Kawasaki Vulkan 750 brak chłodzenia- brak nawiewu wentylator
-
- Miejscowość: MIEDZIANA GÓRA
- Motocykl: KAWASAKI vulkan vn15
- VROC: 0
Kawasaki Vulkan 750 brak chłodzenia- brak nawiewu wentylator
Witam muj problem to nie załączający się wentylator na chłodnicy. Sprawdziłem czujnik jest dobry w odpowiednim przedziale temperatury podaje impuls-- wentylator po podaniu prądu pracuje a samoczynnie się nie załączy po nagrzaniu motocykla .Może ktoś borykał się z takim problemem bardzo proszę o pomoc
KARUZO 8
- mirad
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 2000 Classic
- VROC: 32433
Zaznaczam, że nie znam się na 750, ale wentylator włączany jest bezpośrednio przez czujnik czy poprzez przekaźnik? Co z bezpiecznikami? Może któryś kabelek wewnątrz złamany?
Przepraszam za takie abc, ale zdarza mi się wydumać wyrafinowaną teorię do banalnej przyczyny.
Przepraszam za takie abc, ale zdarza mi się wydumać wyrafinowaną teorię do banalnej przyczyny.
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- Piotr
- Miejscowość: Warszawa-Wilanów
- Motocykl: VN 1500 Nomad, VN 2000 Diablo Black
- VROC: 25311
Napisz do Tiszo, On zapewne wie co masz zrobić.
VROC#25311
--- www.v-moto.pl części ,akcesoria, oleje, filtry... do VN-ów ---
http://www.steelrosesmcsouthside.pl
--- www.v-moto.pl części ,akcesoria, oleje, filtry... do VN-ów ---
http://www.steelrosesmcsouthside.pl
- Piotr_Classic
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: HD Street Glide
- VROC: 32438
- Daromax
- Miejscowość: Zabrze
- Motocykl: VN 2000 Classic LT
- VROC: 33649
Biorę za pewnik że czujnik masz dobry jak pisałeś .Odlącz na kostce wentylator i zrób" łącznik " jeżeli będzie się kręcił to znaczy że wszystko z nim w porządku jeżeli nie to coś z elektryką i szukasz przerwy , masy,albo ci padł wentylator . Jezeli się kręci i elektryka w porządku a nie załańcza się to pytanie czy był wymieniany płyn jeżeli tak to żle zalany i może być zapowietrzony chodzi o to że wentylator wtedy załańcza się dużo póżniej i nieregularnie to zależy gdzie i ile jest powietrza które zaburza obieg duży i maly
-
Jest tak koledzy obydwa urządzenia są dobre sprawdzone układ chłodzenia wypłukany i zalany jak w książce pisze zero powietrza -przewody elektryczne bez przerwy chłodnica zmasowana i tu ukłon doTiszo kolega Piotr poradził aby do ciebie napisać dodam jeszcze że prąd nie wychodzi na wentylator ze skrzynki z bespiecznikami czarno żułty kabel w dolnej wtyczce to sterownie a niebieski wyjście na wentylator
KARUZO 8
-
Bespieczniki nie mają nic wspulnego z drugą wtyczką z której wychodzi zasilanie wentylatora Niewiem czy ktoś z was rozbierał już skrzynkę z bespiecznikami w dolnej części pod bespiecznikami są jakieś elektroniczne ustrojstwa które niewiem jak nazwać i nieznam zasady ich działania proszę nie brać pod uwagę 2 przekażników ,które tam występują
KARUZO 8
Nie wiem jak dokładnie jest w 750-ca ale ja w VN900 miałem podobny problem i okazało się, że miałem przerwany kabelek w samej kostce z bezpiecznikami ale nie tak, że odstawał tylko niby był wpięty ale jak się okazało złamany przy samej blaszce.
Szczegółowy opis i wskazówki dobrych ludzi w tym wątku:
http://www.vulcaneria.pl/viewtopic.php?t=2685
Szczegółowy opis i wskazówki dobrych ludzi w tym wątku:
http://www.vulcaneria.pl/viewtopic.php?t=2685