schroniska strasznie niszcza czworonogi. Kiedy moi rodzice wzieli suczke ze schroniska, to dochodzila do siebie przez rok... i nadal sie wszystkiego boi.
Nie tylko schroniska, kilka lat temu miałem labradora (oczywiście znajdę), która błąkając się po wsi dostała tak w kość od autoktonów :( , że przez dwa lata nie dała się nikomu z nas pogłaskać za wyjątkiem mojego syna :)
Tylko z nim do końca życia była w takiej komitywie, że młody mógł jej dać suchy chleb a Ona go zjadła bez wybrzydzania. Ktokolwiek inny by jej dał zjeść bułeczkę z szynką to nawet nie ruszyła szynki bo w chlebie a od Mateo wszystko :D
Zresztą polecam tą rasę każdemu kto myśli o psie mając w domu dziecko a nie ma doświadczenia w prowadzeniu psa.
Mateo mógł z nią wszystko zrobić a Cytka grzecznie stała i czekała aż skończy ją męczyć, nigdy nawet nie warknęła :D
Wiadomo, że nie pozwalałem dziecku na męczenie psiny, lecz ze dwa razy zauważyłem jak wsadzał jej patyka do nosa a raz kredkę w d...
To było niesamowite, prawdziwa miłość bezwarunkowa!!
VROC 34525

Kasper
Miejscowość: Białystok
Motocykl: Honda Varadero 1000XL
VROC: 0

Post autor: Kasper » sob sty 14, 2012

Rae pisze:dobrze, ze sie chociaz udalo. Bo schroniska strasznie niszcza czworonogi. Kiedy moi rodzice wzieli suczke ze schroniska, to dochodzila do siebie przez rok... i nadal sie wszystkiego boi.
Mam w tej chwili suczkę Suzi. Skatowana, ciężarna, pogryziona, ciągała się z menelami po Choroszczy. Zgarnięta z ulicy przez dziewczyny z fundacji. Zobaczyliśmy ją w ogłoszeniach. Pojechaliśmy i zabraliśmy do domciu. Powiem tak, jeszcze takiego psa nie było w naszej rodzinie. Wierny i oddany bezgranicznie. Po kilku dniach pobytu z nami prowadzaliśmy bez smyczy. Nawet kosztem mandatów. W ciągu 2 dni zarobiłem 3x za brak smyczy i chipa :D . Piesek na umowę adaptacyjną. Później znalazłem kolejne ogłoszenie i filmik- suka 6mcy Alaskan Malamut w dobre ręce.
na filmiku malamut w mieszkaniu bloku przywiązany do klamki smyczą 1metrową nie mogący sięgnąć po gumową zabawkę :mad: . Zabrałem na ranczo. Uzupełniliśmy braki w płocie. Nic nie pomogło :D Płoty brała albo od góry ,albo od dołu :D dodatkowo Malamut nie dogadał się z moją suczką. Musiałem oddać. Miałem wielu chętnym na malamuta. Ale trafiła się rodzinka doświadczeniem z malamutami ze świetnymi warunkami i wysokim płotem :D . Oddałem na umowę adaptacyjną i jak jestem w Hajnówce wpadam obadać jak sytuacja.
Mój ojciec nie mówił jak żyć, po prostu pozwolił mi przyglądać się swojemu życiu.
Clarence Budington Kelland

Lucas

Wiecie co?
Jak się spotkamy na zlocie to musimy siąść razem przy odrębnym stoliku i opowiadać sobie o naszych stworach, pokazywać fotki i filmiki :D Trzy dni będzie mało :rotfl22:
VROC 34525

Kasper

dokładnie tak trza zrobić :ok:
Mój ojciec nie mówił jak żyć, po prostu pozwolił mi przyglądać się swojemu życiu.

Lucas

Autentycznie jestem zadowolony, że do Was trafiłem.
1. Łączy nas pasja do moto/VN
2. Duże gro forumowiczów również ma podobne podejście do zwierząt.
W kwestii wiary i polityki możemy się nie zgadzać, nie interesuje mnie to :)
Jeżeli będzie jeszcze kilka osób lubiących historię II WŚ, z którymi będę mógł pozwiedzać ciekawe miejsca to będę w pełni happy.
Myślałem by wybrać się na jakiś dłuższy wakacyjny wyjazd poza PL lecz nie czuję się na siłach by pokonywać większe trasy, dlatego w tym roku wysyłam żonkę z synem samych do ciepłych krajów gdy ja będę podnosił swoje umiejętności (każdy motocykl jest inny i stanowi dla mnie wyzwanie).
A póki co pozostaje nam klikanie bądź dzwonienie do siebie :)
VROC 34525

kalfas
Miejscowość: Mikołów
Motocykl: VN 900 Custom 2010,

Post autor: kalfas » sob sty 14, 2012

Lucas pisze:Jeżeli będzie jeszcze kilka osób lubiących historię II WŚ, z którymi będę mógł pozwiedzać ciekawe miejsca to będę w pełni happy.:)
no ja ogolnie interesuje sie historią, ale nie ograniczam sie do II swiatowej,:)

Lucas

kalfas pisze:
Lucas pisze:Jeżeli będzie jeszcze kilka osób lubiących historię II WŚ, z którymi będę mógł pozwiedzać ciekawe miejsca to będę w pełni happy.:)
no ja ogolnie interesuje sie historią, ale nie ograniczam sie do II swiatowej,:)
Podałem z grubsza tą II. Generalnie interesują mnie militaria
VROC 34525

Kasper

Fijałkowo wsio połączy -Gwarantuję :yeee:

Lucas

Czekajcie właśnie z młodym dokonujemy korekty w muzie jaką ma w telefonie :D
Czasem mamy podobny gust :)
VROC 34525

Awatar użytkownika
Dzidzia
Miejscowość: Warszawa
Motocykl: VN800A

Post autor: Dzidzia » sob sty 14, 2012

:clap: :clap: :clap: :clap: gratuluję domku dla szczeniaczka, takie dobre wiadomości są fajowe :hurra: :hurra: :hurra: :hurra:
I'm Member Queens of Roads !!!!!! http://www.queensofroads.pl/

Awatar użytkownika
Mars
Miejscowość: Świecie k/ Bydg.
Motocykl: VN 900 classic 2008r.
VROC: 34646

Post autor: Mars » ndz sty 15, 2012

Tak opisany temat, że sam zacząłem się zastanawiać nad przygarnięciem tej suni. Pewnie córki już by mnie zaczęły lubić hehe.
ZHDK A Rh "-"
HDK ZDZN

Lucas

Post autor: Lucas » ndz sty 15, 2012

Tu przesyłam link z filmikiem.
Przez sekundę widać Lunkę z moim ojcem a Lulek (najnowsza znajda siedziała za kurtką) :D
To tak przy okazji jak nagrywałem VN (ślisko, że nawet ruszyć nie mogłem) ;)
Jeżeli ktoś chce zobaczyć Lulka to niech poda adres email :)
VROC 34525

Kasper

Post autor: Kasper » ndz sty 15, 2012

Lucas pisze:Tu przesyłam link z filmikiem.
Przez sekundę widać Lunkę z moim ojcem a Lulek (najnowsza znajda siedziała za kurtką) :D
To tak przy okazji jak nagrywałem VN (ślisko, że nawet ruszyć nie mogłem) ;)
Jeżeli ktoś chce zobaczyć Lulka to niech poda adres email :)
gdzie ten link :ok:

Lucas

VROC 34525

Lucas