Jak bezpiecznie zapakować się na wyjazd - porady
-
- Miejscowość: WYSZKÓW/WARSZAWA
- Motocykl: VN800 CLASSIC FUUULL
- VROC: 31407
Panowie Panowie! proszę o kilka technicznych podpowiedzi !
1-gdzie i jak zamocować 2szt śpiworów
2-gdzie zamocować namiot waga 2.5kg 60cm x20cm
jak to wszystko przymocować bo posiadam normalne male sakwy i 50cm kuferek
a cha oczywiście trza wziąśc pod uwagę że małżonka 1 raz wsiądzie na moto (oczywiście tył) więc wolę jej nie wystraszyć aby się nie zraziła do następnych wyjazdów
...
1-gdzie i jak zamocować 2szt śpiworów
2-gdzie zamocować namiot waga 2.5kg 60cm x20cm
jak to wszystko przymocować bo posiadam normalne male sakwy i 50cm kuferek
a cha oczywiście trza wziąśc pod uwagę że małżonka 1 raz wsiądzie na moto (oczywiście tył) więc wolę jej nie wystraszyć aby się nie zraziła do następnych wyjazdów
...
ZAKAZ PIERDZENIA LUB POPIARDYWANIA szczególnie tajnego!
VROC 31407
VROC 31407
-
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: VN800 DRIFTER
- VROC: 0
Widzisz...ja też mialem w ubieglym roku taki problem...i doszywałem tak ,,naprędce...''dodatkowe sakwy mocowane na rzepy/mam zajebiście dobrego krawca-kaletnika/.Wygląd nie był aż tak szpetny, a i pakowne byly i sprawdziły się na trasie/ponad 3,5 tys.km/. Nasz wózek do czasu zlotu nie bedzie jeszcze gotowy,więc sakwy znowu ,,przeproszę''.Nadal jednak myślę, że to tylko półśrodki. Na namiot nie mam szans...ze względu na żonę/zdrówko/,więc nocleg już zaklepałem gdzieś obok Fijałkowa...Pozdrówka.
Jak mam czas ,to siedzę i myślę, a jak nie mam czasu to tylko siedzę...ostatnio tylko siedzę
- Albert
- Miejscowość: Błonie
- Motocykl: VN 1600 Classic, Kawasaki Versys 1000
Witaj. Pakowanie bardzo proste, w sakwy to co mało miejsca zajmuje, a reszta to najlepiej zamiast tego małego kuferka na tył bo pewnie masz jakiś mały stelaż pod ten kuferek, spiwory ja mocuje na sakwy. Podejżyj moje zdjęcia z trasy tam jest cału motorek w uprzęży. Pozdrawiam
Człowiek jest niczym, czyny są wszystkim.
Człowiek to dusza w ciele zwierzęcia.
Człowiek to dusza w ciele zwierzęcia.
- MUKA
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Vn 1500 Classic tourer
To fakt - doświadczyłem już tego, ale bez gleby na szczęście.ryffka pisze:Witam
Panowie uważajcie na pakowanie, bo baaaaardzo środek ciężkości się przesuwa. Niestety doświadczyłem tego w Chorwacji na własnej skórze, a w zasadzie na własnym obojczyku Dużo łatwiej wtedy o zblokowanie przedniego koła, a zwłaszcza przy niewielkich prędkościach.
Rodzina, Klub, Barwy, Honor.
Przy mocno załadowanym moto, szczególnie z bagażnikiem, zostaje częściowo odciążone przednie koło i trzeba zwracać szczególną uwagę przy małych prędkościach w zakrętach oraz wystrzegać się oznak jakiegokolwiek piasku, bo uślizg przodu murowany.
Bagaż mocuję do kanapy i bagażnika na pajączki i rozciągliwe linki.
Bagaż mocuję do kanapy i bagażnika na pajączki i rozciągliwe linki.