Kawasaki EN 450 LTD
-
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Kawasaki LTD 454 '86r.
- VROC: 0
Podłącze się do tematu.... mianowicie od jakiegoś czasu zauważyłem że u mnie puka coś po prawej stronie i to dosyć wyraźnie słychać bo jak sie stoji obok motocykla to jak by podłoże drgało. Mam zamiar na dniach wymienić olej na mineralny. W warsztacie mi powiedziano że może to być coś z korbowodem lub zawory. Naprawa podobno dość droga, może się okazać 1000-1500zł.
- jurekawasaki
- Miejscowość: wielkopolska
- Motocykl: kawasaki vn 800
Płynniej pracuje ponieważ ma świeży olej .Kończący się rozrząd i wszystko związane z nim jak się kończy to dzwoni ....dzwoni i grzechocze a nie stuka .Stuka metalicznie z częstotliwością pracy cylindrów zużyty układ tłokowo korbowy .Co to oznacza, ano koniec tulejki sworznia tłoka ,lub panewki nośnej lub korbowodowej wału .Pytanie jak się taki defekt kończy ...na pewno źle ,wiec należy jak najszybciej dokonać lokalizacji usterki i ją usunąć .Silnik jest prosta konstrukcją wiec nie będziesz miał z tym większych problemów.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Kawasaki LTD 454 '86r.
U mnie stuka po prawej stronie jak silnik jest jeszcze nie rozgrzany (na pewno nie jest to "dzwonienie"). Po rozgrzaniu nie slysze stukow. Tak samo jak na zimnym podkrece do 4-5 tys. obrotow to powyzej juz nie slychac stukania. Jestem przed wymiana oleju. Bede na dniach wymienial na mineralny. W warsztacie mechanik zwrocil uwage na glosna prace syilnika i nie byl w stanie jednoznacznie stwierdzic czy to moze zawory czy cos z walem korbowym. Koszt samego rozebrania silnika to 400zl, a co dalej dojdzie z kosztow nie wiadomo. Wymienie olej i zobacze jak sie bedzie zachowywal.